Pazar, Mart 04, 2018

İFA durdurulamıyor

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman B Grubu mücadelesinde Ortaköy ile İFA Spor Bayrampaşa Belediye Stadı'nda karşı karşıya geldi. Beşiktaş temsilcisi yaklaşık 60 dakika 10 kişi mücadele ettiği karşılaşmadan puansız ayrılırken, İFA Sporûn golcü oyuncusu Ozan Baş bu haftayı da boş geçmedi ve maçın tek golünü atan isim oldu.


Mücadeleyi Sercan Yılmaz, Vedat Altan, Turgay Şahin hakem triosu yönetirken, mücadelenin 4.hakemliğini Fatih Okhan yaptı. Karşılaşma öncesinde Afrin'de şehit düşen aziz mehmetçiklerimiz adına saygı duruşunda bulunuldu.


İlk çeyrek pozisyonsuz geçerken, 20.dakikada Hilmican Ercan'ın akıl dolu asistinde Furkan Organ'ın sert şutunu kaleci Hüseyin Balcı kurtardı. 


22.dakikada ani gelişen Ortaköy atağında Yusuf Türk'ün ara pasında Selim Tataroğlu'nun sert şutunu kaleci Sezai Yüksel çıkarttı. 30.dakikada Hatip Cihan Evin'in sağ kanattan adrese teslim ortasında David Bindia'nın yakın mesafeden kafa vuruşunu kaleci Sezai mükemmel refleksle kornere çeldi.


Ortaköy eksildi


Mücadelenin 18.dakikasında atağa çıkmaya hazırlanan Berk Kıratlı'yı faul ile durduran ve sarı kart gören tecrübeli orta saha oyuncusu Alper Coşar 36.dakikada taç çizgisi önünde rakibine müdahalede bulundu. Özer Vatansever ile mücadelesinde rakibi topa vururken taban ile topla beraber rakibine müdahalede bulunan oyuncu mücadelenin hakemi Sercan Yılmaz tarafından ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun alanı dışına gönderildi. Bu kart pozisyonunda İFa taraftarları ile Ortaköy taraftarları arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Beşiktaş temsilcisinin başarılı savunma oyuncusu Ulaş Ali Çelik ile taraftarlar arasındaki gerginliği İFA Spor'lu oyuncular yatıştırdı. İlk yarı golsüz eşitlikle tamamlandı.


Ozan Baş boş geçmedi


Karşılaşmanın ikinci yarısında eksilen rakibine karşı avantajını iyi kullanan İFa Spor golcü oyuncusu ile öne geçti. Serkay Çörtlek'in defansın arkasına gönderdiği topa hareketlenen Ozan Baş stoper Sadık Bayrak ile ikili mücadeleye girdi. Defans oyuncusu Sadık topu önüne almak isterken araya giren ve topu kurtaran Ozan'ın parmak ucu ile vuruşu uzak direğe giderek ağlarla buluştu 0-1. Bu golde elle oynama itirazları vardı,  ancak mücadelenin hakemi gol kararı verdi.


 


10 kişi olan ve üstüne bir de mağlup duruma düşen Ortaköyspor karşılaşmanın 60 ila 75'inci dakikalarında topa daha çok sahip olan ekipti. İleri uçta çoğalamayan ve İFA defansını aşamayan Beşiktaş temsilcisi topla daha fazla oynamasına rağmen net gol pozisyonuna giremedi.


Kontrataklarla farkı arttırmak isteyen Küçükçekmece temsilcisi Faruk Diktepe'nin asistinde Berk Kıratlı ile gole yaklaştı ancak Hüseyin Balcı mutlak golü önledi. Defansın arkasına atılan topa iyi hareketlenen Hilmican ceza sahasına girdiği anda Sadık Bayrak kayarak topa sahip oldu ve mutlak golü önledi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca zorlu ve gergin 90 dakikayı üç puanla kapatan İFA Spor liderliğini sürdürdü.


Maçın analizi


İFA Spor klasik oyun düzeni ile maça başladı. İleri uçta Ozan'ı tek santrafor bırakan Küçükçekmece temsilcisi kanatlardan Hilmican ve Furkan ile onu destekledi. Özellikle Hilmican,Berk ve Özer'in iyi oyunu ile İFa Spor oyundan düşmedi. Kaleci Sezai iki net pozisyonda kalesini gole kapatarak takımını ayakta tuttu. Defansta Serkay'ın önderliğinde pozisyon vermeyen ve oyun disiplininden kopmayan Küçükçekmece temsilcisi Ozan'ın takipçiliği ile bulduğu golle de sahadan üç puanla ayrıldı. Ozan Baş'a ayrı bir parantez açalım. Genç golcüyü sahada dakikalarca etkili göremeyebilirsiniz ancak tabiri caizse golü öyle bir kokluyor ki; geride kalan 4 haftada gol sayısını 8'e çıkardı.


Beşiktaş temsilcisi ise maça iyi başladı. Ayağa toplarla rakip alana giden Ortaköyspor ileri uçta bir türlü istediklerini yapamadı. Yusuf Türk ve Alper Coşar'ın başlattığı ataklarda kanattan Cihan ve Sinan'ın bindirmeleri ile kanatlardan etkili olan Beşiktaş temsilcisi 10 kişi kalınca gardı düştü. Mert sağ kanatta Cihan ile iyi ikili olurken, oyundan çıkana kadar sol kanatta görev yapan Anıl istediklerini sahaya yansıtamadı. Geriye düştükten sonra defansı üçleyen ve beklerini hücuma gönderen Ortaköyspor son hamle olarak golcü oyuncu Samet'i de oyuna sürdü ancak İFa defansını aşamadılar. Beşiktaş temsilcisinde kaleci Hüseyin ve stoper Ulaş günün en etkili isimleriydi.


MUHABİR:ERDEM SAĞOLAN 


 

Hiç yorum yok:

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.