Pazartesi, Ekim 08, 2018

Altıntepsi kazanmaya alıştı

İstanbul Süper Amatör Lig 2. Grup 5'inci haftada geçtiğimiz haftayı galibiyetle kapatan iki takım Bayrampaşa Altıntepsispor ile Yahya Kemal SK karşı karşıya geldi. Ev sahibi ekip 1-0 geriden geldiği mücadeleyi 2-1 kazanarak art arda ikinci galibiyetini aldı.


Erdem Sağolan bildiriyor 


Sonbaharın en güzel yanlarından biri  1.Amatör Lig'in de başlaması ile hafta sonu ne yapacağım düşüncesinden kurtulmaktır. Bekar ve futbol tutkunu biriysen düşünmeden haftalık programa bakar ve ona göre hareket edersin. Neden bekar dedim çünkü benim evli arkadaşlarım bakkala bile giderken günlük Z raporu veriyorlar maça gelmek için bir hafta önceden hediyeler, çiçekler, sürprizler filan işleri zor. 90 dakika maç izlemek yada 1 saat halı sahada oynamak için büyük emek veriyorlar. Evli ve çocuklular büyük adamlar... Şakası bir yana müşterek olan hayatta eşlerine yardım eden tüm ADAM'lara sevgiler,saygılar. Kocalarını çok sıkmayan en azından maç izlemeye izin veren yengeler de cansınız... Birçok maçın içerisinde kaybolurken bir yanımın Bayrampaşalı olduğunu hatırladım ve art arda iddialı maçlara sahne olacak karşılaşmalar stadın yolunu tuttum. Gittiğime değdi mi, sonuna kadar...


Diarra kırmızı kart gördü
Altıntepsispor ve Yahya Kemalspor arasında zaman zaman gergin geçen mücadelenin ilk yarısını konuk ekip Burhanettin'in golü ile 1-0 önde kapattı. İkinci yarıda baskısını arttıran ev sahibi ekip Adnan'ın asistinde Halis'in golü ile beraberliği yakaladı. Günün etkili isimlerinden Adnan attığı golle takımına üç puanı kazandırdı. Bayrampaşa temsilcisinin santraforu İdrissa Diarra girdiği ikili mücadelede eli ile rakibinin yüzüne vurunca mücadelenin hakemi Batuhan Kapancı pozisyonu dirsek olarak değerlendirdi ve siyahi oyuncuyu kırmızı kartla oyun alanı dışına gönderdi. 


Altın'tepsi'de üç puan


Geçtiğimiz haftalarda 60'tan sonra oyundan düşen ev sahibi ekibin bu maçtaki perfonmansı oldukça iyiydi. Geçen hafta yapılan transferlerin faydası olmuş. İlk yarıda kanat varyasyonları ile yüklenen ve kısa paslardan ziyade kanada uzun gönderilen toplarla pozisyon araya ev sahibi ekibin uzun boylu defans hattı ve kalecisini geçemedi. İkinci yarıda orta alanda topa daha çok sahip olan Bayrampaşa temsilcisi Hatip'in organize ettiği ataklarda ayağa paslarla rakip kaleye gitti. Özellikle Ensari ve Adnan oynadıkları futbolla göz doldururken, ileri uçta Fatih eski günlerine dönüş sinyali verdi. Topu ayağa indiren ve fizik olarak kendini toparlayan Bayrampaşa temsilcisi geçtiğimiz haftalara oranla iyi sinyal verdi.


Defans direndi ama yetmedi


Mücadeleye istekli ve agresif başlayan konuk ekip ilk yarıda öne geçmeyi de başardı. Defansta Erkan liderliğinde sağ ve sol bekten pozisyon vermeyen Kağıthane temsilcisi attığı uzun toplarda da güçlü forveti Onur'u buluşturdu. Orta alanda Burak, Burhanettin ve Enes ile organize olmaya çalışan konuk ekip ikinci yarının son yarısında oyundan düştü.Etkili geldikleri kontralarda da kaleci Ahmet'i geçemediler. Rakibin baskısını kıramayan ve ileri uçta etkili olamayan Kağıthane temsilcisinde kaleci Şükrü ve defans hattı iyi mücadele etmesine rağmen yedikleri iki golle sahadan mağlup ayrıldılar.Konuk ekip  60 dakikalık dilimdeki futbolunu genele yayabilirse her takımdan puan alabilecek güçteler. Tabi fizik avantajları ile küçük sahalarda oldukça avantajlı olduklarını da unutmamak gerekir.


MUHABİR:ERDEM SAĞOLAN

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...