Pazartesi, Ekim 30, 2017

3 kırmızı kart, 2 gol kazanan yok

Ard arda izleyeceğim 4 maçın heyecanına akşam oynanacak Trabzonspor-Galatasaray maçı da eklenince bu futboldan ne zaman bıkacağımı düşündüm. Amma velakin amatör futbol değişik bir tutku. Saha içinde olmak, tüm atraksiyonlara bire bir tanık olmak oldukça keyif verici. Ah bir de o gerginlikler kısa sürse, hemen sahada kapansa hesaplar... Buyrun bol aksiyonlu, heyecanın tavan yaptığı bir maçın hikayesi. Oysa herşey ne güzel başlamıştı, Türk Bayrağı ile seronomiye çıkan Çapaspor, ev sahibi kulübesine başarılar dileyen Dolayoba ve buna karşılık veren ev sahibi ekip oyuncuları...


Çapaspor zirve yarışını sürdürmek isterken, konuk ekip Dolayobaspor'da alt sıralardan kurtulup seri galibiyetlerle zirveye yaklaşma amacındaydı. Maçın başlaması ile birlikte sahanın her yerinde rakibine baskı kuran konuk ekip etkili kanat oyuncusu Mücehid ile ilk dakikalarda öne geçti. Yaş ortalaması 19 olan Dolayobaspor ilk yarım saatte Fatih temsilcisine oyun oynama imkanı vermedi. İlk yarının sonlarında Aykut ve Saruhan ile etkili olmaya çalışan ev sahibi ekip Dolayoba defansını aşamadı.


İkinci yarıda daha atak bir oyun oynayan Çapaspor kanatlardan etikli olmaya çalıştı. Özellikle Saruhan ile rakip defansı yıpratmaya çalışan ev sahibi ekip iyi kapanan Dolayoba karşısında net pozisyon bulamadı. Konuk ekip özellikle Burkay ile yakaladığı pozisyonları cömertçe harcayınca mücadelenin son dakikaları heyecan kasırgası içinde geçti.


Baskısını arttıran ev sahibi ekip oyunun son çeyreğinde penaltı kazandı. Dolayoba ceza sahası içinde Oğuzhan'ın topa elle müdahalesini tespit eden Ertuğrul Yolcu penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen David maça dengeyi getirdi 1-1.


 


Ne oldu ise bu golden sonra oldu. İki takım oyuncularının laf dalaşı uzayınca mücadelenin hakemi ev sahibinden Semih'i, konuk ekipten de Hakan ve Mertcan ile antrenör Kadir Karaduman'ı tribüne gönderdi. Bir türlü bitmeyen tartışmalar sonrasında hakem triosu güvenliğin arttırılması için bir süre soyunma odasına bekledi ve oyun yeniden başladı. UZatma dakikalarında Dolayobaspor'dan Burkay Çapaspor ceza sahasında rakibinin müdahalesi ile yerde kaldı. Yardımcısı ile göz göze gelen Ertuğrul Yolcu devam kararı verdi. Bu pozizyona konuk ekibin uzun süre itirazı vardı ama sonuç değişmedi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca gergin maçta kazanan çıkmadı.


MUHABİR: ERDEM SAĞOLAN 

Hiç yorum yok:

U17'deki Beykoz derbisinde puanlar paylaşıldı

İstanbul Amatör Ligleri U17 Yaş A Kategorisi 17.Grubunda ilk yarının son hafta karşılaşmalarından birinin adresi de Çavuşbaşı M.Hanefi Dilma...