Pazartesi, Ekim 01, 2018

Avcılar Belediyespor genç golcüsü ile güldü

İstanbul Süper Amatör Lig 5. Grup'ta Avcılar Belediyespor deplasmanda Davutpaşaspor'u 1-0 yenerek, kötü başladığı ligde üst üste 2. galibiyetini aldı. 2 puanda kalan Davutpaşaspor ise son sıraya geriledi.


Erdem Sağolan bildiriyor


Gri gökyüzü, yağdı yağacak yağmur, hafif esen rüzgar, her tarafı dolu tribün buna bugün surlar da dahil Premier Lig havasını tarif etsem de Namık Sevik Stadı'nda alt sıralardan kurtulmak isteyen Davutpaşa ile üst sıraları hedefleyen Avcılar Belediyespor maçının yolunu tuttum. Bir Anfield Road olmasa da Namık Sevik benim gözümde stadların kralıdır. Bugün bir maçta aranan herşey vardı. Dolu tribünler önünde gol, kırmızı kart, direkten dönen toplar, heyecan ve gergin mücadele... Amatör futbol candır diyorum ve karşılaşmaya geçiyorum.


Erdem Sağolan bildiriyor


İlk yarısı golsüz sona eren maçta önce Avcılar Belediyespor Berat ile Davutpaşaspor da Hakan ile direğe takıldı. İkinci yarıda baskıyı arttıran ve iki topu çizgiden çıkan konuk ekip genç golcüsü Uğur Hendek'in güzel kafa vuruşu ile karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı. Mücadelenin son dakikalarında hakeme itiraz eden Tugay direkt kırmızı kartla oyun alanı dışında kaldı ve ev sahibi ekip karşılaşmayı 10 kişi tamamladı.  Davutpaşaspor'un emektar taraftarları tribündeki yerlerini alırken, konuk ekip Avcılar taraftarları da doksan dakika boyunca takımlarını destekledi.


İyi mücadelenin sonu gelmedi


Davutpaşaspor takımı geçtiğimiz sezonlara oranla daha mütevazi bir takım kurdu. Genç oyuncuların yanına tecrübeli birkaç isimle lige başladılar. Deniz Hoca çok koşan, mücadele eden ve rakibi bozan bir takım oluşturdu. Bugün de özellikle 60 dakika bunda başarılı oldular. Orta alanda Bülent ve Hakan ile baskıyı kıran ev sahibi ekip üçüncü bölgede yokları oynadı. Tecrübeli isim Savaş topu ileride tutmaya çalışsa da destek göremeyince Avcılar defansının arasında etkisiz kaldı. Sürekli kanatlardan top taşımaya çalışan tecrübeli oyuncu Fatih temsilcisinde göze batan isim oldu. Orta alanda hırslı, hücumda eksik olan ev sahibi ekip savunmada da iyi mücadele etmesine rağmen özellikle yan toplardan çok pozisyon verdi.Maçın başında stoper Gani'nin sakatlanması da oyun planlarını bozdu. Yerine giren genç isim Anıl aslen sol bek olmasına rağmen iyi mücadele etti. Yenilen golde üç Avcılar oyuncusunun boşta olması savunma açısından zaafiyeti öne çıkardı. 


Baskı sonuç getirdi


Etkili oyunculara sahip Avcılar Belediyespor yeni bir takım. Bir arada oynadıkça daha iyi olacaklar düşüncesindeyim. Savunma ve orta alan isimleri iyi. Hücum hatları tabiri caizse ateş ediyor. Gerçi bugün final paslarında başarılı olamadılar, eğer olsalar skor farklı olabilirdi. Bu sorunu çözerlerse her maçında golü bulurlar. Orta alanda kolay adam eksiltebilen Semih ve kanatlarda  Ercan-Umut ikilisi ile etkililer. Sürekli geriden koşular yapan ve stoperleri rahatsız eden golcü oyuncu Uğur attığı golle takımına üç puanı getiren isim oldu. Yusuf hocanın ikinci yarıda santrafor Ahmet hamlesi de hücum gücü açısından Avcılar'a pozitif etki sağladı. Kalesinden hücumuna kadar kaliteli isimlere sahip Avcılar takımı final noktasını geliştirirse grubun zirve yarışında olur.


MUHABİR:ERDEM SAĞOLAN  


 


 

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.