Pazar, Ekim 07, 2018

Ortaköy'de Beylikdüzü rüzgarı esti

Birbirinden çekişmeli maçların olduğu günü güzel kılan şey değerli kardeşim Erhan Harput'la maç izlemek oldu. Harput'la bir araya gelince istemsiz bir şekilde herşeye sallıyoruz. Önce kendimize, sonra tanıdıklarımıza en sonunda da tanıyamadıklarımıza...Ne de olsa ikimizde bu ligin topçularıydık bir zamanlar;)


Levent-Arnavutköy Belediyespor maçı vasatı aşamayınca tüm gözler Ortaköy-İstanbul Beylikdüzüspor maçına çevrildi. 1'inci grupta yer alan iki takımın mücadelesinde ilk yarı rüzgarı arkasına alan İstanbul Beylikdüzüspor, ikinci yarıda da Ortaköyspor etkiliydi. İlk yarısı golsüz sona eren mücadelenin 47.dakikasında Ortaköy kalecisinin yumrukladığı top Emre'ye çarpınca konuk ekip 1-0 öne geçti. Golden sonra oyunu rakip kaleye yıkan Beşiktaş temsilcisi santrası olmayan frikikte Furkan'ın enfes golüne engel olamayınca sahadan 2-0 mağlup ayrıldı ve namağlup ünvanı sona erdi.


Ev sahibi ekip Volkan ve Kahraman ile iki kez direğe, bir kez de Volkan'ın golünde ofsayt bayrağına takıldı. Mücadelenin hakemi Erdoğan Özkaya ağlara giden topu ofsayt gerekçesi ile geçersiz saydı, yoğun itirazların yaşandığı pozisyonda sonuç değişmedi.Özellikle ikinci yarısı heyecan fırtınası içinde geçen karşılaşmada konuk ekipten Furkan'ın orta sahaya çıkan kaleci Sami'yi çalımlayarak vurduğu top az farkla auta gitti. Puanını 12 yapan konuk ekip 2'inci sıraya yükselirken, 10 puanda kalan Ortaköyspor haftayı 3'üncü sırada tamamladı. 


Direkler izin vermedi


İlk yarıda rüzgara karşı oynayan ev sahibi ekip ileri uçta varlık gösteremedi. Orta alanda Adem ve David ile oyun kurmaya çalışan Beşiktaş temsilcisi rakibin orta alanına üstünlük sağlayamadı. İkinci yarıda Soner-Nazım değişikliğine giden ve oyunu kanatlara yayan ev sahibi ekip özellikle sol kanattan Nazım ve İskender ile etkili ataklar geliştirdi. Son dakikalarda stoper Volkan'ı da ileri gönderen Beşiktaş temsilcisi iki kez direğe takıldığı karşılaşmadan puansız ayrıldı. Uzun toplarla gol arayan Ortaköyspor'un hücum hattı Sait'in önderliğindeki Beylikdüzüspor defansı arasında etkisizdi. Bu zorlu grupta zirve yarışını sonuna kadar sürdüreceğini düşündüğüm Ortaköyspor ilk yarıda kayıp, ikinci yarıda ise göz doldurdu.


Disiplinli futbol üç puana uzandırdı


Konuk ekip Beylikdüzüspor maça etkili başladı. Ender Burak'ın organize ettiği  konuk ekipte kanatlar oldukça etkiliydi. İleri uçta Onur'u bırakan ve orta sahası ile birlikte hücumu destekleyen Beylikdüzüspor ikinci yarıda golü bulduktan sonra sahasına çekildi. Uzun süre sahasından çıkmakta zorlanan ve iki etkili kontratak yakalayan Beylikdüzüspor farkı arttıramadı. Uzun toplardan ziyade Ender,Fırat ve Furkan ile kısa pas organizasyonları yapan konuk ekip savunmadaki disiplinli futbolu ile de üç puana uzandı. Sait'in liderliğindeki defans hattı net fırsat vermezken, kaleci Fatih'te yan toplarda başarılıydı. Baskı yedikleri dakikalarda oyunu soğutan konuk ekipte enfes bir gole imza atan Furkan günün yıldızıydı. İyi oyunculara sahip Beylikdüzüspor'da zirve yarışının içinde olacak ekiplerinden başında geliyor.


MUHABİR:ERDEM SAĞOLAN 


 

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...