Salı, Ağustos 28, 2018

Nişantaşı ve Yedikule gole doyurdu

Pazar sabahının kavurucu güneşine aldırmadan Yedikulespor'un organize ettiği kahvaltıya gittim. Oldukça güzel ve samimi bir ortamda gerçekleşen kahvaltı sonrasında yıllar önce aynı takımda forma giydiğim güzel kardeşimle sohbet etmeye gittim. Eskileri yad ettik, yenileri dinledik. Arada salladık, arada bize salladılar. İyiydi yani...Ah nargilemin dumanı, yoktur topçunun yalanı;)


Maç saatine yakın 12 yıl önce futbol camiasında tanıdığım ve yıllardır dostluğumu sürdürdüğüm emektar topçu arkadaşımla Namık Sevik'in yolunu tuttum. Memleketin neresinde olursam olayım, gözüm kapalı bulabileceğim bir yer varsa, Namık Sevik Stadı'dır. Hatırası çok... Duyguları bir kenara bırakalım da maça geçelim.


Karşılaşma bizi futbola olmasa da gole doyurdu. İlk yarısı 0-0 biten karşılaşmanın ikinci yarısında 8 gol vardı. Yedikulespor'un sayıları Berat, Mert ve Mustafa'dan gelirken, Şişli temsilcisine galibiyeti getiren goller Samad(2), Fatih(2) ve Hüseyin'den geldi.


Nasıl oynadılar?
Yedikulespor oyuncu grubu olarak oldukça iyi bir takım. Fakat ağır takım, vakitleri var, toparlanırlar. Takımın neredeyse tamamı üst lig topçularından kurulu. Tecrübeli, yetenekli oyuncular. Ne var ki; mücadele güçleri 60 dakika.Bu sorunu çözerlerse bu ligde misafir olur tekrardan Süper Amatör Lige yükselirler. Fatih temsilcisi 3-5-2 oyun düzeni ile oynuyor. Ama kanatlara o kadar az top geliyor ki; neden bu düzende oynadıklarını anlayamadım. Şahsi fikrim bu oyun düzeni ile işlerini zorlaştırıyorlar.


Nişantaşıspor'un ilk yarı forma giyen takımı çok tat vermedi. Zaten Mehmet Hoca da ikinci yarıda farklı oyuncu grubu ile takımın farkını gösterdi. Dengeli gruptalar. Her halükarda zirveyi zorlarlar düşüncesindeyim. İyi oyunculara sahipler. Topu hücum hattına biraz daha hızlı ulaştırırlarsa tabiri caizse orta saha çok bıdı bıdı yapmazsa her maç gol bulurlar.Bu maç ölçü değil tabi ki... Zor yer, zor atar bir takım görüntüsündeler.Fizik güçleri, kondisyonları iyi. Özellikle oyuna ikinci yarıda giren Hüseyin ve Yunus Emre ayağa paslar ve adam eksiltmelerle takıma fayda sağladılar.


Maçın hazırlarından biri de hakemlerdi. Furkan Çelik, Eshan Kartal ve Osman Korkmaz triosu lig maçı ciddiyetinde, iyi yönetim sergilediler. 


MUHABİR:ERDEM SAĞOLAN 


 


 

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...