Cuma, Ocak 19, 2018

Mucizenin adı Maltepe Yıldızspor

İstanbul 1. Amatör Lig 18. Grup’ta son hafta mücadelesinde lider Maltepe Yıldızspor deplasmanda takipçisi Çamlıcaspor ile 2-2 berabere kaldı. Maltepe temsilcisi böylece tarihinde ilk kez 1. Amatör’de şampiyon olup Süper Amatör’e çıktı.


Geçen sezon 1. Amatör’de Acıbademspor’un sadece 1 puan önünde ligde kalmayı başaran Maltepe Yıldızspor bu sezon kurduğu takımla sezon boyunca iddiasını ortaya koydu. Ligin ilk haftasında evinde Pendikgücü’ne 3-2 mağlup olduktan sonra oynadığı 13 maçta da yenilgi yüzü görmeyen Sarı Siyahlı ekip son hafta sezonun en zor deplasmanında istediğini aldı ve Çamlıcaspor’un 2 puan önünde ipi göğüsledi.


Paşabahçe Stadı’ndaki maçta Murat Lüleci’nin öğrencileri 12’de Bahadır Girgin ve 58’de Toprak Lüleci ile iki kez öne geçen Yıldızspor’a Çamlıcaspor 20’de Suat Metin ve 73’te penaltıdan Murat Yalçın Candan’la yanıt verdi.


Çamlıcaspor penaltı kaçırdı
Maçın kırılma anı 78. dakikada yaşandı... Yıldızspor ceza alanı içinde oluşan karambolde hakem topun, Yıldızspor’un tecrübeli savunmacısı Erhan Yeygül’ün eline çarptığına hükmederek ikinci kez penaltı noktasını gösterirken, ‘Ramos’ lakaplı Erhan’ı ikinci sarıdan ihraç etti. Skoru 2-2 yapan golün sahibi Murat Yalçın Candan’ın vuruşunu Maltepe Yıldızspor kalecisi Mustafa çıkardı. Başarılı eldiven dönen topta da Çamlıcasporlulara gol izni vermedi ve bir anlamda şampiyonluğu getiren isim oldu.


Ahmet Yurtsever yönetimindeki Çamlıcaspor ise grubu ikinci bitirdi ancak Üsküdar ekibinin halen bir şansı var... Yeşil-Beyazlılar Süper Amatör’e çıkmak için 17. Grup’un ikincisi (Muhtemelen Sancaktepespor veya Sitespor) ile play-off maçı yapacak.


Editör: Ahmet Yavuz Taner


 


Hiç yorum yok:

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.