Cumartesi, Şubat 03, 2018

Yeniköyspor Süper Amatör Lig'de

İstanbul 1.Amatör Lig'den Süper Amatör Lige yükselecek takımı belirleyecek Play Off maçında Yeniköyspor ile İstanbul Ünyespor Beyoğlu Stadı'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 1-0'lık sonuçla kazanan Yeniköyspor Süper Amatör Lige yükselen ekip oldu.


İlk 10 dakika rüzgarla birlikte oynamanın avantajıyla İstanbul Ünyespor topa daha fazla sahip olan takımdı.
Bu bölümde arka arkaya kornerler kullanan Yeşil Beyazlılar bu korner atışlarını iyi değerlendiremedi.


İlk devre gol yok


11.dakikada İstanbul Ünyespor takımında kullanılan köşe vuruşunda arka direkte Ferhat'ın kafa vuruşunda top kaleci Yakup'ta kaldı.
13.dakikada İstanbul Ünyespor atağında ceza sahası dışından yapılan vuruşta kaleci soluna gelen topu kornere çeldi.
15.dakikadan sonra Yeniköyspor oyunda dengeyi sağlayarak rakip sahada daha fazla görünmeye başladı.
16.dakikada Yeniköyspor atağında Arif'in pasında soldan ceza sahasına giren Ferdi'nin vuruşu üstten auta gitti.
20.dakikada gelişen Yeniköyspor atağında sol kanattan sıfıra inen Ferdi'nin ortasında savunmaya çarpan top üst direkten dönerek kale çizgisine düştü. Savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
20.dakikadan sonra oyun tamamen orta alan mücadelesine döndü. İki takımda gol pozisyonuna giremezken topa daha fazla sahip olan İstanbul Ünyespor ceza sahası önüne kadar iyi gelmesine rağmen Yeniköyspor savunmasının yerinde müdahaleleriyle aradığı pozisyonları bulamadı.
Yeniköyspor ise ileride tek forvet olarak oynayan ve iki oyuncunun kontrolünde mücadele eden Arif Arslan'ı topla buluşturamayınca pozisyon bulamadı.
İlk yarı golsüz sona erdi.


Kıran kırana mücadele
İkinci yarıya iyi başlayan ekip Yeniköyspor takımıydı.

47.dakikada Yeniköyspor'da Ferdi'nin pasında ceza sahası içinde Doğa'nın vuruşu savunmaya çarpıp kornere gitti.
48.dakikada kullanılan korner sonucunda kale sahası içinde yapılan kafa vuruşunda top üstten auta gitti.
50.dakikadan sonra iki takımda kontrollü oynamayı ve daha fazla savunmayı tercih edince ortaya sıkıcı bir futbol çıktı. Bu bölümde ortasahada yaşanan ikili mücadeleler görülmeye değerdi.
64.dakikada gelişen İstanbul Ünyespor atağında ceza sahası içinde arka direkte topu önünde bulan Atilla'nın sol ayağıyla vuruşunda top üstten auta gitti.
85.dakikaya kadar karşılaşmada pozisyon yaşanmadı.

Özgür'den şık gol
85.dakikada yaptığı pres sonucu İstanbul Ünyespor savunma oyuncusundan topu kapan Özgür ceza sahası çizgisi önünde savunma oyuncusundan sıyrılıp açısını düzeltip nefis bir vuruş yaparak kaleci Afşin'in uzanamayacağı noktadan 90'dan Yeniköyspor'u öne geçiren golü kaydetti 1-0

Yediği golden sonra beraberlik golü için rakibinin üzerine giden İstanbul Ünyespor savunmada az adamla yakalanınca Yeniköyspor takımı farkı 2'ye çıkartacak fırsatı değerlendiremedi.
88.dakikada Yeniköyspor atağında atılan topla orta sahadan hareketlenen Arif Arslan kaleciyle karşı karşıya vurup vurmamakta kararsız kalıp son anda vurunca ceza sahası dışına çıkan kaleci Afşin topu ayaklarıyla kornere yolladı.

Top direkten döndü
89.dakikada Yeniköyspor takımının kullandığı korner atışında oluşan karambolde penaltı noktası üzerinde topu önünde bulan Arif Arslan sert vurdu. Top üst direkten geri döndü.

Karşılaşmanın hakemi karşılaşmaya 4 dakika uzatma verdi. Uzatmada sonuç değişmeyince karşılaşmadan galip ayrılan Yeniköyspor Süper Amatör Lig"e yükselen ekip oldu.


Karşılaşmadan notlar ve analiz
Karşılaşmayı yaklaşık 350- 400 civarında seyirci takip etti. Pozisyon açısından kısır, mücadele anlamında doyurucu bir karşılaşma oynandı.İlk yarıda rüzgarla birlikte oynayan İstanbul Ünyespor topa daha fazla sahip olan takımdı. İkinci yarıda ilk 35 dakika ortada bir oyun olurken, 80.dakikadan sonra taraftarının desteğiyle oyunda kontrolü ele geçiren Yeniköyspor Özgür'ün ayağından golü bulunca karşılaşmadan sevinerek ayrılan ekip oldu.
Maç sonunda Yeniköyspor takımının taraftarıyla yaşadığı Süper Amatör Lig sevinci görülmeye değerdi.


Muhabir: Ümit Yılmaz


Maçtan fotoğraflar ilerleyen bölümde yüklenecektir

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...