Perşembe, Şubat 07, 2019

Sezon @nketi: Kıvanç Egeaka (Avcılar Belediyespor)

İstanbul amatör liglerinde sezonu tamamlayan ekiplerin teknik direktörleriyle yaptığımız 'Sezon Anketi' bölümüzde 2018-19 sezonunun ilk konuğu Yusuf Kıvanç Egeka... Avcılar Belediyespor'la İstanbul Süper Amatör Lig 5. Grup'ta sezonu üçüncü tamamlayan 1979 doğumlu teknik adam, sorularımızı yanıtladı.


1.Sezon öncesi kulüp olarak hedefleriniz neydi? Bunun ne kadarını gerçekleştirebildiniz?


Kulüp olarak öncelikli hedefimiz ilçe de kaybolan heyecanı geri kazandırmaktı. İlçemizde oturup diğer kulüpler de futbol oynayan genç oyuncularla yola çıkıp istikrar yakalayabilmekti. Bu hedeflerimizin tamamını gerçekleştirebildik. Son maçlarda seyirci sayımız 2-3 bin kişileri buldu dolu tribünlere futbol oynadık. Şu anda bir sonraki sene istikrarlı bir şekilde devam edecek genç ve iskelet kadromuz var.


2. Sezon boyunca ne gibi sıkıntılarla karşılaştınız? Bunların ne kadarını aşabildiniz?
İlk başta sezona geç başlamanın sıkıntılarını yaşadık. Daha sonra her amatör kulübün yaşayabileceği sıkıntıları biz de yaşadık. Saha kullanımı ve antrenman saatlerinde sıkıntılar yaşadık. Malzeme temini sıkıntılarımız oldu ama Cenk Gökan başkanımız büyük bir özveri ile bütün sıkıntılarımızı çözdü.


3. Camia ve taraftarlardan yeterli desteği görebildiniz mi?
Camia ve taraftarımızın ilk başta az olan desteğini ligin ilerleyen haftalarında iyi işler yapıldığını gösterdikçe yorumlarıyla ve maçlar da tribündeki yerlerini alarak her hafta daha çok göstermeye başladılar. Her fırsatta iyi günde kötü günde verdikleri destek için büyük Avcılar taraftarına çok teşekkür ederim.


4. Bu sezon en çok sevindiğiniz maç hangisi, neden?


En çok sevindiğim maç ligin 18. Haftasında deplasmanda Merkezefendispor'u 90+4'te attığımız golle 2-1 mağlup ettiğimiz karşılaşma...


5. Bu sezon en çok üzüldüğünüz maç hangisi, neden?


En çok üzüldüğüm maç ligin 20. Haftasında kendi sahamızda oynadığımız ve Albayrakspor'a 2-1 kaybettiğimiz maç.


6. Takımınızda performansından en memnun kaldığınız oyuncular hangileri?


Sezon başından beridir benimle birlikte olan yüreği bu forma bu arma ve bu semt için atan hepsi birbirinden değerli. İyi ki bu çocuklarla çalışma fırsatı bulmuşum dediğim bütün sporcularımdan gösterdikleri performanstan dolayı teşekkür ederim...


7. Sizi hayal kırıklığına uğratan futbolcularınız oldu mu?


Hayal kırıklığına uğratan futbolcum olmadı.


8. Kulübünüzün bulunduğu noktadan daha ileri gitmesi için sizce yapılması gereken nelerdir?


Yeni sezon için eldeki mevcut oyucular, iskelet kadro korunarak 5-6 takviye transferle istikrarlı bir şekilde devam edilmelidir. Büyük paralarla oyuncu almaktansa başarıya aç kendini ispat edecek oyuncular bulunarak aidiyet duygusuyla oynayacak oyuncularla devam edilmelidir.


9. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mı?
Sezon başın da göreve geldiğim Avcılar Belediye Spor'da iyisiyle kötüsüyle bir sezonu geride bıraktım. Bu sezon benim için bir sürü duyguları barındıran bir sezondu. Doğduğum büyüdüğüm formasını giydiğim kaptanlık yaptığım Avcılar Belediyespor'a antrenör olarak gelmemde bana güvenen ve hiç bir fedakârlıktan kaçmadan bu camiayı hak ettiği yere taşımak için maddi manevi çalışan başta kulüp başkanımız Cenk Gökan'a, daha sonra bütün bir sezonun her anını beraber paylaştığım desteğini hiç esirgemeyen dostum genel kaptanım Cem Ergin'e, enerjisiyle sürekli yanımız da olan Hayri Debre ağabeyime, teknik ekibimden Cihan Gümüş'e, fikirlerini esirgemeyen Hasan Şeker ağabeyime, sezon başından beridir benimle birlikte olan yüreği bu forma bu arma ve bu semt için atan hepsi birbirinden değerli, "İyi ki bu çocuklarla çalışma fırsatı bulmuşum" dediğim bütün sporcularıma, bu camianın bu semtin bu armanın olmazsa olması büyük güç kaynağımız büyük Avcılar taraftarına, en büyük destekçim eşim Burcu Egeaka'ya ve aileme sonsuz teşekkürler ederim. Bilmeden kalbini kırdığım, üzdüğüm, yanlış yaptığım birileri varsa hakkınızı helal edin. Bu semt çok kısa zaman da hak ettiği yere gelecektir.


Yusuf Kıvanç Egeaka kimdir?
Futbolculuk yıllarında Avcılar Belediyespor, Hadımköyspor ve Beylikdüzüspor'da şampiyonluklar yaşayan, bu ekiplerle Türkiye Şampiyonası heyecanı yaşayan Yusuf Kıvanç Egeaka antrenörlük kariyerine 2011'de Beylikdüzüspor'da başladı. Fenerköyspor ve Yeşilköyspor'da görev yaptıktan sonra 2014-15 sezonunun ikinci yarısında BAL'da Avcılar Belediyespor'da görev alan 1979 doğumlu teknik adam, geçen sezon Beylerbeyispor'da U14 Takımı teknik sorumluluğu yaptıktan sonra bu sezon başında Avcılar Belediyespor'la anlaşmıştı. Yusuf Kıvanç Egeaka yönetimindeki sarı siyahlı ekip bu sezon Süper Amatör Lig'de 22 maçta 14 galibiyetle 43 puan topladı. Egeaka, aynı zamanda Haliç Üniversitesi'nde akademisyenlik görevinde bulunmaktadır.


Profesyonel kazanımlar
2018 Üniversitelerarası Futbol Süper Lige Terfi Maçlarını Grup 1.si tamamlayarak Süper Lige yükselmiştir. (Antrenör)
2018 Üniversitelerarası İstanbul Futbol 1.Lig İstanbul 2.liği (Antrenör)
2017 Üniversitelerarası İstanbul Futsal 1.Lig İstanbul 2.liği (Antrenör)
2017 Üniversitelerarası İstanbul Futbol 1.Lig İstanbul 2.liği (Antrenör)
2016 Üniversitelerarası İstanbul Futbol 1.Lig Şampiyonu (Antrenör)
2013 Dünya Üniversite Olimpiyatlarında Türkiye Üniversite Futbol Milli Takımın da Antrenör (Rusya-Kazan)
2013 Haliç Üniversitesi Futbol Takımı ile Adana da düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Futbol Şampiyonasın da Türkiye 2.liği (Antrenör)
2012 İspanya’da yapılan 1.Üniversite Oyunları’nda Üniversitelerarası Avrupa Futbol Şampiyonasında Haliç Üniversitesi Futbol Takımıyla Avrupa Şampiyonluğu (Antrenör)
2012 Haliç Üniversitesi Futbol Takımı ile Isparta da düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Futbol Şampiyonasın da Türkiye Şampiyonluğu (Antrenör)
2011 İstanbul’da yapılan 9.Avrupa Üniversitelerarası Avrupa Futbol Şampiyonasında Haliç Üniversitesi Futbol Takımı ile Avrupa 5.liği (Antrenör)
2011 Haliç Üniversitesi Futsal Takımı ile Kayseri de düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Salon Futbolu (Futsal) Süper Lige Terfi maçları 1.liği Süper Lige Yükselme(Antrenör)
2011 Haliç Üniversitesi Futbol Takımı ile Malatya da düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Futbol Şampiyonasında Türkiye Şampiyonluğu (Antrenör)
2010 Polonya da yapılan 8.Avrupa Üniversitelerarası Avrupa Futbol Şampiyonasında Haliç Üniversitesi Futbol Takımıyla Avrupa Şampiyonluğu (Antrenör)
2010 Haliç Üniversitesi Futsal Takımı ile İstanbul da düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Salon Futbolu (Futsal) Şampiyonasın da 1.lig İstanbul Şampiyonluğu (Antrenör)
2010 Haliç Üniversitesi Futbol Takımı ile Eskişehir de düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Futbol Şampiyonasında Türkiye Şampiyonluğu (Antrenör)
2009 Polonya’da yapılan 7.Avrupa Üniversitelerarası Avrupa Futbol Şampiyonasın da Haliç Üniversitesi Futbol Takımıyla Avrupa 5.liği (Antrenör


Editör: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...