Pazartesi, Şubat 12, 2018

YÜREĞİMİZ ARMAYA MESKENDİR

Taraftarlar için takımları pek çok şeyden önce gelir. Yeri gelir maça gitmek için cebindeki son parasını verir, yeri gelir ailesine,sevdiklerine yalan söyler. Bunları neden yapar? Tribünde yerini alıp takımının yanında olmak, o heyecanı yaşamak için yapar. Takımı galip gelince çocuklar gibi sevinçten havaya uçar, mağlup olduğu zaman elinden şeker alınmış çocuk gibi üzgün olur. Hele bir de pek çok şeyden önce tuttuğu takımı küme düştüğü zaman... ''Allah kimsenin sevdasını küme düşürmesin'' deriz ya. Gerçekten Allah kimsenin sevdasını küme düşürmesin. İnanın onun verdiği acıyı kelimelerle tarif edemeyiz. O acıyı yaşayan biri olarak yazıyorum.


Gerek çevremdeki dostlarım, gerek siz değerli okuyucularım benim tribünlerden geldiğimi bilirsiniz. Tuttuğunuz takımın kazandığı zaman verdiği mutluluğu, kaybettiği zaman duyduğunuz üzüntüyü iyi bilen biriyim. Fakat bu durum bazen dozajı aşabiliyor. Son zamanlarda özellikle amatör liglerde şiddet olayları had safhada. Bunun tek sorumlusu elbette taraftarlar değil, fakat her şeyin fazlası zarardır. Sevginin de fazlası zarardır. Aşkın fazlası hem zararlı hem tehlikelidir. Bu konuda dozajı iyi ayarlamak lazım.


Yazımın başlığında belirttiğim gibi ''Yüreğimiz armaya meskendir''. Futbolculara saldırıp,sağa sola zarar vermek değildir. Takımınızı destekleyin. Maçlara gidin, 90 dakika ses telleriniz yırtılıncaya kadar bağırın, takımının yenince sevinin, kaybedince üzülün ama hepsi bununla sınırlı kalsın. Özellikle bu konuda tribünün önde gelen büyüklerine iş düşüyor. Genç kardeşlerimiz kanı kaynadığı için durumu anlayamayabilirler, ancak tribünün önde gelen büyükleri anlayabilir. Genç kardeşlerimize örnek olun. Ben onlara kızmıyorum. Aynı hataları ben de yaptım. Bir gün kitap yazmaya karar verirsem hepsini kitabımda anlatacağım.


Velhasıl kelam tribünün önde gelen büyüklerine seslenmek istiyorum. Sizler genç kardeşlerimizi sadece takıma destek olmaya yönlendirirseniz yeşil sahalarda şiddet olayları azalacaktır. Unutmayın, sahada mücadele eden masum futbolculara saldırmak ne taraftarlıktır ne tribün kültürüdür. Bu ince çizgiyi ayırt edelim.


Yazı: Can Mutlu

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.