Cuma, Mart 09, 2018

'Genç futbolculara sosyal cezalar verilmeli'

Kartal Yunusspor Kulübü Başkanı Uğur Kün, biri 2 diğeri 1 yıl ceza alan iki futbolcusuna verilen cezalarla ilgili olarak “Bu çocuklara 2 yıl spor yapma demek, spor ile uzaklaştırmak istediğimiz mekanlara yollamak demektir. Bu çocuklara sosyal cezalar verilmeli. İyileştirilmeli” dedi.


Kartal Yunusspor’un Sultanbeyli Uzunderespor’la oynadığı maçta hakemin kendisine kırmızı kart göstermesine sinirlenen bir Yunussporlu futbolcu hakemi darp etmiş ve 2 yıl ceza almıştı. Aynı olayda hakeme saldıran ve darp eden bir başka futbolcu da 1 yıl sahalarda uzaklaştırıldı. Yunusspor Kulüp Başkanı Uğur Kün o dönem yaptığı açıklamada olayı kınamış ve tüm hakem camiasından özür dileyerek takımını ligden çekmişti.


Kün, oyuncularının aldığı ceza sonrası şu açıklamayı yaptı:


'Ceza çok değil ancak adaletsiz'
“Yaşanan olaydan duyduğumuz üzüntüyü dile getirmiştim. Bu düşüncemin tek nedeni eski bir hakem olmamdan değildir. Daha sağlıklı daha ahlaklı daha vicdanlı insanlara ihtiyacımız olmasındandır. Fakat eğitimin zeminin altında olmasından dolayı bu tarz olaylar yaşanmaktadır. Alınan cezalar çok değildir. Ama adaletsizdir. Amatör bir takımın sahipsiz gençlerine bu cezalar verilirken profesyonel liglerde yapılan olaylara üç maç ceza verirken üç buçuk atan yüreklerde de vicdan olmalıdır.


'Gençler rehabilite edilmeli'
Şiddet şiddettir. Hakeme, oyuncuya, taraftara diye ayıramazsın. Unutulmamalı ki bu çocuklara 2 yıl spor yapma demek, spor ile uzaklaştırmak istediğimiz mekanlara yollamak demektir. Bu çocuklara sosyal cezalar verilmeli. İyileştirilmeli. Rehabilite edilmeli. Kesinlikle spordan uzak tutulmamalıdır. Trafik cezasını alan kişinin ehliyetini alıp geri vermez iseniz ehliyetsiz araç kullanmaya devam eder. Doğru olan doğru cezayı vererek hatasını anlatmaktır. Yaptıklarının neye mal olacağını bilmesini sağlamaktır.


'Cezayı aileleri çekmesin'
Bu çocukları eğitmez isen spordan uzaklaşır belki hakemi ya da rakip oyuncuyu dövmez ama evde eşini, çocuğunu, komşusunu döver. Lafın kısası cezalar bana adil gelmedi. Emsal olması açısından belki iyidir ama doğru yöntem değildir. Cezalara hiçbir resmi itirazımız olmamıştır. Bu çocuklar hatalarının cezasını çekecektir. Camiadan tek dileğim bu cahil çocukların hatalarını aileleri ödemesin. Hepsi gariban insanlar. Bir darbe de evlatlarından yemesinler. Yazdıklarım tamamen şahsi fikirlerimdir. Tüm spor camiasına sevgi ve saygılarımı sunarım.”


Muhabir: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

Türkiye U15 Şampiyonası İstanbul elemeleri kuraları çekildi

Türkiye U15 Şampiyonası İstanbul elemelerinin kuraları bugün çekildi.