Pazar, Kasım 06, 2016

Merkezefendispor Galata'yı geçemedi

İstanbul Süper Amatör Küme 3.grupta zirve yarışındaki Merkezefendispor, kendi saha ve seyircisi önünde Galataspor'u konuk etti. İlk yarıda üstün oynayan ve 1-0'lık skorla soyunma odasına giden ev sahibi ekip 67.dakikada kalesinde gördüğü golle sahadan bir puanla ayrıldı.

Mücadeleye etkili başlayan ev sahibi ekip 12.dakikada Galataspor kalecisi Ferhat'ın elinden kaçırdığı topu iyi takip eden Mahmut'un golü ile 1-0 öne geçti. Konuk  ekip sol kanattan Erdi Beyhan ile etkili olmaya çalıştı ancak tecrübeli oyuncu ileri uçta yalnız kalınca istedikleri pozisyonları bulamadılar.



18.dakikada sağ kanattan Fatih'in ortasında Hasan'ın kafa vuruşu kaleci Ferhat'ta kaldı. 27.dakikada Eren'in ara pasında topla buluşan Mahmut'un vuruşunda kalesini terkederek açıyı kapatan Ferhat başarılıydı.

Konuk ekipte erken değişiklik

1-0 yenik durumda olan konuk ekip sol bek oyuncusu Cihan'ın yerine hücum oyuncusu Sinan'ı oyuna dahil etti.

Kendi hatasını kendi telafi etti 

36.dakikada Galataspor kalecisi Ferhat'ın vuruşu kısa düştü, topla buluşan Fatih kaleci Ferhat ile karşı karşıya geldi. Fatih kaleci Ferhat'ı çalımlamak isteyince topa ayağı ile müdahale eden Ferhat yüzde yüzlük golü önledi. Bu pozisyonda golcü oyuncu Fatih ayağına basıldığını söyleyerek penaltı itirazında bulundu. Mücadelenin hakemi Gökmen Dağ 'devam' kararı verdi. İlk yarı ev sahibi ekibin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.


İkinci yarıda oyunda dengeyi sağlayan konuk ekip 53.dakikada Cumhur'un vuruşunda gole yaklaştı ancak top az farkla auta çıktı. 67.dakikada sağ kanattan Merkezefendispor ceza sahasına giren  Sinan'ın asistinde Yaşar yakın mesafeden vurdu, top ağlarla buluştu 1-1.

Beraberlik sayısından sonra gerginleşen mücadelede Gökhan ile Şafak tartışmasında mücadelenin hakemi Gökmen Dağ her iki oyuncuya da sarı kartını çıkarttı.

79.dakikada Galata ceza yayı üzerinden Kerem'in vuruşu kaleci Ferhat'ta kaldı. Mücadelenin 90.dakikasında Şafak'ın kullandığı serbest atışta top Galataspor oyuncusu Niyazi'nin eline çarptı. Bu pozisyonda ev sahibi ekip penaltı beklerken, mücadelenin hakemi pozisyonu çarpma olarak değerlendirdi ve devam kararı verdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca zorlu doksan dakika sonunda puanlar paylaşıldı.

Merkezefendispor'un penaltı beklediği pozisyon için TIKLAYINIZ.

Karşılaşma ile ilgili daha fazla fotoğraf için TIKLAYINIZ.

HABER-FOTOĞRAF: ERDEM SAĞOLAN









Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...