Pazar, Temmuz 23, 2017

Altyapı oyuncusunun ailesinden antrenöre saldırı

TFF'nin Gelişim Ligi'ne 2. ve 3.Lig takımlarının almamasına başkanlar bazında ilk sert tepkiyi gösteren TFF 2.Lig takımlarından İnegölspor, bu defa da tüm altyapı teknik ekibinin istifasıyla sarsıldı.


İnegölspor'da 2003 yılından beri profesyonel takım ve gençlik gelişim antrenörlüğü pozisyonlarında çalışan Özgür Şahin, profesyonel takım kadrosuna alınması için onay verilmeyen U19 oyuncusunun ailesi ile akrabaları tarafından darp edildi.



İnegölspor Profesyonel Takım Teknik Direktörü Ergun Penbe'nin yardımcılarından Antrenör Özgür Şahin, geçen sezon U19 takımının teknik sorumlusuydu.1998 doğumlu oyuncunun profesyonel takıma çıkarılmamasından Şahin'i sorumlu tutan ve futbolcunun ailesi ile akrabaları olduğu öğrenilen 7-8 kişi tesislere gelerek, Şahin'i darp ettiler.Şahin,bu elim olay sonucunda İnegölspor'dan istifa ederken, tüm altyapı sorumluları ile altyapı koordinatörü de Şahin'e destek için istifa ettiklerini açıkladılar.Kendisini darp eden kişileri affeden ve şikayette bulunmayan Özgür Şahin´in istifa etmesi ardından Altyapı Koordinatörü İrfan Kapdan, Altyapı Antrenörleri Celalettin Barut, Murat Yakşi, Selahattin Esen, Eyüp Efe, Caner Taban ve İlker Işıldak da görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.


İnegölspor Eğitim Grupları ve U12 Teknik Sorumlusu Melik Özmen, Yerel Futbol'a yaptığı açıklamada; ''Yaklaşık beş gün önce İnegölspor Tesisleri'nde, 1998 doğumlu olup, bizlerin her yıl birlikte oturup profesyonel takımda yer yer alacakları tespit ettiğimiz listenin içerisinde yer almayan bir oyuncumuzun ailesi 7-8 kişi gelerek geçen yıl U19 grup sorumlusu Özgür Şahin Hocamıza saldırıda bulunmuşlardır.Profesyonel sürece çıkacak olan oyuncuları sadece U19 hocası değil diğer akademi yaş grupları hocaları bir araya gelerek karar verirler.Bu yıl profesyonel takıma 6 kişi çıkarıldı ve bunların hiçbirinin bizlerle herhangi bir kan bağı bulunmamakta.Ayrıca hiçbir antrenör elinde daha iyi olan bir oyuncunun yukarı çıkmasına engel olmaz,olamaz da.Ama bu gözü dönmüş insanlar çocuklarının yetersizliğini gözardı ederek tüm sorumluluğu Hocamıza yükleyerek darp etme iğrençliğine başvurmuşlardır'' diye konuştu.


Özgür Şahin ise düzenlediği basın toplantısında; "Tatsız bir olay yaşandı. Olaya karışanlar da gelip özür diledi.Bütün antrenör arkadaşlarımız arayıp destek verdiler. 15 yıldır İnegölspor’dayım. Bu olay sonucunda kimseye kırgınlığım yok. Tepki vermem gerektiğine inanıyorum. Benden sonra orada çalışacak olan arkadaşlar bu duruma maruz kalmasınlar” ifadelerinde bulundu.
ARİF DOĞAN


 


 


Hiç yorum yok:

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.