Çarşamba, Kasım 09, 2016

Metin Aşar Tuzlaspor'a talip



Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Tuzlaspor'a yeni başkan adayı... Giresunlu İşadamı Metin Aşar, Avrupa'da model alınabilecek bir Tuzlaspor oluşturmak hedefiyle yola çıkacaklarını söyledi.

Aşar, kulüpte yapacağı yenilikler ile Avrupa'da ses getirmeyi amaçlıyor.

Yaklaşık 35 yıldır Almanya ve Hollanda'da iş hayatını sürdüren Avşar, "Sektörel olarak otomotiv sanayi, biyolojik(organik) gübre üretimi ve uluslararası yatırım danışmanlığı yapan şirketlerin ortağı bulunmaktayım. Futboldan geldiğim için ayrıca Türkiye ve Avrupa'da faliyet gösteren bir futbol menajerlik şirketinin de ortaklığını yapmaktayım.  Türkiye'de sosyal sorumluluk projesi kapsamında çok önemli bir projeyi de hayata geçirmek üzereyiz. Tuzlaspor ile ilgili tüm konularda el sıkıştık. Kulübün devriyle ilgili süreç başlatıldı" dedi.

'Avrupa'da model alınacak'
Tuzlaspor ile ilgili projelerini de açıklayan Metin Aşar, "Tuzlaspor'u almamızdaki tek gaye, Türk futbolunda sürekli konuşulan ama fiili anlamda hayata geçirilemeyen gerçek kurumsallığı olan bir kulüp oluşturmaktır. Bu anlamda; dünya kulüplerinden Arsenal ve Bayer Münih ile sürekli bütçe fazlası veren diğer bazı kulüplerin sentezinden oluşan bir model oluşturmayı şiar edinmek istiyoruz. Bu konuda çok ciddi araştırmalarımız ve görüşmelerimiz oldu. Hedefimiz Tuzlaspor'da kurumsallığı oturarak, kısa, orta ve uzun vadeli planlamalarla Süper Lige taşıyıp burada kalıcı kılmak ve Avrupa'da iddia ortaya koyabilecek, model alınabilecek bir takım haline getirebilmektir. Bu anlamda öncelikle kulübümüzün tesisleşme ve alt yapısını sağlam temellere taşımayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

HABER: AHMET MAVİ





Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...