Çarşamba, Şubat 20, 2019

Sezon @nketi: Erol Tuna (Kartaltepespor)

Sezon anketi köşemizde bugünkü konuğumuz Kartaltepespor Teknik Direktörü Erol Tuna. Ligin 10. haftasında düşme hattında aldığı siyah beyazlı ekibin kümede kalmasında büyük pay sahibi olan Tuna, sorularımızı içtenlikle yanıtladı.
Sayın hocamıza anketimize katıldığı için teşekkür ederiz.


1. Göreve geldiğinizde kulüp olarak hedefleriniz neydi? Bunun ne kadarını gerçekleştirebildiniz?


Ligin 10. haftasında takımı aldığımda 9 puanı vardı. Başkan ve yönetim “Takım düştü, önümüzdeki senenin takımını yap” diyerek teknik direktörlük görevi bana verdiler. Ben futbolcularıma ve kendime güvendiğim için “Bu takım düşmez” dedim. Tek hedefim takımı ligde tutmaktı, onu da çok şükür başardım.


2. Sezon boyunca ne gibi sıkıntılarla karşılaştınız? Bunların ne kadarını aşabildiniz?



Takımı aldığımda bütün oyuncularımın moral motivasyonları sıfırdı. Onları her idman ve maç öncesi motive etmek çok zor oldu açıkçası. Sonuçta 10 maçta 9 puan toplayabilmiş bir takım vardı ortada. Sıkı ve ekstra idmanlarla, oyuncularımızın motive olmasıyla başardık.


3. Camia ve taraftarlardan yeterli desteği görebildiniz mi?


Düşmüş gözüyle, herkesin ‘takım gitti, ümit yok’ demesiyle tabii ki seyircisiz boş tribünlere oynuyorduk, ta ki takım istediğim düzeye gelip de galibiyetler gelene kadar.


4. Bu sezon en çok sevindiğiniz maç hangisi, neden?



Göreve gelmemden sonra ilk galibiyetimizi Hamidiyespor maçında almıştım ve çok sevinmiştim. Bunun dışında deplasmanda, 1453 Fatihspor’u 85. dakikada attığımız golle 1-0 yendiğimiz maçtaki sevincimizi de unutamam. Yine Bakırköyspor ile deplasmanda oynadığımız, 3-2 mağlup durumdayken uzatmalarda attığımız golle 3-3 eşitliği getirdiğimiz karşılaşmanın yeri bende başkadır.


5. Bu sezon en çok üzüldüğünüz maç hangisi, neden?



Deplasmanda şampiyonluğun güçlü adayı Piyalepaşa ile oynadığımız maç... Sahaya kazanmak için çıkıp, her şeyi yaparak son dakikalarda penaltıdan yediğimiz gol ile berabere kalmamız beni çok üzmüştü.


6. Takımınızda performansından en memnun kaldığınız oyuncular hangileri?



Bütün oyuncularımdan fazlasıyla memnunum çünkü idman ve maçlarda her istediğimi fazlasıyla özveriyle yapıyorlardı. Uğur, Soner, Alper, Çağlar, Gürkan, ilk aklıma gelenler. Aslında önemli olan hocanın oyuncudan, oyuncunun hocadan ne istediği... Karşılıklı güvenden sonra başarı kendiliğinden gelir.


7. Sizi hayal kırıklığına uğratan futbolcularınız oldu mu?


Evet 1-2 arkadaş beni hayal kırıklığına uğrattı. İlk haftalarda takımı bırakmaları bizi üzdü.


8. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mı?


Bugüne kadar çalıştığım kulüplerde hep başkanların işime müdahil olmalarından dolayı çok rahatsızlık yaşadım. Gerek şampiyon yaptığım gerek düştü gözüyle verilen ve ligde tuttuğum takımlarda başarılarıma rağmen hep işime müdahale ettiler. Bu bağlamda Kartaltepespor Kulübü Başkanı Ali Rıza Türk’e teşekkür ederim. İdman ve maçlarda bana destek olduğunu her defasında dile getirmesi bana ayrı bir güç veriyordu. En zor günlerimizde başkanım ve idarecilerimiz Metin Ağabey ve Avni abi ve diğer değerli idarecilerimize çok teşekkür ederim.


Erol Tuna kimdir?
1976 Erzurum doğumlu olan Erol Tuna, kariyerine Ramispor'da başladı. Buradan Galatasaray'a oradan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a transfer olan Tuna futbolculuk kariyeri boyunca Tekirdağ Polisgücü, Haznedar Çetinkayaspor, Ramispor, Reşitpaşaspor, Celaliyespor, Bahçelievler İdman Yurdu, GOP Yaylaspor, Kocamustafapaşaspor, Feriköy Paşa Mahallesi SK, Merkezefendispor, İstanbul Kemahspor, Mecidiyeköyspor ve son olarak Topçularspor’da forma giyip 2009-2010 sezonu sonunda aktif futbol yaşamına noktayı koydu. Antrenörlük kariyerine, 2010-11 sezonunda, o dönem Bölgesel Amatör Lig’de yer alan Ramispor’da başlayan Tuna, Topçularspor, Küçükköyspor, Öz Alibeyköyspor, Cevatpaşaspor, Piyalepaşaspor, Fatih Hilalspor ekiplerinde de görev aldı.


KARTALTEPESPOR 2018-19 SEZONU SONUÇLAR VE PUAN DURUMLARI


Önceki sezon anketleri


İlhami Kılıç (Mecidiyeköyspor)
Zafer Emek (Ataşehir Çamolukspor)
Kıvanç Egeaka (Avcılar Belediyespor)
Cenk Hastürk (Cevizli Anadoluspor)
Mehmet Kaplan (Nişantaşıspor)
Hüseyin Köse (Kuştepespor)
Güzel Coşkun (Pendik Esenyalıspor)
Oğuzhan Tacir (Kağıthanespor)
Salih Yel (Karabekirspor)
Murat Lüleci (Maltepe Yıldızspor)


Dizi Editörü: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.