Salı, Ekim 16, 2018

İstanbul Sahil namağlup devam

Hafta sonu liglere ara verilse ne fark eder; bizim ülkemizde Süper Amatör Lig var. Pazar gününün kapanış maçı tam bir Premier Lig havasına bürünmüştü. Saat 17'ye verilen karşılaşmanın ikinci yarısında hava karardı, oldu mu size gece maçı. Sahi bir ara gece maçları yapılacak, taraftarlar tribünlere dolacak, iddia amatöre destek verecek cekler caklar bitmez. Yaklaşık bir saatlik metrobüs ve minibüs yolculuğu sonrası dik yokuşu indiğimde Beşiktaş İsmet İnönü  tesislerinde Siirtgücü ve Sahilspor oyuncuları ısınmalarını bitirmişti, ben de maç öncesine yetişmenin mutluluğu ile haftanın kapanış maçını bildiriyorum.


İstanbul Süper Amatör Lig 3'üncü grupta zirve mücadelesi veren iki ekip İstanbul Siirtgücüspor cezası nedeni ile Beşiktaş İsmet İnönü tesislerinde İstanbul Sahilspor'u konuk etti. İlk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanan karşılaşmayı 2-1'lik skorla kazanan İstanbul Sahilspor namağlup ünvanı ve bir maç eksiği ile üçüncü sıraya yüksedi. Hafta içinde İstanbul Güngörenspor ile karşılaşacak olan Maltepe temsilcisi üç puan aldığı takdirde liderliği yükselecek. 


Rüzgarı arkasına alarak karşılaşmaya etkili başlayan Siirtgücü SK taraftarının da desteği ile ilk yarıda üstün olan taraftı. Fatih ile yakaladığı fırsatlarda golü bulamayan ev sahibi ekip ikinci yarının başında kalesinde golü gördü. Sol kanattan Murat'ın akıl dolu asistinde Samet'in ön direğe doğru koşusu Sahilspor'u 1-0 öne geçirdi. Beraberlik sayısı için rakip kaleye yüklenen Siirtgücü Semih'in penaltı golü ile eşitliği yakaladı. Penaltı pozisyonunda kaleci Emrah'ın rakibine darbesi olduğunu belirten mücadelenin hakemi Kutluhan Taşçı'ya Sahilspor oyuncuları ve teknik heyeti yoğun itirazlarda bulunsa da karar değişmedi. Skoru değiştirmek için iki takım da  atak futbolunu tercih ederken, 90'ıncı dakikada Mert'in asistinde Okan attığı golle maçın skorunu belirledi 1-2. Okan'ın golünün ofsayt olduğu yönünde yoğun itirazlar vardı ancak karar yine değişmedi. Zorlu doksan dakikada gülen İstanbul Sahilspor oldu. Siirtgücü SK aldığı mağlubiyet ile 9 puanda ve 8'inci sırada haftayı kapattı.


Ev sahibi ekip ikinci yarı durdu


Şampiyonluk hedefi ile kurulan Siirtgücü SK takımının etkili ayakları maçın ilk yarısında sahne alsa da ikinci yarıda oyundan düştüler. Oldukça sert ve istekli olan ev sahibi ekip özellikle ilk yarıdaki futbolu ile sahadan puanla ayrılabilirdi. Orta alanda rakibinin etkili isimlerini durduran Esenyurt temsilcisi gol yollarında etkili olamadı.Fatih ve Uğur rakip savunmayı çok zorladı, fakat topu filelerle buluşturamadı. Orta alanda Görkem ve Erdal'da özellikle ilk yarının etkili isimleri oldular. Oyuna ikinci yarıda dahil olan Ozan kanatlara hareket getirse de ikinci yarıda kanatları iyi kapatan konuk ekip pozisyon şansı tanımadı. Siirtgücü takımı defans hattını toparlar ve orta sahası da temposunu doksan dakikaya yayabilirse zirve yarışının içinde olurlar.


Sahilspor ikinci yarı açıldı


Oyun düzeni sürekli ayağa pas olan ve kısa paslarla rakip kaleye giden Maltepe temsilcisi ilk yarıda istediği futbolu sergileyemedi. Orta alanda sert ve istekli oynayan Siirtgücüspor'lu oyuncular Sahilspor'un planını bozdu. Kaptan Fuat'ın eksikliğini ilk yarıda hisseden konuk ekip ikinci yarıda Murat'ın etkili futbolu ile sahadan üç puanla ayrıldı. Savunmada ve hücumda iyi oynayan ve bir de asist yapan Mert de günün başarılı ismiydi. Özellikle ikinci yarıda alışık olduğumuz pas oyununa dönen ve Oğuzhan,Servet , Caner üçlüsü ile dar alanda etkili olan konuk ekip Murat, Samet ve Okan üçlüsü ile de ileri uçta skor üretti. Direkt bir sanfraforla oynamayan ve ileri üçlüsünün neredeyse hepsinin skora katkı verdiği Maltepe temsilcisi oynadığı futbolla izleyenlere keyif veriyor.   


MUHABİR:ERDEM SAĞOLAN


 

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 20 Nisan 2024 Cumartesi Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda heyecan devam ediyor...