Pazartesi, Şubat 11, 2019

Sezon @nketi: Mehmet Kaplan (Nişantaşıspor)

Sezon anketi köşemizde bugünkü konuğumuz, İstanbul Süper Amatör Lig 2. Grup'ta uzun süre play-off mücadelesi verip sezonu üçüncü sırada bitiren Nişantaşıspor’un teknik direktörü Mehmet Kaplan.
Sayın hocamıza anketimize katıldığı için teşekkür ederiz.


1. Sezon öncesi kulüp olarak hedefleriniz neydi? Bunun ne kadarını gerçekleştirebildiniz?


Sezon öncesi yönetim kurulu ile bir araya geldiğimizde hepimizin ortak kararı; genç, 1. dakikadan 90. dakikaya kadar mücadele eden, skor ne olursa olsun oyunu bırakmayan, rakip ve hakemle uğraşıp dalaşmayan, iyi futbol oynamaya çalışan ve maliyeti yüksek olmayan bir takım kurmaktı. Tabii ki hepimizin gönlünden “Şampiyonluk olursa neden olmasın” temennisi de geçiyordu!


2. Sezon boyunca ne gibi sıkıntılarla karşılaştınız? Bunların ne kadarını aşabildiniz?


Tanıdığımız ve daha önce seyrettiğimiz oyuncuları transfer ettik ve sezon öncesi hazırlıklarına başladık. Bütün hazırlık maçlarımızı ciddi bir şekilde resmi hakemlerle lig karşılaşması gibi oynadık. Liglerin başlamasına kısa bir süre kala bazı oyuncularla yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. (Transfer dönemi devam ettiği ve yeni sezonun evrakları çıkmadığı için peşinat bile versen futbolcuyu bağlayacak hiç bir sözleşme yok çünkü). İdmanlarımızı yaptığımız Ayazağa Yusuf Tunaoğlu Stadı’nda ışıklandırma olmayınca antrenmanlarımızı gündüz yapmak zorunda kaldık. Mesafenin uzak, ulaşımın zor olması, servisimiz olmasına rağmen oyuncu bulmamızı zorlaştırdı. Bu şartlarda ayrılan oyuncuların yerini doldurmakta zorlandık ve mevcut oyuncularımızla devam ettik.


3. Camia ve taraftarlardan yeterli desteği görebildiniz mi?


Sayıları az olmasına rağmen taraftarımız ve yöneticilerimiz her zaman yanımızda olup bize tam destek verdiler.


4. Bu sezon en çok sevindiğiniz maç hangisi, neden?


En sevindiğimiz maç Dikilitaşspor’u 1-0 yendiğimiz karşılaşma oldu. Sebebi ise sadece skor değil... Çok üstün oynayarak kazanıp ikinci sıraya çıkmış ve ilerisi için oldukça umutlanmıştık.


5. Bu sezon en çok üzüldüğünüz maç hangisi, neden?


Kestanelikspor’a 1-0 mağlup olduğumuz maçta çok üzüldüm. Tam hedefimize yaklaşmış ve umutlanmışken penaltı golüyle mağlup olduk. Maç içinde hakem arkadaşımızın futbolcularımıza yönelik “Boşuna uğraşmayın, benim yönettiğim maçı kazanamazsınız” benzeri cümleler ayrıca üzüntü vericiydi. Gerek skor gerekse hakemin bu davranışı bizi umutsuzluğa ve karamsarlığa sürükledi.


6. Takımınızda performansından en memnun kaldığınız yahut sizi hayal kırıklığına uğratan futbolcularınız oldu mu?


Beklentimizin çok yüksek olduğu bazı oyunculardan yeterli verimi alamadık ama Allah her teknik direktöre Mustafa Akif Aslan gibi çalışkan, saygılı, efendi, her şeyini sahada bırakan, hiçbir kötü alışkanlığı olmayan futbolcularla çalışmayı nasip etsin.


7. Kulübünüzün bulunduğu noktadan daha ileri gitmesi için sizce yapılması gereken nelerdir?


Daha önce de 4 sezon görev aldığım ve şampiyonluklar yaşadığımız Nişantaşıspor Kulübü’nün eksikleri var elbette ancak bunlar sadece kulübümüze has değil tüm İstanbul amatör takımlarının ortak eksikleri ve sorunlarıdır. Uzun süre görüşülmesi ve çözülmesi gereken ortak sorunlarımız var ama çözüm için uğraşan yok. Örneğin transfer dönemleri, statüler çoğu futbolcuları ve kulüplerimizi zor durumda bırakıyor. Kura çekimlerinden ve ligin başlamasından sonra 4 hafta lig maçı oynadıktan sonra transferin bitmesi yanlış. Bazı takımlar kuralar çekildikten sonra grupların durumuna göre takım yapıyorlar. Maddi güçleri de varsa sezonu daha önce açmış başka takımlarla anlaşmış antrenman yapmış hazır oyuncuları ikna edip transfer edebiliyorlar. Aynı zamanda ligler bitmeden 3-4 hafta kala transferin açılması da kulüpleri çok olumsuz etkiliyor. Son 3-4 hafta futbolcular sezonluk anlaştıkları takımları resmen sabote ederek başka takımlara transfer yapıp ikinci peşinatı almanın hesabını yapmaya başlıyorlar. Bu transfer dönemleri bazı kulüpler ve futbolcular tarafından kötü amaçlı kullanabiliyor.


8. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mı?


Hem profesyonelliği yaşamış hem de uzun yıllardır amatör liglerde görev alan teknik direktörler olarak ülkemizdeki futbolun gidişatından memnun olmadığımızı her gün daha kötüye gittiğimizi ve umutsuzluğa düştüğümüzü kabullenmiş durumdayız. Altyapı ve tesisin olmadan kurtuluşun olmayacağını bilmemize rağmen amatör liglerde bile yabancı oyuncu, menajer, menajer teknik direktör ortaklığı, menajerlere teslim edilen kulüplerin olması ve trilyonlara takım kurulması bizi daha da umutsuzluğa sürüklüyor.
Bütün olumsuzluklara ve umutsuzluğa rağmen inşallah bir gün hepimizin hasretle beklediği Türk Futboluna kavuşmak dileğiyle...


Mehmet Kaplan kimdir?
1964 Malatya doğumlu olan Mehmet Kaplan uzun yıllar profesyonel liglerde forma giymiş özellikle 90’ların ilk yarısında Süper Lig’de (O dönemki ismiyle 1. Lig) Sarıyer’in vazgeçilmez isimlerinden biri olmuştu. Daha sonra Zeytinburnuspor ve Gaziosmanpaşaspor’da oynayan ve aktif futbol kariyerini 1999 senesinde noktalayan Mehmet Kaplan Zeytinburnuspor’un profesyonel takımın da çalıştırmıştır. Sarıyer, Yalovaspor, Şekerspor, Diyarbakırspor, Orduspor kulüplerinde görev alan Kaplan 2010 yılında amatöre dönüş yapmıştır. Tecrübeli teknik adam amatör liglerde Nişantaşıspor, İstiklalspor ve Bakırköyspor’da görev almıştır.


NİŞANTAŞISPOR 2018-19 SEZONU SONUÇLAR VE PUAN DURUMLARI


Diğer sezon anketleri:


İlhami Kılıç (Mecidiyeköyspor)
Zafer Emek (Ataşehir Çamolukspor)
Kıvanç Egeaka (Avcılar Belediyespor)
Cenk Hastürk (Cevizli Anadoluspor)

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.