Pazar, Nisan 01, 2018

İstanbul SAL'dan BAL'a kaç takım çıkacak?

Öncelikle şunun tekrar altını çizmek gerek: İstanbul’un kontenjanı 12 ancak 15 takım var, bu da bu kentin takımlarını olumsuz anlamda etkiledi. Çok takım düşmesine rağmen az takım alınacak.


9. Grup’ta Şile Yıldızspor’un şampiyon olup olmaması aynı gruptaki Kartalspor için hayati önem taşıyor çünkü Şile ekibi 3. Lig’e çıkamazsa Kartalspor küme düşecek. Ancak bu durum SAL’ı etkilemiyor. Şile Yıldız’ın çıkması sadece SAL’dan gelecek takımın rakibini değiştirir, Modafen değil de Kartal baraj oynar.


10. Grup’ta son ikiye girip de düşen İstanbullu yok. Bu demektir ki bu gruba karşılık SAL’dan 1 takım çıkacak, 1 ekip de baraj oynayacak. Eğer Alibeyköy 3. Lig’e çıkarsa SAL’da baraj oynayan takım Yeşilköy olur. Alibeyköy çıkamazsa Yeşilköy düşer, Çengelköy baraj oynar.


11. Grup’ta da yaklaşık her şey belli. Bu gruba karşılık SAL’dan 1 takım çıkacak. Bir takım da baraj oynayacak. Bir mucize gerçekleşir de Maltepe 3. Lig’e çıkarsa bu durum SAL’daki takımları etkilemez.


12. Grup’ta da SAL’ı etkileyen bir durum yok. Buraya karşılık da 1 takım yükselecek, 1 takım da baraj oynayacak.


Bu demek oluyor ki; mevcut tabloda İstanbul Süper Amatör Lig’den BAL’a 4 takım doğrudan çıkacak, 4 takım da baraj oynaması kesin. Yani her klasman grubunda ilk 2 direkt çıkacak, üç ve dördüncüler baraj oynayacak.


Muhabir: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...