Pazar, Şubat 17, 2019

Sezon @nketi: Murat Lüleci (Maltepe Yıldızspor)

Sezon anketi köşemizde bugünkü konuğumuz, Maltepe Yıldızspor Teknik Direktörü Murat Lüleci... Sarı siyahlıların kuruluş aşamasından bu yana başında olan, Maltepe temsilcisiyle ikinci ve birinci amatör şampiyonlukları yaşayan Lüleci, sorularımızı yanıtladı.
Sayın hocamıza anketimize katıldığı için teşekkür ediriz.


1. Sezon öncesi kulüp olarak hedefleriniz neydi? Bunun ne kadarını gerçekleştirebildiniz?


Hedefimiz, zorlu bir grupta olmamıza rağmen kümede kalmaktı ama maalesef bu isteğimizi başaramadık. Çok üzgünüz. Her biri birbirinden değerli takımlarla sezon boyu mücadele ettik, olmadı. Bu sezon da böyle oldu, tecrübe kazandık.


2. Sezon boyunca ne gibi sıkıntılarla karşılaştınız? Bunların ne kadarını aşabildiniz?


Tüm spor kulüplerimizin kanayan yarası, tedavisi olmayan tesis sıkıntısı bizim de başımızdaydı. Sezon boyunca yarım sahada antrenman yapmak zorunda bırakıldık. İstediğimiz çalışma ortamı maalesef bize verilmedi. Belki de ilçemizde Süper Amatör olup da yarım sahada antrenman yapan tek spor kulübü de bizizdir. Maalesef bu sorunu aşamadık.


3. Camia ve taraftarlardan yeterli desteği görebildiniz mi?


Bizim kulübümüzün taraftar kitlesi sporcularımızın aileleri, arkadaşlarımız, dostlarımız... Taraftarımız bu değerli kişilerdir ve huzurunuzda dostlarımıza bir kere daha teşekkür etmek istiyorum. Camiamıza gelecek olursak... Canları sağ olsun. Bize destekleri pek olmadı veya olmak istemediler, bizi yalnız bıraktılar. Bizi zor günümüzde yalnız bırakanları biz de unutmayacağız.


4. Bu sezon en çok sevindiğiniz maç hangisi, neden?


En çok sevindiğim maç Ayazağaspor maçı... Daha doğrusu futbolcularım en sevindiğim maçtır. Yüzlerindeki tebessümleri ve gözlerinin içinin gülmesini, o mutlu anları unutamam.


5. Bu sezon en çok üzüldüğünüz maç hangisi, neden?


Deplasmanda oynadığımız Çekmeköy Alemdağspor maçı... Karşılaşmanın hemen başında bir karambolde kalecim gözünün altına karambol darbesi aldı. Hemen başkanımız kendisini hastaneye götürdü. Oyuncumuzdan iyi gelen habere kadar kadar tüm takımda üzgün bir bekleyiş vardı. Kalecimizi Allah korudu.


6. Takımınızda performansından en memnun kaldığınız oyuncular hangileri?


Genel olarak baktığımızda takım performansımız iyi değildi çeşitli etkenlerden dolayı ama sonuna kadar mücadele ettik.


7. Sizi hayal kırıklığına uğratan futbolcularınız oldu mu?


Tabii ki oldu... Spor ciddiyet ister. Bazı futbolcu kardeşlerimiz bu ciddiyeti algılayamadılar. Biz de üzülerek de olsa kendilerini kadro dışı bırakarak cezalandırdık. Umarım ki vermiş olduğumuz bu cezalar bizden sonra gittikleri kulüplerde nasıl davranmaları gerektiği konusunda kendilerine yol gösterici olmuştur.


8. Kulübünüzün bulunduğu noktadan daha ileri gitmesi için sizce yapılması gereken nelerdir?


Olmazsa olmazımızz tesistir. Sevgili başkanımız tesisleşme konusunda her kesime sesini duyurmaya çalışıyor, mücadele ediyor, başarılı olacağına da inşallah kesin gözüyle bakıyoruz. Tesis olursa hem yetiştiren hem de yarıştıran oluruz. Sporcunun evi tesistir, sporcu kesinlikle dışarda bırakılmamalıdır. Tesis konusunda devlet büyüklerimiz ve ilçemizdeki siyasilerimizi daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Yaparlarsa sadece onlar yaparlar.


9. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mı?

Bizlere bu fırsatı verdiğiniz için önce size ve ekibinize çok çok tesekkür ederiz. Şunu söylemeden geçemeyeğim... Kurulduğumuz günden bu yana beni ve sporcu kardeşlerimizi hiçbir zaman yanlız bırakmayan sevgili kulüp başkanımız sayın Arzu Lüleci’ye, genel kaptanımız sayın Uğur Cüneyt Akyüz’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Maltepe Yıldızspor’u izlemeye devam edin. Saygılarımla.


Murat Lüleci kimdir?


1970 İstanbul doğumlu olan Murat Lüleci, futbola Kabataş Altınmızrakspor’da başladı ve üç sezon bu ekipte forma giydikten sonra Beşiktaş’a transfer oldu. Efsanevi teknik adam Serpil Hamdi Tüzün yönetimindeki Beşiktaş alt yapısında genç takım ve PAF takımda oynayan Lüleci, dört sezon profesyonel olarak Çengelköyspor ve yarım sezon Beykozspor forması giydi. Sakatlığı nedeniyle futbola erken veda etmek zorunda kalan Murat Lüleci aktif futbol yaşantısını Acıbademspor’da sona erdirdi. Teknik adamlık kariyerine Maltepe Yalıspor’da başlayan Lüleci, bu kulübün hem erkek hem kadın takımlarını çalıştırdı, hatta kadın takımıyla profesyonel lige çıkma başarısı gösterdi. Maltepe Cevizlispor ve Orhantepe Gençlergücü’nde de görev alan tecrübeli teknik adam 2009’dan bu yana, kurucularından olduğu Maltepe Yıldızspor’da görev alıyor.


MALPETE YILDIZSPOR 2018-19 SEZONU SONUÇLARI


Önceki sezon anketleri


İlhami Kılıç (Mecidiyeköyspor)
Zafer Emek (Ataşehir Çamolukspor)
Kıvanç Egeaka (Avcılar Belediyespor)
Cenk Hastürk (Cevizli Anadoluspor)

Mehmet Kaplan (Nişantaşıspor)
Hüseyin Köse (Kuştepespor)

Güzel Coşkun (Pendik Esenyalıspor)
Oğuzhan Tacir (Kağıthanespor)
Salih Yel (Karabekirspor)

Dizi Editörü: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...