Salı, Şubat 06, 2018

Kocatepe: Artık teknik kapasite ve fizik ön planda

Genç yaşta Türk futbolu için tezler geliştiren, UEFA B ve Scout belgelerine sahip olan antrenör Mehmet Kocatepe ile bir söyleşi gerçekleştirdik.


Üniversite öğrenimini devam ettiren ve yüksek lisansını 'Hareket ve Antrenman Bilimi' konusunda yapan Kocatepe, kariyerinde akademisyen olarak ilerlemek istediğini belirtti.


Görev aldığı kulüplerde geliştirdiği, kendine özgü drill ve sistemlerle başarılı bir grafik çizen Mehmet Kocatepe "Futbolun hızla gelişmesi ile birlikte teknik kapasite, fiziksel parametrelerin de çok büyük önem kazanmaktadır. Bu çerçevede sporcuların sezon öncesindeki kondisyonel özelliklerini tanıyıp analiz edip, sezon içerisinde sporcuların form grafiğini takip edip performansını en üst seviyelerde tutmayı amaçlıyoruz. Alt yapılardan başladığımız bu süreci A takım sürecine de yaymak istiyoruz. Yaptığımız antrenman modelleri bireysel, grup ve takım taktiğine uygun çalışmalar olup futbol oyun bilgisine dair çalışmaları görmeye odaklıyız. Farklı bir yapıda gelişip öğrenebilmeleri en büyük avantajları... A takım seviyesine çıktığında ise futbolun önemli parametrelerinden olan taktiksel disipline uyumlu bir hale gelmeleri en büyük hedefimizdir" dedi.


Son olarak geliştirdiği metodlara da değinen Kocatepe "Antrenman metodlarımız tüm etkenleri dikkate alarak belirli bir sistem çerçevesinde analiz edinip, sadece antrenman değil sporcularımızın sosyal adaptasyon ve öz disiplin geliştirici eğitimlerini de vermek olup Türk futboluna A takım seviyesinde oynayacak oyuncular yetiştirmeyi amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.


Söyleşi: Oğuz Han Akgündüz

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...