Perşembe, Nisan 05, 2018

'Oyuncularım kulübün şerefini ve namusunu korudu'

Bölgesel Amatör Lig'de bu sezon çok sıkıntılı günler geçiren Gaziosmanpaşaspor’u adete şaha kaldıran 'İmparator' lakaplı Akın Topgül ve başarılı kaleci antrenörü Ahmet Ertürk, TEK Rumeli TV Spor Servisi'ni ziyaret etti. Akın Hoca Spor Servisi Müdürü Erol Eftekin’e acısıyla tatlısıyla geride bıraktıkları sezonu değerlendirdi.


Bölgesel Amatör Lig kurulduğundan bu yana statü olarak en çok İstanbul takımlarının zorlandığını belirten Akın Topgül "Gönül isterdi ki şampiyon olalım ve bu taraftara şampiyonluk armağan edelim ama mevcut şartlarda alınan bu derece ve 4 İstanbul takımı arasında birinci olmak bana göre şampiyonluk ile eşdeğer bir başarı” şeklinde konuştu.


'Çamaşır makinası bile yoktu'
Gaziosmanpaspor'un 25 oyuncu ve 3 antrenör ile toplam 200 bin TL'yi geçmeyen bir maliyetle kurulduğunu belirten Topgül şöyle devam etti:

"Rakiplerimizin sadece 2-3 oyuncuya verdiği paranın toplamıydı bu... Parayı da geçtim ne sezon başı ne devre arası kampı yapabildik. Tesis yetişmediği için çoğu maç öncesi kampa giremedik. Bu kadar da değil... Malzemeci ve masörü olmayan bir takım olabilir mi? 'Olamaz' der herkes herhalde işte bu takımın malzemeci ve masörü de yoktu. Malzeme yıkamak için makine bile yoktu. Bir şekil yıkansa da kurutma makinesi bile ocak ayına kadar yoktu.. Bunları neden anlatıyorum? Kimse dışarıdan ahkam kesmesin bu kulüpten zamanında milyarlarca kazanmış statü kazanmış bir sürü insan var. Sadece dedikodu ve laf üretmekten başka bir işe yaramayan samimiyetsiz samimiler dediğim insanlar bunlar.”


'Kulüp tarihine geçtiler'
"Gaziosmanpaşaspor Kulübü'nün tarihinde onlarca efsane isim olmuş oyuncular hepsine saygım sonsuz “ diyen Topgül, "A
ma bu yılki oyuncular da bu armanın onurunu gururunu şerefini namusunu korumuş ve sahip çıkmışlardır ve bana göre bu kulübün tarihine altın harflerle geçmişlerdir. Para pul almadan, bir tane antrenman kaçırmamışlardır ve bir tanesi bile bırakmamıştır. Bütün oyuncularımı buradan saygı ve sevgiyle selamlıyorum hepsi aslan gibi delikanlılar“ ifadelerini kullandı.


'1-2 takviye ile profesyonel lig uzun değil'
Ellerine büyük bir fırsat geçtiğini dile getiren başarılı teknik adam, Gaziosmanpaşa camiasına seslenerek “Kulübümüzde birbirine uyumlu başarılı olmuş bir oyuncu grubu var. Bu çocuklara sahip çıkılırsa 1-2 takviye ile hak ettiği ve yakışan profesyonel liglere tekrar dönmek çok uzak değil umuyorum ki oyuncular tutulabilir ve gereken şartlar sağlanır şampiyonluk türküleri dilden dile söylenir” şeklinde konuştu. 



'En büyük övgü futbolcularıma'
Tüm sezon boyunca takıma ve camiaya sahip çıkan başta Cem Tavlı, Başkan Ömer Güler, Cihan Tavlı ve her koşulda kulübün yanında olan büyük taraftarlara Teşekkür eden Topgül “Sezon boyu her türlü kötü şartta benimle birlikte mücadele eden ekibime bir Kasımpaşa efsanesi olan Erhan Küçük hocama ve tecrübelerini bizlere aktaran Ahmet Ertürk hocama da ayrıca teşekkür ederim. En büyük övgüyü ise futbolcularıma yapacağım ama onlara ne desem az gelir onlar onlar her şeyin en iyisini hak ediyorlar bu hikayenin gerçek kahramanları onlar. Sözde değil özde adamlar topluluğu hepsinin alınlarından öpüyorum “ diye konuştu.


'Yamyam tayfasına mahcup olmadım'
Dedikodu üretenlere de sitemkar konuşana Akın Topgül ”Kendimden birkaç kelime ile söz edeceğim. Sezon başında bu şartlar altında lige çıkacağımız belli iken ortalıkta olmayan ve sadece dedikodu üreten insanlar yine boş durmuyorlardı ve 'takımı düşürür, yapamaz olmaz' vs vs gibi birçok şey söylediler... Aslında sezon başında tüm fareler ortalığı terk edip kaçtığı zaman terk etmediğimiz geminin su aldığı da aşikardı... Ve bu dedikoduları yapanlar ellerini ovuşturarak küme düşmemizi bekliyordu ki karşımızda yüzbinlerce lira harcamış Çekmeköy Belediyesi ve Sultangazi ile bizden 3 kat fazla para harcayan Çıksalınspor vardı. Hedeflerine kolay erişeceklerini düşünen bu yamyam tayfasına karşı beni mahcup etmeyen Rabbime Hamdüsenalar olsun çok şükürler olsun “dedi.


İmparator sözlerini şöyle noktaladı: ”Işığa herkes koşar ama karanlıktan bir tek ben kaçmam demiştim. Kaçmadım da! Herkes hakkını helal etsin.”


Haber: Erol Eftekin

Hiç yorum yok:

U17'deki Beykoz derbisinde puanlar paylaşıldı

İstanbul Amatör Ligleri U17 Yaş A Kategorisi 17.Grubunda ilk yarının son hafta karşılaşmalarından birinin adresi de Çavuşbaşı M.Hanefi Dilma...