Cumartesi, Şubat 10, 2018

YA SÖZLEŞME YA DA 3. TRANSFER HAKKI

Bildiğiniz üzere amatör futbolcular bir sezonda en fazla iki transfer yapabiliyor. Üçüncü transfere izin verilmiyor. Bu da amatör futbolcu kardeşlerimizi zor durumda bırakıyor.


Sezona eski takımlarında başlayan futbolcular, gerek verilen sözlerin tutulmaması gerekse de daha iyi bir takımdan teklif aldıklarında sezon başlamadan takım değiştirebiliyorlar. Dolayısıyla 2.transfer hakları dolmuş oluyor.


Yeni takımlarında oynayan futbolcular için sezon eğer takımı klasman grubuna kalamadıysa ocak ayı içerisinde sona eriyor. Gerek 2.amatöre gerekse de Klasman grubu takımlarına transfer olamıyorlar ve sezonu erken kapatmış oluyorlar.


Amatör futbolun amacı Türk Futboluna oyuncu yetiştirmek ve oyuncunun kendini geliştirebilmesi için daha fazla maç oynamasına katkı sağlamak.


Ancak bu kural nedeniyle futbolcu kardeşlerimiz yıl içerisinde gerekli kadar maça çıkamamakta ve önleri kesilmektedir. İnanın o kadar çok futbolcu bu kuraldan şikayetçi ve mağdur durumdaki bu konuyla ilgili yüzlerce e-mail alıyoruz.


Adı üzerinde amatör lig,amatör futbol…. Dolayısıyla profesyonel liglerde uygulanan bu kuralın biran önce kalkması ve futbolcu kardeşlerimize en azından 3 transfer hakkı tanınması gerekmektedir.


Profesyonel liglerde uygulanan iki transfer kuralının amatör liglerde uygulanmaması gerekir. Madem profesyonel liglerde uygulanan maksimum bir sezonda iki transfer kuralı uygulanıyor o halde amatör futbolculara da sözleşme yapabilme hakkı getirilsin.


Geçimini futbolla sağlayan futbolcular takımlarından anlaştıkları paraları alamadığı takdirde federasyondan alabilsin. Yok eğer sözleşme olmaz diyorsanız bırakın da futbolcu hakkını alamadığın da başka takıma gidebilsin ve geçimini sağlayabilsin.


Yetkililerden ricam amatör futbolun ve futbolcunun önünü açalım. Önünü kesmeyelim.


Saygı ve Sevgilerimle…


Yazı: Metin Yılmaz

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.