Perşembe, Kasım 03, 2016

Küçükayasofyaspor kazandığı maçı kaybetti!

İstanbul 1. Amatör Küme'de 6. Grup'ta hafta sonu oynadığı karşılaşmada ligdeki ilk puanlarını alan Küçükayasofyaspor, Tertip Komitesi'nden gelen kararla şoka uğradı.

Ligin 5. haftasında deplasmanda karşılaştığı Selvispor'u 3-0 mağlup ederek ilk puanlarını alan Yeşil Beyazlılar, karşılaşmada esami listesine 2002 doğumlu oyuncu oynattığı için 29 Ekim'de kazandığı karşılaşmada hükmen yenik sayıldı.

Selvispor'un itirazı üzerine toplanan 1. Amatör Küme Tertip Komitesi'nden yapılan açıklamada, "Yapılan incelemede Küçükayasofya takımı esame listesinde 2002 doğumlu Göksem Batuhan İnanç’ın olduğu tespit edilmiştir. 2016-2017 Amatör Liglerde Uygulanacak Esaslar Kitapçığı 10. sayfasında 2002 doğumlu sporcuların 1998 ve daha büyük doğumlu yaş kategorilerindeki takımlarda oynayamayacakları belirtilmiştir. Yine aynı kitapçığın 14.sayfasında “Futbolcuların Büyük Yaş Kategorilerinde Oynatılması” maddesinde “futbolcuların oynama hakkı olmadığı daha büyük yaş kategorilerinde oynatıldığı takdirde bu takımlara hükmen mağlubiyet kararı verileceği” hükmü getirilmiştir. Bu durumda Küçükayasofya takımının 3-0 hükmen yenik sayılmasına, yönetici Mustafa Kemal İnan ve teknik sorumlu Ünal Sevinç’in İl Disiplin Kurulu’na sevkine karar verilmiştir" ifadesi kullanıldı. 

Üsküdar 1919 da hükmen mağlup
30 Ekim Pazar günü oynanması gereken Gümüşsuyuspor karşılaşmasına 8 oyuncuyla gelen Üsküdar 1919 takımı da bu maçta hükmen mağlup sayıldı. 

YerelFutbol.com

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.