Cuma, Ekim 12, 2018

3. Lig'den dip noktaya: Kartal Belediyespor ligden çekildi

İstanbul 1. Amatör Lig 18. Grup'ta ilk iki maçını yitiren Kartal Belediyespor dilekçe vererek ligden çekildi. Böylece 3. Lig'den başlayan bu projede dip nokta görüldü ve takım 2. Amatör Lig'e geriledi.


Kartal Belediyespor, 2008-2009 sezonunda o dönem 3. Lig'de yer alan Yıldırım Bosnaspor'un satın alınmasıyla profesyonel oldu. İstanbul'un köklü kulüplerinden olan Yıldırım Bosnaspor'un genel kurula gidip isim ve adres değiştirmesiyle kurulan kırmızı yeşilli kulüp, bu değişikliğin ardından 3. Lig ve BAL'da birer sezon tutunabildi.


Spor kamuoyunda en çok tartışılan konulardan biri Kartal Belediyesi'nin Yıldırım Bosnaspor'u ne kadar ücretle satın aldığıydı. Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz o dönem belediyede yaptığı açıklamada kırmızı mavili kulübü 198 bin TL vergi, 167 bin TL SGK borcu ile devraldıklarını ancak Yıldırım Bosnaspor'un yönetimine o dönem herhangi bir ödeme yapılmadığını belirtmişti. Her ne kadar Kartal Belediyesi'nin totalde 1.4 milyon lira gibi bir rakam harcadığı öne sürülse de bu hiçbir zaman kanıtlanmadı. Dönemin Yıldırım Bosnaspor yöneticileri de verilen sözlerin tutulmadığını ve herhangi bir ödeme almadıklarını belirtmişlerdi.


Şu sıralar Süper Amatör Lig'de mücadele eden Yıldırım Bosnaspor ise Yeniyolspor'un isminin değiştirilerek sonradan meydana gelmiş bir kulüp.


Haber: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...