Pazar, Aralık 30, 2018

2018-19 Amatör Futbol Ara Transfer Rehberi

Amatör futbolda ikinci transfer dönemi 3 Ocak Perşembe günü başlayıp 15 Şubat 2019 Cuma gününe kadar sürecek. Futbolcu ve kulüplerin bu dönemde dikkat etmesi gereken belli başlı noktalar şunlar:


- Bu sezon her bir futbolcunun 2 transfer hakkı var. Sezon başında profesyonel veya amatör vize yaptırmış olmanız, amatöre dönmeniz, filiz lisans çıkarmanız, yeni bir takıma gitmenizle bu haklarınızdan biri gitmiş olur. Bu da ara transferde tek hakkınız kaldığı anlamına gelir.
- 2018-2019 Sezonunda kendi kulübünde vizesini yaptıran veya transfer yapan bir futbolcu vizesini yaptırdığı kulüpte veya transfer yaptığı kulüpte esame listesine yazılmış da olsa, oyuna girmiş de olsa ikinci transferini yapma hakkı vardır. Yani oynayıp oynamamanız, esamiye yazılmış olup olmamanız önemli değildir, TFF sistemdeki kaydınıza bakar.
- Ara transferde başka bir kulübe gitmek için mevcut kulübünüzden izin belgesi almanız şarttır ancak bunun da istisnaları mevcut:
- Eğer kulübünüz kapanırsa serbest kalırsınız ve istediğiniz kulübe gidersiniz.
- Eğer kulübünüz ligden çekilmiş ise ve siz 1999 ve öncesi doğumluysanız serbest kalırsınız, izin belgesi olmadan istediğiniz kulübe transferiniz gerçekleşir. Eğer ki söz konusu kulüp U19 Ligi’ne de girmiyorsa, 2000 ve 2001 doğumlu futbolcular da serbest olur.
- Transfer işlemlerinde geçerli olan TFF ve TASKK’a yatacak ücretler ikinci transferlerde de aynen geçerlidir.
- İkinci transfer ve tescil döneminde lisans ve tescil işlemi yapılan futbolcunun, takip eden sezonun birinci transfer ve tescil döneminde transferi mümkündür. Yani, 2019’un yazında 1993 ve öncesi doğanlar, kulüplerinden izin almaksızın başkar bir takıma gidebilecekler.
- Amatör futbolcunun aynı sezonda 2. transferinde sağlık raporu verilmesine gerek yoktur.


Hazırlayan: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...