Perşembe, Kasım 17, 2016

Nestavarro'dan ilk yarı değerlendirmesi

Sevgili Yerel Futbol'un güzide takipçileri hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. 1 ve 2'inci gruplar haricinde sona eren Süper Amatör Lig'in ilk yarı değerlendirmesini elimizden geldiğince, dilimiz dönüğünce, gözlerimiz de gördüğünce siz takipçilerimize sunuyoruz.

1.Grup

Sezon başı değerlendirmemde belirttiğim üzere bu grubun ilk üç sırası beklediğim gibi oldu. Bu hafta ilk yarının son maçına çıkacak olan Davutpaşaspor ile Kartal Belediyespor liderlik mücadelesi içinde olacaklar. Zirve takipçisi Irmakspor için ise bu maçın berabere bitmesi en iyi sonuç olacaktır. Esentepe Adıyamanspor takımı evinde oynadığı birçok maçta galibiyeti hak eden taraf olsa da oyununu skora yansıtamadı ve zirveye uzak kaldı. Yine söylüyorum Esentepe takımı zirve yarışını etkileyecek en önemli ekip olacaktır. Alt sıralarda da söylediğimiz ekipler yer alırken, Nişantaşıspor'dan daha iyi sonuç beklediğimi ifade etmek isterim. Mustafa Kemalpaşaspor'da beklentimin üzerinde sonuçlar alarak beni şaşırttı. Ligin üst sıraları aynı seyirde devam eder, alt sıralarda ise ateş çemberinde Yücespor, Kanlıca, Topçular ve Mustafa Kemalpaşaspor yer alır diyorum.

2.grup

Bu grupta beni en çok şaşırtan takım Selimiyespor oldu. Üst sıralarda yer alacak ekiplerin Küçükköy ve Bakırköy olacağını söylemiştim. Ancak Selimiyespor'un bu kadar kötü bir perfonmans sergileyeceğini düşünmemiştim, yanıldım... Zirve yarışındaki iki ekip bu hafta Küçükköy'ün sahasında karşı karşıa gelecek ve galip gelecek takım liderliğini perçinleyecektir. Grupta bu iki ekibi Ortaçeşme ve Sultanbeylispor takımları zorlasa da zirveye yaklaşabileceklerini düşünmüyorum. Alt sıralarda da beni yanıltan diğer ekip Küçükçekmecespor oldu. Şu anda alt lige düşmesi en büyük aday. Genç oyunculardan kurulu Dolayoba seri galibiyetlerle üst sıralara tırmanabilir. Bu grubun üst sıraları erkenden kopsa da alt sıralara son haftaya kadar ateş çemberinden çıkamaz diye düşünüyorum.

3.grup

Birbirine denk dediğimiz ekiplerin mücadelesinde zirve yarışında olacağını belirttiğimiz ekipler üst sıralarda yer aldılar. Çok can yakar dediğimiz Merkezefendispor bizi yanıltmadı ve zirve ortağı olarak yerini aldı. Namağlup liderliğini sürdüren Kuştepespor bu hafta kendi saha ve seyircisi önünde bu ligin en tecrübeli ekiplerinden Gazi Mahallesi'ni konuk edecek. Şişli temsilcisi bu haftayı da kayıpsız geçerse önü oldukça açık düşüncesindeyim. Yani o sene bu sene mi derseniz Kuştepespor için evet diyebilirim. Gazi Mahallesi de alacağı bir galibiyetle zirve yarışını zorlamak isteyecektir. Bu grupta haftanın maçı bu maç olacaktır. Yine zirve yarışındaki iki ekipten Kestanelikspor ile Paşabahçespor kozlarını paylaşacaklar. Ev sahibi ekip kaliteli kadrosu ve evinde oynamanın avanatajı ile bir adım önde duruyor. Alt sıralarda yer alan takımlar da belirttiğimiz gibi oldu. Son haftaya kadar da bu şekilde sürecektir. Sadece Galata'nın orta sıralara yükselememesi sürpriz olur.

4.grup

Yıllarca profesyonel liglerde yer almış ekiplerin mücadele ettiği grupta zirve yarışındaki ekipler şaşırtmasa da alt sıralarda yer alan ekipler tarafından tabiri caizse dumura uğradım. Beni en çok şaşırtan ekipler Batı Trakya, Zara Ekinli ve Dikilitaş olurken, başarılı perfonmansı ile Çubuklu alkışı hakeden ekip oldu. Her takıma zorluk çıkarabilecek bir takım olan  Zara Ekinli ve Dikilitaş'ın alacağı üst üste galibiyetlerle tehlikeli bölgeden uzaklaşacağı kanısındayım. Ancak her zaman genç kadrosu ile mücadele eden ve başlarında Serkan Kaya gibi başarılı bir teknik adamı olan Trakya takımına oynadığı futbol ve aldığı farklı mağlubiyetler yakışmıyor. Bu futbol ile işlerini çok zor olarak görüyorum. Üst sıralarda yer alan ekiplerden İstanbul Güngören evinde kolay kolay kaybetmez, takipçileri ile oynayacakları maçlar da zirve sahibini belirler diyorum. Çıksalın'ın da deplasmanda toplayacağı puanlarla takibi sürdüreceği kanısındayım.

5.grup

Bu grupta favori dedğimiz ekipler zirve yarışının içinde oldular, olmaya devam edeceklerdir. Sürpriz beklediğimiz ekiplerden Bağcılar Güneşlispor da bizi yanıltmadı. Ancak kaliteli kadrosuna rağmen alt sıralarda yer alan Çayırbaşıspor bizi şaşırttı. Bu grupta zirve yarışındaki ekipler ligin sonuna kadar da aynı düzeyde devam ederler, alt sıralarda ise Çayırbaşı orta sıralardan üst sıralara yükselir düşüncesindeyim. Kulüp binalarının tahliyesi istenen Osmaniye İstiklalspor'da şu an sorunlar halloldu, oyuncuların kafası biraz rahatladı. Her ne olursa olsun Bakırköy temsilcisinin oyuncu kalitesi bu grubun üzerindedir. Eğer oyuncuların kafası karışmazsa İstiklalspor bu grubun mutlak favorisi olmaya devam edecektir. Tuzla Şifaspor da beklentilerimin altında kalan bir ekip. Hücum gücü iyi olsa da attıklarından fazla yiyorlar. Sezon sonuna sıkıntılı girebilir. Az atan ama grupta en az gol yiyen Kocasinanspor'un zirvede olmasına şaşırmamak gerekir. Bu grupta her takım için en zor deplasmanlar sezon başı belirttiğim üzere Yahya Kemal ve Kaynarca deplasmanları olacaktır.

6.grup

Bu grubun ilk dört sırası tahminimiz üzere gerçekleşti. Şile Yıldız ve İstanbulspor zirveyi paylaşırken, İFA ve son haftalarda aldığı galibiyetlerle İstanbul Bafraspor zirve takipçisi oldular. Bafra takımının en büyük handikaplarından biri zorlu fikstürü. İlk beş haftada zirve yarışındaki ekiplerle oynuyorlar. Alt sıralarda ise beni şaşırtan tek ekip Sultanbeyli Uzundere takımı oldu. Orta sıralarda yer alacaklarını düşünüyordum ancak alt sıralardan kurtulma mücadelesi içindeler. Şafakspor ilk yarıyı beklentimin üzerinde karşıladı, tebrik etmek isterim. Taksimspor hücum hattında iyi ancak savunmada zafiyetleri var. Grubun en fazla gol yiyen ekibi konumundalar.Eğer bu sorunu çözebilirlerse alt sıralardan uzaklaşabilirler. Gülsuyuspor'un bu zorlu grupta işi çok zor diyorum.

7.grup

Bu grupta bir özür Kurköyspor'a gelsin. Zorlu bir grupta ilk devreyi ikinci sırada tamamladılar ve tebriği hak ettiler. Kurtköyspor bundan önceki sezonlarda da ilk yarıları üst sıralarda tamamlayıp, inişe geçiyorlardı. Umarım bu sezon zirve takibini sürdürüp heyecanlı bir ligin müjdesini verirler. İlk mağlubiyetini son hafta Soğuksuspor deplasmanında alan Ortaköyspor için bu mağlubiyet nazar boncuğu diyelim. Beykoz temsilcisi Soğuksuspor'da teknik adam Kadir Gemici'nin ayrılmasından sonra ritimler biraz bozuldu, fakat üst lige inanan bir yönetim var ve sonuna kadar takipte kalacaklardır. Üst sıralarda tahmin ettiğimiz üzere Yenibosna ve Yıldırımbosna ekipleri son haftaya kadar yarışta olacaklardır. Alt sıralarda ise Albyarak ve Rami şaşırtıcı kötü perfonmansla düşme potasındalar. Her iki ekibin de buralardan uzaklaşacağı kanaatindeyim.

8.grup

Bu grubun mutlak favorileri dediğimiz ekipler ilk yarıyı ilk iki sırada tamamladılar. Sürprizlere açık dediğimiz İstanbul Siirtspor bizleri yanıltmadı. Zirve yarışı bizlerin beklediği gibi gerçekleşirken, üst sıraları zorlar dediğimiz alt yapı fabrikası Bağlarbaşıspor attığı 24 gole karşılık yediği 17 golle düşme potasında yer aldı. Bağlarbaşıspor'un savunma zafiyetini çözdükten sonra üst sıralara tırmanacağı kanaatindeyim.Avcılar Belediyespor için bu hafta oynayacağı İstanbul Konyaspor maçı çok önemli,alınacak üç puan her iki ekip için de zirve takibi yolunda altın değerinde olacaktır. Bu grupta düşecek son takımın ligin sonuna kadar belli olmayacağı kanaatindeyim ancak Bağlarbaşı'nın düşmeyeceğini düşünüyorum.Tecrübeli teknik adam Hüseyin Aydoğan'ın takımdan ayrılmasından sonra Feriköyspor eski hocası Metin Uzun ile anlaşmaya vardı. Bu kaliteli kadroyu kuran Hüseyin Aydoğan hocanın ayrılması ile birlikte Şişli temsilcisinin nasıl bir perfonmans sergileyeceğini merak ediyorum doğrusu. Bu grupta şans tanımadığım İstanbul Konyaspor'da başarılı perfonmansı ile beni şaşırtan bir ekip. Altıntepsi Makel ve ateşli seyircisi Beykoz 1908 kendi evinde kolay kolay kaybetmez ve zirveyi sonuna kadar zorlar diyorum.

9.grup

Sezon başında Hasköy'ü avantajlı görmüştüm. Nitekim ilk yarının son haftalarına kadar zirveyi bırakmadılar. Son haftalarda yükselişe geçen Başakşehir Kartalspor liderliğe yükselirken, Karabekirspor da zirvenin ortağı oldu. Bu grupta her takım birbirini yenecek güçte, denk bir grup. Yine tekrar ediyorum bu grupta şampiyon olacak takımlar eğer takviye yapmazlarsa Play-Off grubunda başarı sağlayamazlar. Alt sıralardaki en büyük sürpriz İkitellispor oldu, daha iyi bir perfonmans beklediğim Küçükçekmece temsilcisi beni şaşırttı. Çok gol ayıp çok gol yiyen İstanbul Malatyaspor savunmayı güçlü tutabilirse zirve takibini sürüdürür düşüncesindeyim.

10.grup

Süper Amatör Lig'in en zorlu grubu dediğimiz bu grup bizi yanıltmadı ve tüm maçlar büyük heyecan içinde sürüyor. İlk 3 içinde yer alan takımların yediği gol sayısı ortalama 3 iken; tüm takımların attıkları gol sayısı da ortalama 11 olarak ligin en az gol atılan grubu olarak zirvede yer alıyor. Kısacası oldukça çekişmeli ve kora kor bir grup. Yeşilköyspor ilk yarıyı zirvede tamamlarken, İstanbul Mesudiyespor takibini sürdürüyor. Bu grupta her puan altın değerinde. Lige iyi başlayamayan Arnavutköy Belediyespor teknik adam değişikliğine gitti ve ard arda galibiyetlerle üst sıralara tırmandı. Alibeyköyspor'da yaptığı son dakika transferleri ile toparlanma sürecinde ve zirve iddiasını sürdürüyor. Bu hafta oynanacak olan Beyoğlu Yeniçarşıspor ile Arnavutköy Belediyespor maçları zirve takibi için, Sekbanlar - Leventspor maçı da alt sıralardan üst sıralara tırmanmak için altın değerinde üç puanlık maçlar. Bu grupta Yeniköy ve Gürpınar'ın işi oldukça zor görünüyor, düşmeye yakın üçüncü takımı bulmak çok zor olacak. İyi seyirler.


Sevgili Yerel Futbol takipçileri;  sizlere izlediğimiz, takip ettiğimiz, gözlemlediğimiz maçlar doğrultusunda ön görülerimizi aktardık. Her zaman söylediğimiz gibi hiçbir takımı rencide etmek yada kimseyi küçük görmek gibi bir saygısızlığımız olamaz. Yerel Futbol bizim maçımıza gelmedi ki izlemeden,görmeden nasıl yorum yapar diyebilirsiniz... Ama emin olun bir idmanda tel kenarında, bir maçta tribünün en sonunda bizler varız... Çünkü biz bir aileyiz.Tüm takımlara başarılar. YEREL FUTBOL AİLESİ

NeSTaVaRro

Hiç yorum yok:

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.