Pazartesi, Ekim 30, 2017

Ergin Varol böyle istedi!

Namık Sevik Stadında oynanan maçta İstanbul Kastamonuspor ligin son sırasında bulunan İMÇ Sakaryaspor'u Ergin Varol (2), Hamdi Acar'ın golleri ile 3-1 mağlup etti. Konuk ekibin tek golünü Fatih Yıldız kaydetti.


Maça etkili başlayan taraf konuk ekip İMÇ Sakaryaspor'du. Rakip kaleyi abluka altına alan konuk ekip, etkili olsa da aradığı golü bulamadı. 25.dakikada Rıdvan Arıkan'ın sol çaprazdan vurduğu şık vuruşu kaleci Mehmet Şahin güçlükle çıkardı. İlk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.


Ergin Varol'dan iki gol
İkinci yarı başladığı zaman 48.dakikada Rıdvan Arıkan'ın vurduğu şutta top direkten döndü. Bu dakikadan sonra oyunun kontrolü ev sahibi ekip İstanbul Kastamonuspor'a geçti. 50.dakika da kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen takımın yıldız ismi Ergin Varol topu yerden kalecinin sağına göndererek İstanbul Kastamonuspor'u öne geçirdi. (1-0) 58.dakikada Hamdi Acar farkı 2'ye çıkaran golü kaydetti. (2-0) Bu golden 3 dakika sonra 61.dakikada Ergin Varol bir kez daha sahneye çıktı ve farkı 3'e çıkardı.


Son söz Fatih'ten
Skorun verdiği rahatlıkla taraftarının desteğini arkasına alan İstanbul Kastamonuspor 71.dakika da Serdar Karaman'ın müsait pozisyonda kafa vuruşunun direkten dönmesiyle farkı arttırma fırsatından yararlanamadı. 85.dakikada konuk ekip İMÇ Sakaryaspor Fatih Yıldız'ın ayağından golü buldu. (3-1) Karşılaşmada başka gol olmayınca ev sahibi İstanbul Kastamonuspor sahadan 3-1 galip ayrılarak puanını 10'a yükseltti. Son sıradaki İMÇ Sakaryaspor ise 1 puanda kaldı.


Maçın Analizi:
Öncelikle sonuca kimse aldanmasın. Ev sahibi İstanbul Kastamonuspor'un defanstaki zaafı sürüyor. Özellikle sağ bek bölgesi inanılmaz hatalara imza atıyor. İlk yarıda İMÇ Sakaryaspor yakaladığı fırsatları değerlendirse belki de maç bambaşka yerlere gidebilirdi. Bugün galibiyeti takımın yıldız oyuncusu Ergin'in isteği ve bireysel yeteneği getirdi. Gol yollarında büyük sıkıntı yaşıyor İstanbul Kastamonuspor. Üzülerek söylüyorum ki mevcut tercihlerle bu sezon yürümez. Konuk ekip İMÇ Sakaryaspor için bu maç hayati önem niteliğindeydi. Bunun gerginliği oyuncuların üzerinde fazlasıyla vardı ve maça da yansıdı. Belki de bu yüzden bugün sahadan mağlup ayrıldılar. İlk yarıdaki mücadeleleri takdire şayandı. Ancak ikinci yarıda 50.dakikadan sonra oyundan düştüler. Kalelerinde golü de görünce moral olarak tamamen oyundan düştüler. Rıdvan Arıkan'ı çok beğendim. Süratli ve top tekniği çok iyi. Ancak saha içinde biraz daha sakin olmasını tavsiye ederim.


Muhabir: Can Mutlu

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.