Cumartesi, Kasım 19, 2016

Okspor'da tabelayı Uğur Yazar

İstanbul 1. Amatör Küme 1. Grup'ta Okspor, sahasında konuk ettiği Esentepe Adıyamanspor'u etkili oyunu ile 4-2 mağlup ederek önemli bir galibiyet aldı. 

Beyoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Gökalp Kurt, Furkan Çelik ve Kaanhan Argüt hakem üçlüsü yönetti. 

Dengeli başlayan mücadelenin ilk golü ev sahibi ekipten geldi. 20'de Sağ kanattan gelişen atakta Şefik'in gollük ortasını iyi değerlendiren Uğur Yazar, düzgün bir kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi. 

Kırılma anı
Golün ardından Esentepe Adıyamanspor atak üstünlüğünü eline geçirse de ceza sahasında pozisyon üretmek zorlandı. Sarı Yeşilliler, 40. dakikada skora dengeyi getirdi. Korner atışında ceza sahasında iyi pozisyon alan savunma oyuncusu Hüseyin Kocayiğit topu filelere yolladı. 

Bu golden dört dakika sonra ise maçın kırılma anı yaşandı. 44'te sol kanattan gelişen Esentepe Adıyamanspor atağında ceza sahası içerisinde Aykut'un kafa vuruşu üst direğe çarparak auta gitti. Sarı Yeşillilerin öne geçme fırsatı yakaladığı pozisyondan iki dakika sonra ilk yarı sona erdi. 

İkinci yarı golle başladı
Esentepe Adıyamanspor'un kaçırdığı net fırsatla sona eren ilk yarının ardından ikinci 45 dakikaya Okspor, yakaladığı fırsatları gole çevirerek başladı. 

48'de penaltı noktası üzerinde topu kontrol ettikten sonra sol ayağıyla sert bir şut çıkaran Fatih Bektaş, takımını yeniden öne geçirdi. 52'de ise sol kanattan ceza sahasına giren Enis Talha, yerden düzgün bir vuruşla farkı ikiye çıkaran golü attı: 3-1

63. dakikada ise ilk golün sahibi Uğur Yazar, Okspor adına bir kez daha sahneye çıktı. Sol kanattan ceza sahasına girer girmez vuruşunu gerçekleştiren Uğur'un şutu savunmanın müdahalesine rağmen filelerle buluştu: 4-1

Çabalar sonuçsuz kaldı
Skoru 4-1'e taşıdıktan sonra kontrollü bir oyun oynamayı tercih eden Abdullah Küce'nin talebeleri, kalan bölümlerde hızlı hücum aradı. Bu bölümde Esentepe Adıyamanspor oyunu rakip sahada oynasa da ilk yarıda olduğu gibi ceza sahasına girmekte zorlandı. 

76'da Okspor savunması, ceza sahasında topu çıkarmakta zorlanınca penaltı noktası üzerinde topu önünde bulan Hüseyin Kocayiğit, kendisinin ve takımının ikinci golünü filelere yolladı ancak bu gol sadece maçın skorunu belirledi. 

Bu galibiyetle Okspor 12 puana yükselirken, Esentepe Adıyamanspor 15 puanda kaldı.


STAT: Beyoğlu
HAKEMLER: Gökalp Kurt, Furkan Çelik, Kaanhan Argüt
OKSPOR: Yasin, Niyazi, Halit Ersin, Burak, Şakir, Şefik, Fatih, Serdar, Uğur, Ali Mert, Enis Talha
TEKNİK SORUMLU: Abdullah Küce
ESENTEPE ADIYAMANSPOR: Zafer, Aykut, Mehmet, Mustafa, Emre, Behçet, Volkan, Hüseyin, Cihan, Semih, Rıdvan
TEKNİK SORUMLU: Özkan Kurt
GOLLER: 20' ve 63' Uğur Yazar, 48' Fatih Bektaş, 52' Enis Talha (Okspor) / 40' ve 76' Hüseyin Kocayiğit (E.Adıyaman)

HABER-FOTOĞRAF: GÖKHAN TANER









Hiç yorum yok:

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.