Salı, Kasım 22, 2016

İhale bitti, peki amatörler ne kazanacak?


Süper Lig ve 1. Lig’in yayın hakları 5 yıllığına 590 milyon dolar+KDV karşılığında yeniden Digiturk’e verilirken merak edilen konulardan biri bu paradan amatör kulüpleri kaynak aktarımının olup olmayacağıydı. Son gelişmeler gösteriyor ki amatörlerin kasasına bu ihaleden para girmeyecek.

Spor Müdürlüğü'ne mi bağlanacak?
Bilindiği gibi TFF, önceki dönemde yayın ihalesi ücretinden yüzde 12 alıyor, Süper Lig Kulüpler Birliği bu payın düşürülmesini istiyordu. TFF Başkanı Yıldırım Demirören A Spor’da katıldığı bir canlı yayında, amatör kulüpleri aktardıkları rakamın Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından karşılanması durumunda yüzde 8’lik paydan vazgeçebileceklerini beyan etmişti. Nitekim dünkü ihale sonrasında yapılan açıklamada TFF payının yüzde 4’e düştüğü belirtildi. Bir diğer deyişle, Süper Lig kulüpleri istedi, TFF amatörlere verdiği paradan vazgeçti ve bu rakamı üsttekilere verdi.

Bu da TFF’nin artık amatörlere kendi kasasından kaynak ayırmayacağı ve Spor Genel Müdürlüğü'nden destek alacağı şeklinde yorumlandı. Bu gelişme ayrıca ‘Amatör futbol, Spor Genel Müdürlüğü’ne mi bağlanacak?’ sorusunu da akıllara getirdi.

Tanrıyaşükür: Konuşmak için erken
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız TFF İstanbul İl Temsilcisi ve İASKF Genel Sekreteri Ali Tanrıyaşükür henüz kesinleşen bir şey olmadığını ancak amatör futbolun TFF çatısından ayrılması gibi bir şeyin mümkün görmediğini dile getirdi. Tanrışyaşükür, “Şu anda net bir şey söylemek zor. Bildiğiniz gibi genel başkanımız Ali Düşmez aynı zamanda TFF yönetim kurulu üyesi, onun sayesinde amatörler yönetim kurulunda dile getiriliyor. Sayın Düşmez varken amatör futbolun TFF çatısından ayrılması gibi bir şeyin söz konusu olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Tanrıyaşükür, gelecekte amatör liglere nereden kaynak aktarımı olacağına dair bir şey söylemenin de şu noktada imkansız olduğunu belirterek, “Şu anda amatör maçlar TFF’nin aktardığı kaynak sayesinde oynanmaktadır. Hakem, saha, görevli ücretlerini TFF karşılamaktadır. Bu kaynağın yüzde 30-40 kadarı transfer ücretlerinden gelmekte. Bildiğiniz gibi federasyonumuz, önemli bir gelir kaynağı olmasına rağmen, transfer ücretlerini 750 TL’den 500 TL’ye kadar düşürdü. Kalanını TFF kendi kasasından finanse etmekte. Bundan sonra aynı şekilde kendi kasasından mı öder yoksa Spor Genel Müdürlüğü’nden mi gelir, konuşmak için erken” diye konuştu.

HABER: EFKAN BUCAK

1 yorum:

boya1 dedi ki...

O zaman tff kendiniz çıkın oynayın,amatörler kötü üvey evlat muamelesini yıllardır görüyoruz ve hala izliyoruz.Yağmuru çamuru sıcak su sorunu ZEMİN SORUNU,sahada doktorsuzluk,lisans parası vb. hertürlü sıkıntıyı cözemeyen amatöre reva gören bu zihniyetten bu beklenirdi.Amatör gençler bunu hak etmiyor.YAZIK,diyorumki değerli amatör klüplerimiz maçlarda,, maçlara geç çıkarak,bir dakika otutararak vs. protesto gücünü göstersinler,artık bir şekilde seslerini duyurmalılar. saygılar

TFF Futsal Ligi Play-off programı

TFF Futsal Ligi play-off maçları bugün başlıyor.