Çarşamba, Nisan 11, 2018

'Eyüpsultan Stadı'nın amatör maçlara açılmasını istiyoruz'

Eyüpsultan Kulüpler Birliği Başkanı ve Öz Alibeyköyspor Kulüp Başkanı Metin Çırpan ile futbol dolu keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Göstermiş olduğu ev sahipliği nedeni ile kendisine çok teşekkür ederiz. bBu düşüncede olan spor adamlarının çok olması temennisi ile röportajımızı sizler ile paylaşıyoruz....


İlçenizdeki kulüp sayısı ve size bağlı olan kulüp sayısı nedir?


İlçemizde 22 kulüp bulunmakta ve kulüpler birliğimize üye olan kulüp sayısı ise 21. İlçemizde kulüp sayımız 23 olarak kayıtlı idi sezon başında ancak bir kulüp (Emniyettepespor Beşiktaş'a taşınarak Ihlamurderespor oldu/Editörün Notu) ilçe değiştirdiğinden sayımız 22’ye indi. Şu anda sadece 1 kulübümüz birliğe üye değil ancak ilk kurul da onların da üye olmasını bekliyoruz.


İlçenizde olan saha sayısı hakkında bilgi verirmisiniz ?


İlçemizde 8 adet saha var, bunların 7 tanesinde maç oynanma şansına sahibiz. Sadece Bahariye Tesisleri'nde maç oynanmıyor. O sahayı sadece Eyüpspor alt yapıları kullanıyor. Ancak akşam saatlerinde idman için ilçe kulüplerine tahsis edilebiliyor. Bazı sahalarımızda sadece alt yapı maçları oynanıyor ve bu da ilçe takımlarının maç yükünü hafifletiyor.


Kulüpler Birliği olarak ilçe Belediyesinden beklentileriniz ve cevapları nedir ?


Eyüpsultan Belediye Başkanı sayın Remzi Aydın sporun içinden gelen ve sporu seven bir kişiliğe sahiptir. Bu nedenle futbol kulüpleri olarak bir çok destekten yararlanıyoruz. Öncelikle yönetmeliğe göre nakdi yardımlarımız var, malzeme yardımlarımız var, maçlar için otobüs desteğimiz var, kulüplerden gelen taleplere göre maça gidişlerde kumanya yardımı var, sahalarda yer alan sağlıkçılara ilk yardım malzeme yardımı var, maçların oynandığı sahalarımızın bakım onarımları için desteğimiz var ve kulüpler birliği olarak tarafımıza tahsis edilen birlik odamız ve genel gider desteğimiz var. Belediyemizin desteği ile gerçekleştirmiş olduğumuz gecemizden gelen geliri kulüplerimize maddi destek amacı ile eşit olarak ilettik. Bu yapılanların hepsinde Eyüpsultan Belediyesi başkanı sayın Remzi Aydın’ın ve belediye spor müdürlüğünün desteği bulunmaktadır. Bu nedenle ilçe kulüpleri olarak yeteri kadar desteğimizi alıyoruz.


 


Bu kadar destek sonrasında bir proje veya beklenti var mı belediyeden?


Elbette bizim bir beklentimiz var, Eyüpsultan ilçemize yapılacak bir spor kompleksi... İlçemizin kapsamlı bir komplekse ihtiyacı var. Birde Eyüpsultanspor Sahası'nın zeminin değişerek amatör maçlarında oynanacak duruma gelmesini istiyoruz. Esenler’de yapılan tesislerin zemini gibi olursa profosyonel maç oynanmayacağı günler amatör takımlarımızında faydalanması çok güzel ve faydalı olur.


İlçe takımlarının tesis kullanım bakımından durumları nedir ?


İlçemizde idman için tesisi olmayan 6 kulübümüz bulunmakta , Araphanspor , İmarspor , Esenayspor , Nişanca Gençlikspor , Giresun Emeksanspor ve Topçularspor . Diğer tesis sahibi olan kulüplerimiz ufak halı saha dediğimiz ufak metrajdaki sahalarda idmanlarını yapabiliyorlar. Maç oynanacak sahalarımızda bazı zamanlar dernekler adına turnuva , spor okulu saatleri gibi nedenlerden dolayı bazen maç oynama sıkıntısı olsa da liglerimizi sağlıklı bir şekilde bitirmeyi hedef belirleyip bunu da başarıyoruz. Maçlarımızın sağlıklı ve huzurlu bir şekilde oynanmasını da bundan sonra sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sakarya Mahallesinde idman için yeni bir tesis daha hizmete açılıyor.


Başarılı bir başkan portreniz ve spor adamlığınız var. Amatör futbolumuzun geleceği ile ve daha iyi olması için önerileriniz nedir ?


Kulüpler birliklerinin takımlarına sahip çıkması ve eşit bir şekilde yönetim göstermesi gerekmektedir. Bunu yapan kulüpler birliği her zaman başarılı olacaktır. Her birlik kendi ilçesinde bulunan takımlara her yönüyle destek olup doğru yönlendirmeler yaptığında ve diğer ilçe takımlarının da iyi misafir edilmesini sağladığında sorunsuz maçlar oynanacağına inanıyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri , Belediye Spor Müdürlükleri ve Gençlik Spor Müdürlükleri ile koordineli çalışmalar yapılmalı, böyle olunca devam edilen bir lig sürecinde yapılmakta olan okullar arası maçlarda çakışma olmaz ve genç sporcuların verimi daha iyi olur. Bazı olumsuzlukların önüne geçmek adına caydırıcı tedbirlerimiz var , maçlarında sorun oluşturan ve sahtecilik gibi sıkıntılar üretenlere araç vermemek gibi tedbirlerimiz oluyor. Sorunlar ilçelerde bulunan kulüpler birlikleri tarafından giderildiğinde İl Temsilciliğimiz ve İASKF tarafından yapılan çalışmalardaki iş yükü de hafiflemiş olacaktır. Sporun barış ve kardeşlik için bir araç olması unutulmamalı.
Sayın başkan Metin Çırpan’a bize ayırmış olduğu değerli vakti için çok teşekkür ederiz.


Söyleşi: Ogün Koca

Hiç yorum yok:

TFF Futsal Ligi Play-off Sonuçları

TFF Futsal Ligi play-off maçları bugün başlıyor.