Çarşamba, Şubat 20, 2019

İstanbul 1. Amatör Lig'de iki kadın futbolcu!

Türkiye’de amatör futbol liglerinde iki kadın futbolcunun da oynadığını biliyor muydunuz? Bu ilginç olay 26 yıl önce gerçekleşiyor.


1992-93 sezonu İstanbul 1. Amatör Lig 10. Grup’ta yer alan Sitespor’un teknik direktörü, eski Beşiktaşlı futbolcu Ünal Tombulel, o dönem ligi olmayan kadın futboluna dikkatleri çekmek üzere, dönemin mevzuatındaki boşluktan da faydalanarak, o dönem gayri federe olarak mücadele eden Dostlukspor Kadın Futbol Takımı’nın iki futbolcusuna lisans çıkarıyor. Emine Güneş ve Havva Yıldız isimli iki futbolcu, Sitespor’un 20 Ocak 1993 günü Çeliktepespor ile Karagümrük Stadı’nda oynadığı erteleme maçında sahaya çıktı. O dönem ulusal basın organlarının da büyük ilgi gösterdiği bu maçı Çeliktepespor 8-3 kazanırken, Sitespor’da sahaya kaptan olarak çıkan Emine kazanılan bir penaltı atışını gole çevirdi. Bu karşılaşmayı üç kadın hakem, Lale Orta, Nuray Özgen ve Buket Oral yönetması, bir diğer not olarak tarihe geçti. Çeliktepespor'un o gün başındaki isimse, yine tanınan bir isim, amatör camianın tanınan teknik adamlarından Recep Aykutalp idi.


O sezonu Yıldıztabyaspor’un ardındar ikinci sırada tamamlayan Güngören temsilcisi Sitespor 1997-98 sezonu başında Sultançiftliği’ne taşındı ve Zara Ekinlispor adını aldı. Ünal Tombulel ise halen Zeytinburnuspor Kulübü başkanlığı koltuğunda oturmakta. Tombulel halen kadın futboluna büyük destek vermekte.


Haber: Efkan Bucak


 


Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...