Cuma, Ağustos 17, 2018

Erokspor'un ilçesi ve ismi değişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençliğinde formasını giydiği, 3. Lig’de yer alan Erokspor, 59 yıldır kendisine ev sahipliği yapan Beyoğlu ilçesinden ayrıldı.


16 Kasım 1959 tarihinde, İstanbul Beyoğlu ilçesi Kasımpaşa/Sinanpaşa semtinde Fikret Erok, Hüseyin Çokserinler, Hasan Çokserinler, Ahmet Kurt, Hüsnü Taşgit, Alaattin Öner, Ekrem Minir, İsmail Çokserinler ve Şerif Kurt tarafından kurulan Erokspor, Esenler ilçesine taşındı ve Esenler Erokspor adını aldı.


2017 yılında Zafer Topaloğlu’nun başkanlığı döneminde şirketleşen yeşil sarılı kulüp bundan böyle Esenler ilçesi kulübü olacak. Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre 3. Lig’deki A takım sezonun ilk yarısı Bayrampaşa Çetin Emeç Stadyumu’nda , ikinci yarısından itibaren ise Esenler Stadyumu’nda oynayacak. Kulüp, geçen sezon da ilk yarıda Esenler Stadı’nda oynamış daha sonra Olimpiyat Stadı’na geçmişti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Eski Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da bir dönem Erokspor’da forma giydi.


 

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.