Pazar, Ekim 07, 2018

Levent 10 kişi ile puana uzandı

İstanbul Süper Amatör Lig 5'inci grupta zirve mücadelesi veren iki ekip Leventspor ile Arnavutköy Belediyespor karşı karşıya geldi. Zaman zaman gergin geçen maçta takımlar fileleri havalandıramayınca zorlu doksan dakika 0-0'lık eşitlikle tamamlandı.


Erdem Sağolan bildiriyor


Ev sahibi ekipte genç oyuncu Tarık 55.dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun alanı dışında kaldı. Pozisyonun az olduğu, vasatı aşmayan karşılaşmada konuk ekip Mustafa ile direğe takıldı ve her iki ekipte bir puana razı oldu. Arnavutköy Belediyespor puanını 11 yaparken namağlup liderliğinin sürdürdü. Leventspor ise tüm rakiplerin puan kaybettiği haftada liderlik fırsatını kaçırdı. Konuk ekip 5'inci maç sonunda da kalesinde gol görmeyerek başarılı bir istatistiğe imza attı.


Havalar sıcak mı? soğuk mu? işte bütün mesele bu değil tabiki... Siz yine de üstünüze uzun kollu ince birşeyler alın derim. Çarşamba günü açıklanan programda Ekim ayının esen rüzgarını ancak bu maçlar ısıtır diyerek 4.Levent'in yolunu tuttum. Herşey iyi hoş, güzeldi de o yokuşu napıcaz.... Yapacak birşey yok vitesi boşa aldım, saldım kendimi aşağıya, bir de bunun çıkışı var, buyurun maça. 


İyi mücadele puan getirdi


Ev sahibi ekip genç oyuncularla beraber tecrübeli isimleri de kadrosuna katarak lige hazırlandı. Biraz geç hazırlansalar da bu grubun zirve yarışının içinde olacaklardır. Defansında garanti futbolu tercih eden Leventspor'un özellikle sağ bek oyuncusu Çetin ileri çıkışları ile dikkat çekiyor. Orta sahada Murat ve Mesut ikilisi ile rakiplerinin baskısını kıran Beşliktaş temsilcisinin kanat hücumcuları istenilen desteği veremedi. Forvet hattında yalnız kalan Volkan Erkut istediği topları alamayınca güçlü stoperlerin arasında etkisiz kaldı. Kulübeden gelen isimlerin de katkısı göremeyen ev sahibi ekip yaklaşık 40 dakika 10 kişi oynadığı karşılaşmadan iyi mücadele ederek bir puan çıkardı. Özellikle kaptan Murat enerjisi ve takımı yönlendirmesi ile dikkat çeken isimdi. 


Üç puan direğe takıldı


Grubunda namağlup ünvanını sürdüren ve kalesinde gol görmeyen Arnavutköy Belediyespor yine iddialı transferlerle lige giriş yaptı. Bu sene de geçen sezon olduğu gibi zorlu bir gruptalar. Bu sezonun farkı daha ısıran ve mücadele gücü yüksek oyunculara sahipler.Defansta Emin neredeyse her hava topunu aldı. Orta alanda Birkan,Kaan ve Hamit ile oyunu yönlendiren konuk ekip üçüncü bölgede finali yapamayınca golü bulamadı.Ferhat, Mustafa ve Yusuf ile pozisyonlara giren konuk ekip baskısını golle süsleyemedi. Son dakikalarda Cihan'ı oyundan alarak Ahmet ve İdris ile hücumu güçlendiren Ulaş Oktay'ın bu hamlesi galibiyet için yeterli olmadı. Sol bek Sertaç yaptığı bindirmeler ve attığı uzun taç atışları ile sahanın göze batan ismi oldu. Arnavutköy Belediyespor kaliteli kadrosu ve disiplinli futbolu ile grubun mutlak favorisi.


Hakem kimseyi memnun edemedi


Verdiği fauller ve vermediği kartlarla sürekli tartışılan mücadelenin hakeminden iki takım da memnun değildi. Özellikle Levent cephesi konuk ekibin orta saha oyuncularının ard arda yaptığı sert faullere karşı kartını kullanmayan Gökçen Seven'e yoğun itirazlarda bulundu. Konuk ekip oyuncuları ise rakip 10 kişi kaldıktan sonra hakemin takdir haklarını Leventspor lehine kullandığını iddia etti. Verdiği kırmızı kartta haklı olan mücadelenin hakeminin skora etki edecek bir hatası olmadı.


MUHABİR:ERDEM SAĞOLAN 


 

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.