Çarşamba, Kasım 16, 2016

Beykent Üniversitesi zorlansa da kazanmasını bildi


Üniversite 1.Lig 1.Hafta mücadelesinde Beykent Üniversitesi ile Kadir Has Üniversitesi Sefaköy Kartal sahasında karşı karşıya geldiler. Karşılaşmayı Erdi POLAT, Hasan Uğur AYTAÇ ve Ahmet AKAY hakem üçlüsü yönetti.

Beykent Üniversitesi mücadeleye daha hırslı ve kazanmayı daha çok isteyen ekip görünümünde başladı. İlk dakikadan itibaren daha organize bir şekilde rakibinin üzerine gitti. Üçüncü bölgede istediklerini yapamayınca ve gol gelmeyince, Kadir Has Üniversitesi yavaş yavaş oyunda dengeyi kurmaya başladı ve rakibinin ataklarını orta sahada kesip hızlı ataklarla çıkmaya çalıştı. Kadir Has Üniversitesi sol tarafta zaman zaman açıklar verdi. Bu bölgeyi iyi analiz eden Beykent Üniversitesi sağ kanattan daha sık ataklar geliştirdi fakat bir türlü gol üretemediler. 40. dakika da Beykent Üniversitesinden Sezer yaklaşık 20 metreden düzgün ve sert bir vuruşla takımını öne geçirdi. 1-0. İlk yarı bu golle sonra erdi.

İkinci yarıya çok istekli ve tempolu başlayan ekip bu kez Kadir Has Üniversitesi oldu. 48. dakika da Beykent defansı ve kalecisinin anlaşmazlığını iyi takip eden Berk maça dengeyi getirdi. 1-1. Bu dakikadan sonra orta sahada iyi bir mücadeleye seyretmeye başladık ancak gol bir türlü gelmedi. Dakikalar 80'i gösterdiğinde Kadir Has Üniversitesi defansı topu uzaklaştırmakta biraz gecikince Beykent li oyuncuların baskısı sonuç verdi ve kaptıkları topla defans arasına Tolunay'ı iyi kaçırdılar. Tolunay'ın sert vuruşu ile durum Beykent lehine 2-1 oldu. Bu dakikadan sonra yaptığı değişiklikler ile rakibinin üzerine daha fazla gitmeye başlayan Kadir Has Üniversitesi, defansında boşluklar vermeye başladı. 

Uzatma dakikaları nefes kesti.

Karşılaşmanın hakemi uzatmaları gösterdikten sonra goller arka arkaya gelmeye başladı.  Defansın arasına atılan toplardan bir tanesinde topu iyi takip eden Beykent Üniversitesinden Sezer, kendisinin iki, takımının ise üçüncü golünü atarken dakikalar 90+2 yi gösteriyordu. Bu golden 1 dakika sonra Kadir Has Üniversitesinde orta sahanın çalışkan ismi Kubilay 18 dışından sert vurarak farkı tekrar 1'e indirdi. 3-2. Bu dakikadan sonra Kadir Has Üniversitesi rakibinin üzerine beraberlik için gitse de, iyi defans yapan Beykent Üniversitesi başka gole izin vermedi ve karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.

HABER&FOTO: EMRE İSPANLAR















 

Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...