Pazar, Kasım 20, 2016

Feriköy liderlik fırsatını geri çevirmedi

İstanbul Süper Amatör Küme 8. Grup'ta Feriköyspor, sahasında konuk ettiği Yeşilova Esnafspor'u 3-0 mağlup etti. Muhammed Gültaşlar'ın iki gol kaydettiği karşılaşmanın ardından Kırmızı Beyazlılar, Beykoz'un haftayı yenilgiyle kapatmasıyla liderliğe yükseldi.

Feriköy Stadı'nda oynanan mücadeleyi Okan Akın yönetirken, yardımcılıklarını Mehmet Yiğit ve Ömer Gülhan yaptı. Yaklaşık 300 kadar da ev sahibi takımın taraftarları mücadeleyi takip etti. Karşılaşma öncesi ise haftaya lider giren Beykozspor'un Bağlarbaşıspor'a 2-1 mağlup olduğu haberi gelmesiyle tribünler maç boyunca liderlik temalı tezahürat etti.

Karşılaşmaya ev sahibi ekip hızlı başladı. Teknik Direktör Metin Uzun'un göreve gelmesinin ardından ilk 11'de sahaya çıkan Muhammed Gültaşlar, performansıyla alkış aldı. İstekli oyunu neticesinde sağ kanattan hızlı gelişen Feriköy atağında Muhammed, henüz 5. dakikada topu filelere göndererek takımını öne geçirdi. 11'de bir kez daha sahneye çıkan Muhammed, bu kez ceza sahası içi sol çaprazan vuruşunda kaleciyi mağlup ederek ilk çeyrekte skoru 2-0'a taşıdı. 

Penaltı beklentileri
İlk yarım saatlik dilimde uzun toplarla pozisyon arayan Nejat Öntaş'ın talebeleri, 24. dakikada penaltı bekledi. Sol kanattan gelişen atakta Yeşil Beyazlı oyuncular, Furkan Aktaş'a çarpan topun eline çarptığı gerekçesiyle penaltı bekledi ancak hakem Okan Akın oyunu devam ettirdi. 

Tunç inanılmazı başardı
43'de karşılaşmanın en ilginç anlarından biri yaşandı. Çalışkanlığı ve mücadelesi ile Feriköy'ün önemli oyuncuları arasında yer alan Tunç, bu maçta da başarılı bir performans sergilerken, tabiri caizse zoru başardı. Tayfun'un getirdiği topta ceza sahası önünde yerde kalmasının ardından topu önünde bulan Tunç, kaleyi cepheden gören bir noktada, kale bomboş olmasına rağmen topu üstten auta gönderdi. Herkesin gol olmasını beklediği pozisyon sonrası ise yüzlerde şaşkınlık vardı. 

İkinci yarı rölantide geçti
İkinci 45 dakikada oyundaki tempo biraz düşerken, Feriköy farkı açabilecek pozisyonlar yakaladı. Yaş ortalaması genç bir takım olan Yeşilova Esnafspor ise direnç göstermesine karşın pozisyon üretmekte zorlandı. 

62'de Feriköy farkı üçe çıkardı. Sağ kanatta etkili bir oyun ortaya koyan Tunç'un getirdiği topu penaltı noktası civarında kontrol edip kaleye gönderen Yasin Sakaloğlu, topu üçüncü kez rakip ağlara gönderdi. 

Kalan dakikalarda Feriköy'ün bir topu direkten dönerken, başka gol sesi çıkmadı ve mücadele ev sahibi ekibin 3-0 üstünlüğü ile sona erdi. 

HABER-FOTOĞRAF: GÖKHAN TANER













Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.