Cuma, Şubat 15, 2019

Çamurlu sahalardan Süper Amatör'ün zirvesine: Kavacıkspor

7 Şubat 2016, Çavuşbaşı Stadı... Hakem bitiş düdüğü... Sahalarının yapımda olması nedeniyle tüm sezon iç saha maçlarını Ortaçeşme veya Çavuşbaşı’nda oynamak zorunda kalan, bu son karşılaşmayı da İstanbulspor’a karşı 6-0 kaybeden yeşil beyaz formalı futbolcular buruk bir şekilde soyunma odasının yolunu tutuyor... Gerçi takımın küme düşmesi önceden kesinleşmiş ancak yine de kulüp tarihinde beşinci kez lige veda etmenin, umutla başlanan sezonun bir kez daha hüsranla sonuçlanmasının ve bu makus talihi yeniden değiştirememenin yükü hem yönetimin hem de futbolcuların omuzlarında...


Evet tam 5 kez... 2004-2004 sezonundan bu yana düzenlenen İstanbul Süper Amatör Lig’de Kavacıkspor 5 kez çıktığı Süper Amatör Lig’de tam 5 kez (Çoğunda da çıktığı sezonunda) küme düştü. Bu alanda rekoru halen elinde bulunduran Kavacıkspor, 2016-17 sezonunda altıncı kez Süper Amatör Lig’e yükseldi. En yakın takipçisi Küçükyalı Yelkenspor’un 6 puan önünde ipi göğüsleyen Beykoz ekibi yeniden Süper Amatör’deydi. Ancak bu Kavacıkspor diğerlerinden farklıydı. Tecrübeli bir teknik kadro, güçlü bir yönetim, sağlam bir alt yapı ve hepsinden önemlisi suni çim tesisle Kavacıkspor farkını hemen gösterdi ve Süper Amatör’de 5. Grup’ta ikinci olarak Klasman Grubu’na kaldı. Klasmanda istediği sonuçları elde edemeyen yeşil beyazlı ekip bu sezon yer aldığı 7. Grup’u namağlup şampiyon tamamladı ve gözünü Bölgesel Amatör Lig’e dikti.


'Geldiğimizde alt yapıda 20 futbolcu vardı'
Peki tabiri caizse yıllarca ‘asansör takım’ olan Kavacıkspor’da ne değişti? Futbolculuk kariyerinde Anadolu Hisarı, Ümraniyespor, Yeniköyspor, Dikilitaşspor ve Leventspor gibi önemli ekiplerde forma giyen teknik direktör Murat Yılmaz, görev geldiklerindeki durumu şöyle betimliyor: “Beş sene önce yeni yönetim kurulu olarak başladığımızda kulüpte sadece 20 alt yapı futbolcusu kalmıştı. A takım, son maçta Üsküdar Anadoluspor’u yenerek ikili averajla 2. Amatör’e düşmekten kurtulmuştu. Stat müteahhitler tarafından satın alınıp şantiyeye çevrilmiş durumdaydı. Ecrimisil borcu boyu aşmış, yıkım kararı gelmişti.”


Milli takımlara oyuncu veren sistem
İlk olarak futbol akademisine ağırlık verdiklerini belirten 38 yaşındaki teknik adam “20 oyuncuyla başladığımız alt yapı akademimizde 12 ay kesintisiz eğitime başladık ve dev bir futbolcu ordusuna sahip olduk. Artık kulübümüz her yaş kategorisinde liglere girebilmekte. G.Saray, Beşiktaş, F.Bahçe gibi kulüplerde uygulanan oyuncu havuzu sistemini getirdik, milli takımlarda oynayan onlarca futbolcu yetiştirdik. Alt yapıdan yetişen gençler A takıma çıkınca küçük bütçelerle önce 1. Amatör’de şampiyon oldu, bir sonraki sezon Süper Amatör’de klasman oynadık. Bu sezon da namağlup grup şampiyonluğu geldi. Sistem her yeni sene kendine bir şeyler kattı” dedi.


Konteynerde kutlanan şampiyonluklar
2017’de Kavacık 15 Temmuz Şehitleri Stadı’nın zemininin suni çim olmasının ve tesisleşmenin de kulübe büyük güç verdiğine işaret eden Yılmaz “Başkanımız Suat Yıldız ve ikinci başkanımız Bedri Güntay’ın büyük fedakarlıkları ile tesisleşmede dev hamle yaparak toprak sahamızı suni çim yaptık. Binamız da yeniden yapıldı. Böylece konteyner eziyetinden kurtulmuş olduk. Elbette son üç sezonda forma giyen futbolcularımızı da es geçmemem gerek. Büyük fedakarlıklar yaparak bu işe baş koydular. Küçük konteynerlerde giyip soyunarak, bazen duş alamadan bu takıma şampiyonluklar yaşattılar. Hedefimiz yeni yapılan binamızın faaliyete geçmesi ile 4 sene içerisinde yatakhanesi, yemekhanesi ve kuvvet salonu ile profesyonel lig seviyesinde bir tesise sahip olmak. Bu doğrultuda en büyük gücümüz onlarca profesyonel futbolcu üreten öz kaynak akademimiz” diye konuştu.


Namağlup şampiyon A takımda alt yapı menşeili futbolcular da olduğunu belirten başarılı çalıştırıcı, “Kavacıkspor’da ilk 11’de 16-17 yaşında direkt oynayan en az iki-üç oyuncu görürsünüz. Bu şampiyonluklarda bu genç çocuklar büyük katkı sundu” ifadelerini kullandı.


 


 


Süper Amatör Lig'den en çok düşen ekipler:
Kavacık 5
Esenler 4
Alibey 4
Bostancı 3
Esenler Özyavuzselim 3
Fikirtepe Dumlupınar 3
Gülsuyu 3
Gümüşsuyu 3
İstinye 3
Kocamustafapaşa 3
Muradiye Gençlerbirliği 3
Nurtepe 3
Okmeydanı Fetih 3
Ortaçeşme 3
Reşitpaşa 3
Sütlüce 3
Tophane Tayfun 3
Topkapı 3
Yıldırım Bosna 3


Haber: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...