Pazartesi, Mart 19, 2018

Büyükçekmece Belediyespor'dan 'Aslan' pençesi

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman A Grubu 6.hafta karşılaşmasında Araphanspor ile Büyükçekmece Belediyespor karşı karşıya geldi. Bayrampaşa Hidayet Türkoğlu Stadı’nda oynanan karşılaşmadan 3-0’lık skorla galip ayrılan Büyükçekmece Belediyespor ikincilik koltuğunu bırakmadı. 


Karşılaşmayı Erdoğan Özkaya, Samet Özkul, Selin Şenöz hakem triosu yönetirken, 4.hakem olarak Oğuzhan Talha Karakuş görev yaptı.


İki takımında puan kaybına tahammülü olmayan maçın ilk çeyreğinde Büyükçekmece Belediyespor etkiliydi. Kanatlardan Levent ve Ercan ile tehlikeler yaratan Kırmızı-Mavililer Davut’un organize ettiği ataklarda kaleci Göktuğ’u geçemedi.


Araphan direğe takıldı, golü yedi


İlk yarım saatin ardından oyunda dengeyi kuran Eyüp temsilcisi Burak Kırıkçı'nın yönlendirdiği ataklarda etkili oldu. 28.dakikada ceza alanı içinde topla buluşan Caner Güner’in yerden sert şutu yan direğe çarptı.


36.dakikada sağ kanattan Emirhan Uluhan’ın adrese teslim ortasını boş çevirmeyen Ercan Taşkın düzgün kafa vuruşu ile Büyükçekmece Belediyespor’u öne geçirdi 0-1.


Göktuğ takımını ayakta tuttu


İlk yarının uzatma dakikalarında Araphan ceza alanında topla buluşan Levent Coşkun’un vuruşunda Göktuğ Yapıcı  ayakları ile golü önledi, dönen topa Levent bir kez daha vurdu kaleci Göktuğ yine başarılıydı.


İkinci yarıya etkili başlayan Araphan 49.dakikada kaleci Onur’u geçemedi. Burak’ın ortasında Caner’in kafa vuruşunu Onur parmak uçları ile kurtararak mutlak gole izin vermedi.


Davut Aslan farkını gösterdi


Ani ataklarla pozisyon arayan Büyükçekmece Belediyespor 59.dakikada farkı ikiye çıkarttı. Ceza alanında topla buluşan Davut’un güzel vuruşu ağlarla buluştu 0-2.


64.dakikada Emre Türko’nun kafa ile indirdiği topu Metin Karadeniz tamamladı, top ağlarla buluştu ancak mücadelenin yardımcı hakemi Selin Şenöz ofsayt bayrağını kaldırdı.


67.dakikada Ümit  Can’ın pası ile topla buluşan Davut sol ayağı ile uzak direğe vurdu ve günün başarılı ismi Göktuğ’u mağlup etti 0-3.


Tüm kozlarını kullanan ve tecrübeli oyuncu Metin Hartamacı’yı da oyuna süre Araphanspor topa daha çok sahip olan taraf olsa da Büyükçekmece defansını aşamadı.


Skor üstünlüğünü elinde bulunduran ve oyunu rölantiye alan Kırmızı-Mavililer günün başarılı isimlerinden Oktay Taze’nin başlattığı ataklarda Davut Aslan ve Uğur Hendek ile etkili ataklar geliştirdi. 90.dakikada kaleci Göktuğ ile karşı karşıya kalan Davut’un vuruşunda Göktuğ farkın açılmasına izin vermedi ve maç Büyükçekmece Belediyespor’un 3-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.


Goller hocaya armağan


Kırmızı-Mavililerin başarılı Teknik Direktörü Eyüp Kaymakçı sahaya alçı ile çıktı. İdmanda tendonu kopan teknik adam yedek kulübesindeki yerini alırken, atılan gollerden sonra oyuncular hocalarına koşarak golleri armağan etti.


MUHABİR:ERDEM SAĞOLAN

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 23 Nisan 2024 Salı Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan devam ediyor...