Pazartesi, Şubat 27, 2017

Ferah maçı sonrası Şilespor değerlendirmesi

İstanbul 2 Amatör Lig 16. Grup'ta mücadele eden Şilespor sezonun ikinci maçında sahasında Üsküdar ekibi Ferahspor'u 2-1 yenerek ikinci maçınıda kazanarak ikide iki yaptı.Sarı-Lacivertlileri yıllardır takip eden Hasan Bağlar sarı-lacivertlileri mercek altına aldı.


 


Ferahspor maçında Şilespor maçı için gene tribünlerde yeteri kadar destek vardı tabiki Şile Yıldız'ın da maçı olunca taraftar iki takıma da destek için bölünüyor bu da çok normal..


Tribünlerde Şilespor U17 ninin yenilgisiz sezonu bitiren bana göre şampiyon takımı oyuncuları ile birlikte maçı seyrettik.
Çocuklar heyacanla abilerine destek vermek için gelmiş vede bazıları Şilespor A takım kadrosunda olmalarına rağmen dün 18 e girmeyince tribünden tek vücut olup takıma destek veriyorlardı.


 


Maça gelince... Şilespor geçen hafta yazdığım gibi bu sene çok koşan ve mücadele eden mütevazi kadrosuyla herkese zevk veren mücadelesi futbolu ile maçlarını kazanmasını biliyor.
Koşan mücadele eden her bireyi ile maça konsatre olan ve de sahada onları bir abi bir lider gibi yöneten bir futbolcu olunca maç kazanmak dahada kolaylaşıyor. Ömer Yurdakul bu takımda gerçek lider takımın ağabeyi oyuncuların sahada saygı sevgi duyduğu bir lider oyuncu kaptan, onun sahada olması bile bütün takıma güç veriyor ve de takım sorunsuz işleyen makine gibi tıkır tıkır işliyor.


İlk gol Ferahspor'dan


Maça Şilespor iyi başladı fakat golü kalesinde gördü. Kornerden gelen top dolaştı ve altı pasın içinde Ferahsporlu futbolcu hatayı affetmedi, köşeye giden top gol oldu zaten kaleci Sefa bu topa bir şey yapamazdı..


Şilespor bireysel oyundan çok takım oyunu oynayan takım, bütün oyuncular hep birlikte mücadele ediyor bu durumda çok yetenekli olmayada gerek yok, takım top kaybı yapınca bütün oyuncular forvet ve orta saha hemen rakibe basıyor ve rakibe oynayacakları alan bırakmıyor oyun içinde çok aktifler sanki sonuca etkisi olmadığı gibi görülsede bu oyuncular aslında takımın görünmez kahramanları o kadar çok efor sarfediyorlarki takımı ayakta tutan oyuncular bunlar, böyle olunca herkes makine düzeninde çalışınca rakibin oyunu bozuluyor kondüsyonu iflas ediyor vede istemesede defansında açıklar veriyor goller yiyorlar..
Bu futbol düzeninde zaten çok sağlam olan Şilespor defansı fazla açık vermiyor pozisyon vermiyor bu maçtada öyle çok çok tehlikeli pozisyonlar görmedi kalesinde..


Benim Şilespor'da eksik olarak gördüğüm duran toplardan yeteri kadar yararlanılamaması, bir kere takımda Ömer Yurdakul gibi frikik ustası varsa kimse topun başına geçmemesi lazım Ömer bu takımda her yerden firikikle gol atabilecek yeteneğe sahip bunu daha önce defalarca gördük belki çok uzak olursa kaleye ceza alanına orta yapılabilir..
Kalede Sefa geçen haftada olduğu gibi ona fazla iş düşmesede kendine olan güveni top ve yer tutuşları ile kalede görevini fazlasıyla yaptı..


Defans sağlamdı


Şilespor defansı gene çok etkili sağ tarafta İslam müthiş fiziği ile çok iyi mücadele ediyor rakip forvetleri fizik gücü topa sertliği ile eziyor resmen, birde en iyi yaptığı şeylerden biri çok sakin hiç panik yapmadan vede tek top oynayıp arkadaşlarına gol yollarında hızlı toplar atıyor bravo İslam iyi oynuyorsun hep böyle devam.
Şilesor stoperler Ömer Yurdakul ve Hüseyin Gökçe çok iyi anlaşan ikili. Hüseyin tam donanımlı bir stoper rakibi oynatmayan tek top oynayıp takımı hızlı hücuma kaldıran risksiz oyunu ile başarılı bir stoper Şilepora yakışıyor, Ömer Yurdakul zaten her hafta yazıyorum takımın olmazsa olmazı futbolu sahadaki ağabeyliği arkadaşlarını sahada yönetmesi ise mükemmel.


Şilesporda bu maçta sol tarafta iki oyuncu seyrettik inanılmaz işlere imza attılar takımın en iyi ikilisi idi bu maçta.
Resmen bu ikili İsmail Üçkardeş ve Barış Şen A.Ş. şirketi gibiydiler, ikiside altyapılarda uzun süre birlikte oynadığı için birbirlerini çok iyi tanıyorlar, tabiri cazise hatta nefes alışlarını bile biliyorlar soldan inanılmaz paslaşmalar ikili verkaçlar uzun atılan toplar seyir zevki ve mücadele olarak çok iyi işlere imza attılar zaten iki golünde ortası sol taraftan bu ikilin getirdiği toplarla oldu.


İsmail bu hafta takımın yıldızı idi sol tarafı çok iyi kullandı fizik gücü yüksek toplara müdaheleleri yerinde sakin vede en önemli özelliği tek top oynayıp ilerdeki arkadaşlarına avantaj sağlaması birde Ömer Yurdakulun geçmiş senelerde yaptığı gibi kontra tek topları ileri atabilme yeteneği var, bu toplar rakibi çok zor durumlara düşürdü Şilespor biraz şanslı olsa maç 3-4 olabilirdi, aferin İsmail böyle oynamaya devam sakın rakibinden uzaklaşma bunu unutmayacan hiçbir zaman.
Maçı seyredenler Şilespor orta sahası için daha fazla iş yapması gerek gibi yorumlar yaptılar fakat aksine Şilespor orta sahası takımın herşeyi.


Seyredenler her oyuncunun gol pozisyonu içinde olmasını istiyor fakat bu imkansız olmaz bu bir savaş taktiği gibidir askerler cepheden savaşır yüksek rütbelilier takımı yönetir. Şilespor orta sahasıda böyle, askerleri orta sahda o kadar çok koşup mücadele ediyorlarki rakibe inanılmaz şekilde basıyorlar pres yapıyorlarki rakip oyun kuramıyor top taşıyamıyor vede doğal olarak sinirleniyor .


Şilespor orta sahasındaki üçlü Çetin – Hüseyin – Bariş ve zaman zaman Şeref orta sahaya geliyor bunlar inanılmaz mücadele ediyorlar takımın dinamoları hepside ellerinden gelenin fazlasını yapıp mücadele ettiler çok başarılı futbol oynadılar, tabiki biz oyunu her yönü ile seyrediyoruz topsuz oyunda her yerde oyundalar gerektiğinde defanstan top çıkardılar ve ilerde forvete yardım ettiler gollerde ve galibiyette katkıları çok fazla idi tek tek bu oyuncuları yazmıyorum takımın orta sahada çok büyük işler yapan yıldızları oynadıkça birbirlerine alıştıkça çok daha büyük işlere imza atacaklar ..
Bir tek Barışın geçen hafta olduğu gibi soldan getirdiği toplar gerçekten rakip için çok tehlikeli oldu vede golün birisi böyle oldu, ayrıca Barışın attığı penaltı mükemmeldi sakince köşeye bırakması usta vuruşu idi aferin Barış böyle devam ..
İlerde oynayan Seyfullah – Orkun ve solda Barış mükemmel oynadılar iyi top taşıdılar.
Seyfulah çok çalışkan bir santrafor hiç bir zaman oyundan kopmuyor sürekli rakip defansa pres yapıyor hiç bencil değil top saklamayı iyi biliyor arkadaşlarına alanlar açıyor takımın başarılı isimlerindendi..
Orkun’da öyle attığı golde güzeldi fakat Orkun böyle pozisyonlarda garanti yapacan oysa kale içinde arkadaşın bomboştu bu top gol oldu fakat kaleciye çarpabilirdi sen gene garantiye git hemde galibiyet golüydü genede bravo tebrikler iyide futbol oynadın takımın etkili isimlerindendin.


Sonradan oyuna giren Sercan Terzi-Murat Çelik ve Yusuf Altuntaşıda dikkatle takip ettim üçüde kenardan gelip oynasalarda iyi mücadele ettiler, takım arkadaşlarına bizde her daim formayı alabiliriz mesajı verdiler aferin önemli olanda bu zaten hep hazır olmak her oyuncu her daim hazır olmalı hocaları kime forma verirse onu iyi değerlendirmeli..
Şilespor hocaları Tanju ve Behçet hocalar takımı iyi hazırlıyorlar iyi motive diyorlar yoksa bu çocukların bu denli üst düzey mücadele etmesi hocalarının eseri onların etkisi çok fazla.


Yorumlayan: Hasan Bağlar

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.