Perşembe, Kasım 03, 2016

Bakırköyspor ikinci yarıda sonuca gitti

İstanbul Süper Amatör Küme 2. Grup'ta Bakırköyspor, öne geçip geriye düştüğü maçta ikinci yarıda bulduğu golle Vardarspor'u deplasmanda 3-2 mağlup etmeyi başararak averajla ligin zirvesinde yer aldı. 

Namık Sevik Stadı'nda oynanan karşılaşmanın genelinde konuk Bakırköyspor oyunun hakimiydi. Ev sahibi Vardarspor ise ilk yarıda ortaya koyduğu mücadeleyi ikinci 45 dakikada sahaya yansıtamadı. Hafta içi olmasına karşın güzel havayı fırsat bilen yaklaşık 200 sporsever de mücadeleyi yerinde takip etti. Sur dibi müdavimleri ise her zamanki gibi yerlerini ayırtmışlardı. 

Karşılaşmanın başlama düdüğünden yedi dakika sonra gol sesi geldi. Atak yönüne göre sağ kanattan kazandığı serbest vuruşta ceza sahasına ortalanan topa iyi yükselen Yıldıray, takımını öne geçirdi. 

Çıkmayan taç, penaltı getirdi
Skorda geride olmasına karşın rakip kaleye yüklenen Vardarspor, ilginç bir taç pozisyonu sonrası penaltı kazandı. 23'te atak yönüne göre sağ kanattan art arda kullanılan taç atışları çıkmayınca, ceza sahası içerisinde önünde bulduğu topla Muhammet Aslan, mükemmel bir vücut çalımıyla rakibini geçti. Erhan'ın yatarak müdahalesiyle yerde kalınca mücadelenin hakemi beyaz noktayı gösterdi. 
Panenka penaltısı
24'te kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Muhammet, futbol tarihine 'Panenka Penaltısı' olarak geçen bir vuruşla kaleci Mehmet'i mağlup ederek skora denge getirdi. 

Penaltıyla öne geçti
Mücadelenin 35'inci dakikasında ise ev sahibi Vardarspor öne geçti. Bakırköyspor savunmasında golün sahibi Yıldıray, kendi sahasında topu kontrol etmekte güçlük çekince topu kapan Berat, rakip kaleye hareketlendi. Ceza sahasına girdiğinde kaleci Mehmet'in müdahelesiyle yerde kalınca hakem Burak Kalkandelen bir kez daha beyaz noktayı gösterdi. Bu pozisyonda kaleci Mehmet sarı kart görürken, ev sahibi ekibin oyuncuları son adam düşüncesiyle kartın renginin kırmızı olması itirazlarda bulundu.

İlk golün sahibi Muhammet Aslan, bir kez daha kullandığı penaltı atışında ikinci kez kaleci Mehmet'i mağlup etti ve takımını maçta öne geçirdi. 

Mükemmel vuruş
İlk yarıya ilave edilen iki dakikalık uzatmanın son bölümlerinde gelen golle Bakırköyspor soyunma odasına moralli gitti. Konuk Yeşil Siyahlılarda sahanın en iyilerinden olan Uğur Tahtacı, savunmanın uzaklaştırmak istediği topa ceza sahasından mükemmel bir vuruş gerçekleştirerek skora denge getiren golü attı. 

Bitirdiği gibi başladı
Mücadelenin ilk yarısını golle kapatan Bakırköyspor, ikinci 45 dakikada da golü bulmakta gecikmedi. Dakikalar 56'yı gösterirken gelişen Yeşil Siyahlılar atağında sağ kanattan hareketlenen Mert Kula'nın kale sahasına ortaladığı topu Batuhan düzgün bir vuruşla filelere yollayarak takımını yeniden öne geçirdi. 

Uzatmada 10 kişi oynadı
İkinci yarıda mücadele gücü düşen Vardarspor rakip kaleye gitmekte zorlanırken, bu bölümde Bakırköyspor etkili ataklar geliştirdi ancak aradığı golü bulamadı. 90. dakikaya girilirken ilk yarıdan sarı kartı olan Zülfü Alioğlu, taç çizgisi kenarında rakibine yaptığı müdahale sonrası ikinci sarı kartını görerek takımını sahada 10 kişi bıraktı. 

Mücadele Bakırköyspor'u 3-2 üstünlüğüyle sona ererken karşılaşmanın hakemi Burak Kalkandelen, birçok pozisyonda sık sık sarı kartına başvurdu. 

STAT: Namık Sevik
HAKEMLER: Burak Kalkandelen, Samet Özkul, Erkan Akyurt
VARDARSPOR: Mustafa, Doğan, Yasin, Burak, Zülfü, Şehmuz, Metin, İbrahim, Berat, Muhammet, Cemre
Yedekler: Anıl, Halil, Burak, Emre, Sezgin Düşünceli, Sezgin, Gezer, Barış
TEKNİK SORUMLU: Cumhur Tunçmay
BAKIRKÖYSPOR: Mehmet, Hasan Emre, Ramazan, Yıldıray, Erhan, Aşkın Aytaç, İlker, Müslüm, Mert, Batuhan, Uğur
Yedekler: Ozan, Caner, Batuhan, Uğur, Umut Can, Emir, Hayrettin
TEKNİK SORUMLU: Atilla M. Özalp
GOLLER: 24' ve 35' Muhammet Aslan (Vardarspor) / 4' Yıldıray Uğur, 45+2' Uğur Tahtacı, 56' Batuhan M. Öztürk (Bakırköyspor)
KIRMIZI KART: 90' Zülfü Alioğlu (Vardarspor)

HABER-FOTOĞRAF: GÖKHAN TANER 



Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...