Perşembe, Mart 01, 2018

Genç hakemden alkışlanacak örnek uygulama

Amatör liglerde özellikle de altyapı liglerinde kaçak oynatılan futbolculardan dolayı kulüpler arasında zaman zaman gerginlikler yaşanıyor. Bu gerginlikler itiraz edildiğinde Tertip Komitesini ve Disiplin Kurulunu meşgul ediyor. Kulüplere ve yöneticilere önemli cezalar gelmesine rağmen zaman zaman kaçak oynatılan futbolcular tesbit ediliyor.


Hafta sonu U15 liginde oynanan Tuzla Gençlergücüspor ile Yamanspor maçından önce karşılaşmanın orta hakemi "Burak Bektaş" iki takım futbolcularını saha içerisinde lisanslarıyla kontrol etti.


İki takım teknik ekip ve yöneticileri uygulamadan son derece memnun olduklarını ifade ederken bu uygulamanın her lig kategorisinde ve tüm maçlarda yapılmasını arzuladıklarını söylediler.


Fatih ilçesinde de konuşulmuştu
Amatör kulüplerin en çok yarayan kanası haline gelen kaçak futbolcular hakkında geçtiğimiz günlerde Fatih Kulüpler Birliği Başkanı Gökhan Ceyhan yönetiminde olağanüstü toplanırken, devrim niteliğinde kararlar almıştı.


Toplantıda ana gündem maddesi, sahte lisansla kaçak futbolcu oynatılmasıydı. Geçmişte ilçe takımlarında bu hatanın yapıldığı dile getirilirken, bundan böyle bu nedenle ceza alan Fatih kulüplerine ağır yaptırım uygulanacağı belirtilmişti. Buna göre kaçak oyuncu oynatan kulüplere idman sahası verilmeyeceği, ayrıca maçlarına araç tahsis edilmeyeceği gibi kararlar alınmış, kararlar oy birliğiyle kabul edilmişti. Birlik Başkanı Gökhan Ceyhan “Umarım bu diğer ilçe kulüplerine de örnek olur” açıklamasında bulunmuştu.


Kaçar: Sahtecilik olmamalı
Konuyla ilgili Gülsuyuspor Kulübü ve aynı zamanda Maltepe Kulüpler Birliği Başkanı Bayram Behram Kaçar açıklamalarda bulunmuştu. 
Kaçar açıklamalarında şu ifadeleri kullanmıştı.
‘’Eğer biz çocuklarımızın ülkesine,milletine faydalı bir birey,iyi bir yurttaş olmasını istiyorsak önce kendimiz örnek olacak davranışlarda bulunmamız lazım. Bir yönetici veya teknik sorumlu bu tür ahlak dışı davranış da bulunuyor ise spor dünyasının içinde olmamalı ve bu konuda kurallar katı bir şekilde uygulanmalı gereği yapılmalı. Sporda rakip olur,rekabet olur ama düşmanlık,ahlaksızlık,sahtecilik olmaz, olmamalı.Yapanlar var ise spor dünyasından uzaklaştırılmalı diyen Bayram Behram Kaçar; Bizler örnek olmalıyız. Çocuklarımızı ahlaki yönden güçlendirmeliyiz. Bizim gözümüzde sahtecilik ile hırsızlık aynı şeydir. Bunu yapanlarında yaptıkları yanlarına kâr kalmamalıdır’’ diyerek sözlerini noktalamıştı.


Editör : Atilla DEMİR


 



Hiç yorum yok:

Genç Kartaltepeliler depremzedeleri unutmadı

Genç Kartaltepeliler taraftar grubu, bu bayramda da deprem bölgesini unutmadı.