Salı, Kasım 01, 2016

Kadınlar Ligi'nde heyecan zirvede


Türkiye Kadınlar Ligi 2016-17 sezonuna yine büyük heyecan ile giriyor.

Türkiye genelindeki yüze yakın takım Kasım ayı gelmesine karşın henüz lig hakkında hiçbir bilgi yayınlanmamasının heyecanını yaşıyorlar. Ligin esasları hakkında şifahen verilen bazı bilgi kırıntılarını birbirleri ile paylaşarak güzel bir arkadaşlık ortamı yaratan, Edirne'den Kars'a dağılan takımların yöneticileri ve hocaları büyük bir şevkle ne zaman başlayacağı, hatta kuralları dahi net olarak bilinmeyen bir lige takımlarını hazırlamakla uğraşıyorlar. Tabi ki lig ile ilgili güzel dilekler de beklentiye, beklentiler ise söylentiye dönüşüyor zaman ile. Bazen beraberlik halinde penaltı atışı kuralı geleceği konuşulurken, federasyonun takımların gezi masraflarını dahi üstleneceği söylentileri de dalgalanmalar yaratıyor çeşitli forumlarda.


Ligin kendisinin, lig öncesinde yaşanan bu kadar heyecan sonrasında sahada yavan kalacağı endişesi hakkında ise otoriteler geçtiğimiz yazı örnek veriyorlar. Geçtiğimiz yıl da Ramazan ayının beklenmedik şekilde Hazirana denk gelmesi üzerine güzel bir altyapı şampiyonlarını "haftaya mı oynarız yoksa eylülde mi?" heyecanı yaşanmıştı. Türk futbolunun gelişmesine çok faydalı olan bu araştırma ortamı oldukça özgün hazırlık takvimleri oluşturulmasına yaramıştı. Yaz sıcağında oynanan maçların yarattığı zorluk dahi bu heyecanın verdiği hazzı gölgeleyememişti.


Önceki yıl ise AFDK'nın TFF seçimi sırasında 
beklenmedik şekilde diğer kurullar ile birlikte istifası sonrasında benzer bir heyecanın yaşandığını söyleyen kulüp temsilcileri, artık gelenekselleşen bu sezon öncesi heyecanının Türk Kadın Futbol Ligi'ni diğerlerinden ayıran en önemli farklılık olduğunda birleşiyorlar.


Belki de bunun etkisi ile heyecanı en küçüklere kadar yayacak çalışmalar yapılıyor. Uzun süre beklemeden sonra, okullar kapanmadan hemen önce başlatılan ve UEFA raporlarında dahi yer bulan Kız Futbol Eğitim Merkezi projesi ile minikler de heyecana katılıyor. Yaz aylarında yapılan çalışma sonrasında tatile gitmeyen sporcu bulabilen ve büyük başarı hazzı kazanan kulüpler, henüz taahhüt edilen ödemelerin yapılmaması ile şaşırıyor, bu güzel sürprize memnun oluyor. Çocuklarımız da unutulmuyor doğal olarak. Bu çalışmalarda saptanan 2006-07'li minik sporcular, belki de lig esasları yayınlandığında bu yıl hiçbir ligde, hiçbir şekilde yer almalarının mümkün olmadığını görecek, heyecandan onlar da paylarını alacaklar.


Türk Kadın Futbol Ligi heyecanın her alanda en üst düzeyde yaşandığı bir lig olarak geleceğe umutla bakıyor.


Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...