Pazar, Ağustos 19, 2018

Yedikule Sahası'nda bir garip yıkım

İstanbul 1. Amatör Lig’de mücadele eden Yedikulespor, 60 yıllık toprak sahasını yenileme çalışmalarına başladıktan kısa bir süre sonra zabıta ekipleri sahaya girerek otopark yapılacağını belirterek tel örgüleri yıktı. Kulüp yönetimi yıkımın kanunsuz olduğunu öne sürerken mahalleli sahada nöbete başladı. İBB ise yıkım değil temizlik olduğunu savundu.


 


TÜRK futbolunun köklü kulüplerinden Yedikulespor’un 60 yıldır kullandığı toprak saha, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından otopark yapılmak üzere yıkılmak istenince turuncu beyazlı camia ayağa kalktı. Yıkımın hiçbir yasal dayanağının bulunmadığını belirten Yedikulespor Kulübü Başkan Vekili Ozan Derya, “Sahayı İBB İnşaat Emlak Müdürlüğü'nden kiraladık ve sözleşmemiz sorunsuz devam etmektedir. Bu son olay sonra bizzat teyidini aldık, hiçbir sorun olmadığını bize ilettiler. Zabıta ekiplerinin elindeyse hiçbir yıkım emri bulunmamakta. Buna rağmen hiçbir haber vermeden tel örgüleri yıktılar” dedi.



Depo olarak kullanıldı
Alt yapı takımlarının kullandığı sahanın bir süre Marmaray’ın üstlenici firması tarafından malzeme deposu olarak kullanıldığını belirten Derya “Bize söz verdikleri halde eski haline getirmeden bıraktılar. Biz de geçtiğimiz aylarda kendi imkanlarımızla sahanın onarılması ve tekrar faaliyete geçirilmesi için gerekli adımlar attık. 600 bin TL’lik bir yükün altına girdik. Tel örgüler onarıldı, zemin temizlendi ve suni çim için sözleşme yapıldı. Ancak 16 Ağustos’ta zabıtalar gelerek, otopark yapılacağı gerekçesiyle usulsüz şekilde tel örgülerimizi yıktılar” ifadelerini kullandı.



Bayram sonrası belli olacak
Zabıta ekiplerinin kendilerine hiçbir karar veya tebligat sunamadığını belirten Derya “Kimin bu emri verdiğini de söylemiyorlar. Biz de suç duyurusunda bulunduk. Yani zabıtayı polise şikayet ettik. Gelen polisler bile bizim haklı olduğumuzu söylüyor. Ulaştığımız yetkililer net bir şey diyemiyor. Topkapı’da yeni yapılacak statta bize oda verilecekmiş. Anlayamıyoruz, bizim suçumuz gençlere hizmet mi?” diye konuştu. Mahalle halkı sahada nöbete başlarken, Derya zabıta ekipleri cuma günü tesisi terk ettiğini ve kesin durumun bayram sonrası belli olacağı belirtti.


İBB ne diyor? 


Yerel Futbol'un ulaştığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri sahanın yıkımının ve Yedikulespor Kulübü’nün mağdur edilmesinin söz konusu olmadığını, surların etrafında temizlik çalışması olduğunu, resmi açıklamanın ilerleyen günlerde yapılacağını ifade ettiler.


Haber: Efkan Bucak


 



FOTOĞRAFLAR: NAZMİ ALKIŞ

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.