Pazar, Ağustos 05, 2018

Ortaköy tecrübesi ile kazandı

Bunaltıcı yaz günlerinde futbolu seven ve tatile çıkamayan insanların yaptığı en önemli aktivite kısa süre sonra başlayacak amatör liglerin hazırlık maçlarını takip etmektir. 


Aynı saatte birden fazla hazırlık maçı olunca, sıcağın da etkisi ile en yakın stada kendimi attım. Futbol piyasasında istediği seviyeye gelemeyen ki; bence en az 3.Lig oynar futbolcu kardeşimle Merkezefendi Stadı'nın yollarını tuttum. Bir yanda genç ve mütevazi kadrosu ile yer alan Merkezefendispor diğer tarafta tecrübeli oyuncuları ve iddialı transferleri ile Ortaköy maçını izlemeye başladım.

Zeytinburnu temsilcisi tamamı genç oyunculardan kurulu kadrosu ile ayağa toplarla rakip kaleye gidiyor ancak final paslarındaki yetersizliği ile bir türlü pozisyon bulamıyorlardı. Tecrübe abidesi Ortaköy'ün etkili ayakları ilk yarıda istenilen etkinliği gösteremediler. Orta alanda atom karınca gibi rakibine basan Merkezefendispor'lu gençler abilerine oyun kurma fırsatı tanımadılar.

İlk yarının en güzel hareketini Ortaköyspor'un tecrübeli ismi Soner Mor yaptı ve röveşata golü ile ilk yarının skorunu belirledi.

İkinci yarıda daha derli toplu oyun ortaya koyan Beşiktaş temsilcisi orta alanda oyunun hakimiyetini rakibine hissettirdi. Yunus Emre'nin mükemmel frikiğine, Merkezefendispor İlkim ile karşılık verdi. Maçta son sözü Semih Can söyledi ve Beşiktaş temsilcisi 3-1'lik skorla sahadan galip ayrıldı.

Hazırlık maçları her ne kadar ölçü olmasa da bazı değerleri gösterir. Merkezefendispor diğer maçlara oranla toplarlanmış gözüküyor. Kamuran Gazi'nin talebeleri çok koşan, rakibine baskı yapan stilde oynuyorlar.Amma velakin üçüncü bölgede kayıplar. Final paslarında o kadar aceleciler ki; gol pozisyonuna giremediler. İyi niyetleri ile mücadele ediyorlar ve ayağa tık tık paslarla çıkıyorlar. Lig maçları öncesi iyi sinyal vermeseler de göze hoş gelen futbolları var. Orta sahada oyunu yönlendiren Ferhat dikkat çeken bir isim.

Beşiktaş temsilcisi son iki sezondur iddialı transferler ve Klasman Grubu mücadeleleri ile Bölgesel Amatör Ligi zorladılar. Bu sezon da takımın başına eski hocaları Metin Uzun'u getirdiler. Metin hoca Leventspor'da çalıştığı oyuncu grubunun yarısından fazlasını Ortaköy'e taşıdı. Orta sahada Adem İnanç'ın liderliğinde  oynuyorlar. Futbol tabiri ile kalın bir takım. Oldukça tecrübeli, eğer form grafiklerini yukarı çekerlerse her grupta şampiyonluğun adayı olurlar, tabi bu perfonmansları ile değil. Beşiktaş temsilcisinin oynadığı futboldan ziyade oyuna ikinci yarıda giren, Ramispor'dan transfer edilen Semih Can Aşık'a dikkat etmek gerekir. Profesyonel altyapı eğitimi görmüş 19 yaşındaki oyuncu güçlü fiziği, hava toplarındaki hakimiyeti ile ilk 11'in favorisi durumunda. Gençtir, eksikleri vardır bir de daha dirençli bir takıma karşı izlemek gerekir. Fakat attığı gol ve geliştirdiği ataklarla Ortaköy'ün en hazır oyuncusu görüntüsündeydi. 

MUHABİR:ERDEM SAĞOLAN

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.