Cumartesi, Kasım 05, 2016

Kuştepespor 'emaneti' geri aldı

İstanbul Süper Amatör Küme 3. Grup'ta liderliği yakından ilgilendiren karşılaşmada Kuştepespor, sahasında Paşabahçespor'u 2-0 yenerek ilk yarıyı lider tamamladı. Geçen hafta yaşadığı puan kaybıyla liderliği rakibine devreden Kuştepespor, bu galibiyetle koltuğu yeniden devraldı.

Nurtepe Stadı'nda oynanan mücadeleye ilgi bir hayli yüksekti. Tribünlerin büyük bölümünün dolu olduğu karşılaşma öncesi de güzel görüntüler vardı. Ev sahibi ekip taraftarları, her iki takımı da alkışlarken, geçen sezon takımlarında forma giyen Eraycan Atbaş'ı unutmayarak özel ilgi gösterdiler.

TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve TASKK Başkanı Ali Düşmez de Kuştepespor'un 50. yılı münasebetiyle karşılaşmayı takip ederken, maç öncesi sahaya inerek iki takım futbolcularıyla kısa bir sohbet gerçekleştirdi. Liderliğin belirleneceği mücadelenin centilmence geçmesi temennisinde bulunan Ali Düşmez, daha sonra tribüne çıkarak taraftarlarla bir araya geldi.

Kuştepespor oyunun hakimiydi
90 dakikanın genelinde ev sahibi Kuştepespor tüm hatlarıyla başarılı bir oyun ortaya koyarken, oyunun kontrolü Kırmızı Siyahlılar'daydı. Konuk Paşabahçespor ise ilk yarıda pek varlık gösteremezken, ikinci yarıda savunma arkasına Emre'yi kaçırarak tehlikeli olmaya çalıştı. 

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı 13. dakikada yaşandı. Oyunda kaldığı sürede çalışkanlığı ile öne çıkan Burak, savunmada yapılan hata sonucu kaptığı topla ceza sahasına girdi. Sağ çaprazdan vuruşunda kaleci Emre Sami, mutlak bir golü önledi. Üç dakika sonra ise konuk Beykoz ilçesi temsilcisinde Yunus Emre'nin uzaktan sert şutu az farkla üstten auta gitti. 

Şık bir gol
32'de Kuştepespor organize bir atakla skor tabelasını değiştirdi. Çağrı'nın pasını Muhammed tek vuruşla sağ kanatta bulunan Burak'a aktardı. 27 yaşındaki oyuncu top kontrolüyle rakibini çalımladı. Ceza sahasında bir rakibini daha ekarte eden Burak, daha önce aynı noktadan kaçırdığı yerden düzgün bir vuruşla kaleci Emre Sami'yi mağlup etti. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da skoruydu. 

Zoru başardı, kolayı başaramadı
İkinci 45 dakikada da oyunu kontrolünde tutan Kuştepespor'da Erkan, inanılmaz bir pozisyonda çerçeveyi bulamadı. Rakip ceza sahası önündeki kalabalıkta Uygar ile çok güzel verkaçlar yaparak dar alandan çıkmayı başaran Erkan, karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruş, az farkla auta gitti. 

'Çağrı'ya kulak verdi
Takımlarını mükemmel bir koro yaparak çok güzel destekleyen taraftarların ikinci gol beklentisine, Çağrı Sancar yanıt verdi. 80'de oyuna giren Ali, sağ kanattan çizgiye inerek yaptığı ortası Paşabahçespor savunmasında Fırat'ın eline çarpınca hakem Tolga Akbaba penaltı noktasını gösterdi. 81. dakikada kullanılan penaltı atışını kullanan Çağrı Sancar, topu ve kaleciyi farklı köşeye göndererek mücadelenin skorunu belirledi.

İlk yarının lideri
Geçtiğimiz hafta devrettiği liderliği rakibini 2-0 yenerek geri alan Kuştepespor, ligin ilk yarısını zirvede kapattı. Paşabahçespor ise rakibinin iki puan gerisine düşerek ikinci sırada yer aldı. 

STAT: Nurtepe
HAKEMLER: Tolga Akbaba, Ömer Kibiroğlu, Erol Ernek
KUŞTEPESPOR: Oğuz, Hasan, Cihan, Uğur, Adem, Çağrı, Uygar (46' Emirhan), Batuhan, Muhammed, Erkan (77' Ali), Burak (86' Sercan)
TEKNİK SORUMLU: Kamuran Gazi
PAŞABAHÇESPOR: Emre Sami, Emre, Ferhat, Fırat, Yunus Emre, Osman (46' Yasin), Onurhan (55' Oğuzhan), Eraycan (64' Murat), Yalçın, Serdar, Ümit
YÖNETİCİ: Çetin Nalbantoğlu
GOLLER: 31' Burak, 81' (p) Çağrı (Kuştepespor)

HABER-FOTOĞRAF: GÖKHAN TANER













Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.