Cumartesi, Şubat 09, 2019

Sezon @nketi: İlhami Kılıç (Mecidiyeköyspor)

Sezon anketi köşemizde bugünkü konuğumuz, İstanbul Süper Amatör Lig 6. Grup'ta sezonu yedinci basamakta bitiren Mecidiyeköyspor'un teknik direktörü İlhami Kılıç. Daha önce iki sezon 3. Lig'de mücadele eden yeşil sarılı ekip bu sezon grubunu 8 galibiyet, 7 beraberlik ve 7 yenilgiyle tamamlarken, tecrübeli teknik adam sezonu değerlendirdi.


Sayın hocamıza anketimize katıldığı için teşekkür ederiz.


1. Sezon öncesi kulüp olarak hedefleriniz neydi? Bunun ne kadarını gerçekleştirebildiniz?



Bir önceki sezon şampiyon olarak tekrar Süper Amatör’e çıkmış bir takım olarak ilk önce takımı ligde tutmak ve gruba göre yukarı oynamak istiyorduk. Gruplar belli olunca bizim de üst sıralar için hevesimiz arttı açıkçası. Lakin bazen eldeki hesap çarşıya uymuyor. İstediğimiz skorları elde edemedik. Hedef olarak çok daha iyisi olabildi lakin olmadı ama takımı ligde tuttuk.


2. Sezon boyunca ne gibi sıkıntılarla karşılaştınız? Bunların ne kadarını aşabildiniz?


Aslında bu işin temel direği sıkıntı ama bu sıkıntının en önemlisi yola çıktığın oyuncu grubunu bu olaya ne kadar motive etttiğiniz... Biz kulüp olarak çalışan ve okuyan oyuncu profillerini tercih ettik. Bunlarda zaman zaman sıkıntılar yaşadık mı, yaşadık... Ama yine de işimiz amatör olsa da konuları profesyonelce çözdük.


3. Camia ve taraftarlardan yeterli desteği görebildiniz mi?


Mecidiyeköyspor İstanbul’un çok köklü kulüplerinden biri... Bizimle birlikte olan bir yönetim kurulumuz vardı. Her daim yanımızda oldu. Taraftar olarak da bizleri gönülden destekleyen bir grup vardı, onlara teşekkür ediyorum.


4. Bu sezon en çok sevindiğiniz maç hangisi, neden?


İlk deplasman galibiyetimizi aldığımız Kartalgücü karşılaşmasında çok sevinmiştim. Bu maçta 4 gol attık ve atılan her golde bütün takım gol sevincini hep beraber yaşadı. Bu da çok anlamlıydı.


5. Bu sezon en çok üzüldüğünüz maç hangisi, neden?


Bu soruda tek bir maç veremeyeceğim. Grup belli olunca bizim de hesaplarımız değişmişti. Lakin futbolun bir başka cilvesi maça çıkmadan yapılan hesapların her zaman tutmaması. Fikstür çekilince ilk 4 maça (Okspor, Kayaşehirspor, Denizköşklerspor, Çantaköyspor) 12 puan yazmıştık lakin sadece 3 puan (3 beraberlik, 1 yenilgi) almıştık. Bu durum beni ziyadesiyle üzdü.


6. Takımınızda performansından en memnun kaldığınız oyuncular hangileri?


Bizim bu sezon yaşadığımız en büyük problem istikrar sorunuydu. Bu nedenle sezon boyunca sürekli üst düzey performans sergileyen bir oyuncu olduğunu söyleyemeyeceğim ancak bununla beraber stoperlerim Oktay ve Orhan, sağ bek İlyas ve orta sahada Yahya hemen hemen bütün maçlarda oynayarak alkışı hak ettiler diyebilirim. Ama genel olarak da oyuncularımdan memnundum. Hepsinin ayağına emeğine sağlık.


7. Sizi hayal kırıklığına uğratan futbolcularınız oldu mu?


Anketin başında demiştim, grubu görünce hevesimiz arttı diye... Biz bu hedefi oyuncu grubumuza güvenerek koymuştuk. Lakin ancak oyuncular sahada sorumluluklarını yerine getirirse siz de hayal ettiğiniz yere gelirsiniz. Bu da oyuncuyu motive etmekten geçer. Bu konuda sanırım hem ben hem de bazı oyuncular hayal kırıklığı yaşadık. Bazı futbolcularımın beni çok şaşırttığını söylemem gerek.


8. Kulübünüzün bulunduğu noktadan daha ileri gitmesi için sizce yapılması gereken nelerdir?


Mecidiyeköyspor profeyonel ligler görmüş bi ekip. Tekrar olur mu olur tabii ki. Yalnız sayın Başkan Bülent Zent ve ekibine sahip çıkılması lazım.Amatör kümede oyunculara karşı mali vecibelerini yerine getiren ender kulüplerden biridir burası. Kulübe destek olunması gerekmekte. Bu konuda İstanbul’un merkezi diyebileceğimiz Mecidiyeköy’ün halkının, iş adamlarının biraz daha kulüple iç içe olması gerekmekte. Tesisin dört bir yanı gökdelenlerle ve holdinglerle çevrili. Bunlardan biraz ‘damlasa’ bile ortaya çok farklı bir eser çıkar.


9. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mı?


Tamam, yapılan iş amatör ama düşünceler profesyonel olmalı... Ancak üzücü olan şey amatör futbolda artık her şey ekonomik düzeye çekilmiş artık parasız kimse kimseye selam vermiyor. Takıma girmek için kenarda beklediğimiz günler veya imrenerek sahada izlediğimiz ağabeylerimizin saçlarımızı okşadığı günler geçti. Artık paran varsa ayakta durma şansın var paran yoksa hayal edersin sadece, gelinen nokta bu. Amatör kümelerde görev yapan hem yönetici hem antrenör arkadaşlara başarılar diliyorum zira çok meşakkatli bir iş yapıyorlar.


İlhami Kılıç kimdir?
1976 doğumlu İlhami Kılıç futbol hayatı süresinde Giresun Derelispor, Gültepespor , Hadımköyspor (3 sezon), Reşitpaşaspor ve Çeliktepe Ümitspor’da amatör, Güngören Belediyespor, Kastamonuspor, Ünyespor ve Bayburtspor’da profesyonel olarak forma giydi. Kılıç teknik adam olarak da Günyamaçspor, Yahya Kemalspor, Kemerburgazspor ve Mecidiyeköyspor’da görev yaptı. Tecrübeli çalıştırıcı Günyamaçspor’un genç takımını grup şampiyonluğuna taşırken, Yahya Kemal ve Mecidiyeköyspor’la 1. Amatör’den Süper Amatör’e çıkma sevinci yaşadı.


MECİDİYEKÖYSPOR 2018-19 SEZONU SONUÇLARI VE PUAN DURUMU


Diğer sezon anketleri:
Kıvanç Egeaka (Avcılar Belediyespor)
Zafer Emek (Ataşehir Çamolukspor)


 

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...