Çarşamba, Aralık 28, 2016

Teneffüste kaleye geçti hayatı değişti

Bu sezon 8 ayrı grupta 103 takımın mücadele ettiği Türkiye Kadınlar 3. Futbol Ligi'nde, gol yemeyen tek takım olarak Kayseri Gençlerbirliği dikkat çekiyor. İşin asıl ilginç kısmı ise Gençlerbirliği'nin kalesini koruyan İrem Pehlivan'ın (16) tesadüfen keşfedilerek futbola başlaması.


Genç yaşına rağmen güçlü fiziği ve futbol tekniği ile dikkat çeken genç file bekçisi, bu sezon takımının oynadığı 4 maçın tamamında ilk on birde sahaya çıkarken, tam 360 dakika sahada kaldı. İrem, oynadığı hiçbir maçta kalesinde gol görmedi. 103 takım kalecisi arasında bu sezon henüz kalesinde tek gol görmeyen İrem'i asıl ilginç kılan ise futbola tamamen tesadüf eseri başlaması.
Kaleciliğe başlama hikayesini anlatan İrem Pehlivan, "İlkokulda teneffüse çıkmıştık. Arkadaşlarım futbol oynarken, 1 kişi eksik olunca benden kaleye geçmemi istediler. Ben de kabul ettim. Maçı beden eğitimi öğretmenimiz de takip ediyordu. Kalede çok başarılı olduğumu görünce beni Yıldırım Beyazıt Şafak kulübüne yönlendirdi. Orada tam anlamıyla futbol ile tanıştım. Performansım sonrasında Kayseri Gençlerbirliği takımına transfer oldum" dedi.

Hem kurtarıyor hem atıyor
Bu sezon takımının oynadığı 4 maçta kalesinde gol görmeyerek 8 ayrı grupta bulunan toplam 103 takım arasında dikkatleri üzerine çeken İrem Pehlivan, aynı başarıyı gol yollarında da gösterdi. Bu sezon 21 gol atan takımının 1 golü İrem'in ayağından geldi. Isparta 32 Gençlikspor ile oynanan maçta kazanılan penaltıyı gole çeviren İrem, aynı zamanda gol kaydeden nadir kalecilerden biri oldu.

 

Kaynak: Hürriyet

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.