Pazar, Eylül 02, 2018

Beyoğlu Yeniçarşı daha 'Çetin'

Ligler başla, ligler başlası, ligler başlasınnnn artık... Tüm amatör futbolcuların ortak dileği liglerin başlaması. Sıcaktan bunalan topçular bir an evvel ne olacaksa olsun da maçları oynayalım. Ak koyun, kara koyun görelim derdindeler. Sıcağı parmak uçlarımıza kadar hissettiğimiz bu günlerde Beyoğlu Yeniçarşı-Irmakspor mücadelesi için Beyoğlu'nun yolunu tuttuk. Baktım hazır Irmakspor camiası otobüsle maça gidiyor, evim de yakın sezon içinde yapmam ama vesaiti gözüm de yemedi, atladım minibüsün en arkasına...Malum eski papaz topçuyuz ya!!!


Maçın başlaması ile birlikte oyunun şekli az çok belli oldu. Net bir ifade ile Beyoğlu temsilcisi rakibinin hatta hatta birçok rakibinden fizik olarak iyi. Stoperleri ileriye doğru çıkıp, bekleri de otomatikman hücuma sürüklüyor. Eğer ayakları iyi olmayan bir orta sahaya sahipseniz Yeniçarşıya'ya karşı ayağa paslarla çıkmayın!!! 15 dakikada üçlük olursunuz... Maçın her dakikasında topun arkasına geçmezseniz de 3'e 5'e bakmazlar.


Irmakspor bildiğimiz gibi. Rakibini de, gücünü de bilerek oynuyorlar.Bu sebepten her sezon Klasman'a adaylar.Maçın her anında topun arkasına geçtiler.(Eğer bu deplasmandan puan yada puanlar almak istiyorsanız buna mecbursunuz) Oğuzhan ve Furkan gibi iki teknik oyuncu ile topu iyi kullandılar. Rakibini üzerine çekerek kontrataklarla pozisyon da buldular. Yakaladıkları net 3 gol pozisyonu var, atsalar skor farklı olurdu.Ömer Faruk kanatlara hareket getirdi. Mahsun da gol yollarındaki becerisini arttırırsa takımına çok faydalı olur.


Beyoğlu Yeniçarşıspor pas odaklı bir takım. En iyisini bulana kadar sabırla pas yapıyorlar. Tabi bu paslar biraz daha dikine olursa sonuca rahat giderler, oldukça kaliteli bir takım. İlk yarıda iki net fırsattan faydalanamadılar. Oyuna ikinci yarıda giren Hakan Denizci, Muhammet Çetin ve Davut Aslan pozitif anlamda oyunu değiştirdi. Özellikle Davut adam eksiltme ve final pasları ile ilk yarıda üçüncü bölgedeki bu eksikliği giderdi. Muhammet Çetin de attığı golle farkını konuşturdu. Hakan girdiği pozisyonları gole çeviremedi belki ama stoperleri rahatsız ederek takım arkadaşlarına pozisyon imkanı tanıdı.


İleri de tek santrafor, onlara takviye yapan kanatlarla üçlü oynuyorlar. Rakip stoperleri daha fazla zorlamaları gerekir düşüncesindeyim, nitekim oyunun büyük bölümünde Irmakspor savunma oyuncuları topu oyuna rahat soktular. Kısaca grubunun hatta ligin en iyi takımları arasındalar. Yıllardır yapılan yatırımların karşılığı bu sene alınmalı, geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi alttan takımlara puanlar gitmezse üst ligin en büyük adayı Yeniçarşı.


Oynanan futbol ve mücadele lig maçını aratmadı. Kıran kırana tabiri nokta atış olur. Eğer sahada dışarıdan çağırılan değil de İHK'nın atadığı bir hakem olsa en az 3 kırmızı kart vardı.Oyuncuların da kenar yönetiminin de sakin olması lazım, malum haftaya ligler başlıyor.


MUHABİR:ERDEM SAĞOLAN 


     

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.