Cuma, Mart 02, 2018

Amatör futbola hizmet cezasız kalmadı!

Balıkesir Süper Amatör Lig ekiplerinden Susurlukspor’un üç yöneticisi, altı yıl önce kulübe kalıcı gelir kazandırmak için çıktıkları yolda borçlu duruma düşerken, kiminin maaşına kiminin aracına haciz kondu.


2008 yılında, o dönem ismi Susurluk Belediyespor olan kulübün yöneticileri belediyeden bir kafeterya kiralatıp işletmeye başladı. Kulüp lokaline televizyon, çay ocağı gibi çeşitli gereçler almak için de dünyaca ünlü bir meşrubat firmasıyla anlaşma imzalandı. Anlaşma şartlarına göre firma kulübe 6 bin TL nakit verecek karşılığında kulüp iki yıl boyunca lokalinde sadece bu firmanın ürünlerini satacaktı. Anlaşma gereği kulübün satmak üzere bu firmadan 20 bin meşrubat alması gerekiyordu.


Yeni başkan anlaşmayı tanımadı
O dönem anlaşmaya imza atan üç yöneticiden biri olan İsmail Şafak anlaşma sayesinde kulübe o dönem televizyon, tost makinesi, çay ocağı gibi gelir getirici kalıcı eserler bıraktıklarını belirterek “Bir yıl sonra yerel seçimlerde İsmail Güneş'in yerine Tahsin Bozoğlu geldi. Dönemin belediye başkanı ‘Ben bu anlaşmayı tanımam’ dedi. Zaten kulüp kongreye gitti yönetim değişti. Biz yönetimden ayrıldık, belediye de lokali kendisi işletmeye başladı” dedi.


6811 TL borçlu
20 bin meşrubatlık anlaşmanın bozulmasıyla firma mahkemeye gitti. 2010’da başlayan mahkeme süreci 4 yıl sürdü ve sonunda o dönem anlaşmaya imza atan üç kulüp yöneticisi 27 bin’er TL tazminata mahkum oldu. Yargıtay bu ücreti 6811 TL’ye düşürdü. Ocak ayında İsmail Şafak’ın eline, emekli maaşının dörtte birine haciz geldiğine dair yazı geldi. Bir diğer yöneticininse aracına haciz kondu. Susurluk’tan ayrılan diğer yöneticininse durumu hakkında bilgi edinilemedi.


İsmail Şafak, o dönem kulübe büyük bir hizmet verdiklerini, anlaşmayı kendilerinin iptal etmediğini belirterek, kendileri dışında gelişen bir olay nedeniyle mağdur olduklarını dile getirdi.


Muhabir: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.