Perşembe, Kasım 17, 2016

Kankaş açıkladı: Futbol oynarken hakem olabileceksiniz


İstanbul İl Hakem Kurulu Başkanı Aydın Kankaş, Yerel Futbol'a özel özel açıklamalarda bulundu. amatör camiaya hizmet adına üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını belirten Kankaş, İl Hakem Kurulu'nun yaptığı çalışmaları anlattı. 

İstanbul İl Hakem Kurulu Başkanı Aydın Kankaş röportajından bölümler:

'Hataları en aza indirme yönünde çalışmalar yapıyoruz'
Göreve geldiğimizden beri amatör camiaya hizmet adına üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışmaktayız ve yapmaya da devam edeceğiz. Bizim için bu camiaya hizmet eden her kişi aynı değerdedir.

Maçların skor durumlarına göre herkesin ortak isyanı hakem olmakta. Hakemlerimiz kasıtlı olmadan elbette hata yapabilirler, biz de bunları en aza indirme yönünde çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Çarşamba günleri yaptığımız eğitim toplantılarında maçlardan alınan kısa görüntüler ile verilen kararların doğruluğunu sorgulayarak hataları yapmamak adına eğitim kapsamlı anlatımlar ile çalışmalarımızı yapıyoruz.

'Futbol oynayan gençlerin hakem olabilmesi için çalışıyoruz'
Hep söylenen hakemler futboldan gelmediği için sıkıntılar olduğudur. Biz de bu doğrultuda İstanbul İl Temsilciliği ile ortak bir çalışma yapıp 17 ve 23 yaş arasından halen futbol oynayan gençlerimize kapımız açmak adına bir proje geliştiriyoruz. Dileyen ve kriterlere uyan arkadaşları hakem camiamıza bekliyoruz.

Ayrıca kurmuş olduğumuz sistem ile hakem arkadaşlarımız artık raporlarını maç sonunda bize elektronik ortamda gönderiyorlar. Bu sistemi dahada geliştirip takımlarımızın da maç sonrasında hemen raporları görebileceği hale getirme çalışmalarımız olacaktır.

'Her kulübün seviyesi aynıdır'
İstanbul ilimizde 1503 tane lisanslı hakem arkadaşımız bulunmakta ve bizim görevimizde bu arkadaşların gelişimini sağlayıp amatör seviyeden daha yukarılara taşımaktır. Bizler için her kulübün seviyesi aynıdır. Hakem arkadaşlarımızın da aynı düşüncede olduğunun bilinmesinde fayda vardır. Ben şahsım olarak futbol oynadım, hakemlik yaptım ve şimdi de idarecilik yapıyorum.

Yaptığımız çalışmalarda her takımın notları özel bölümlerde tutulmakta. Bir takımın maç sonucu, bir takımın neden sarı ve kırmızı kart gördüğü, bir takımın golleri nasıl attığı bilgileri bu sistemde mevcuttur. Kulüplerimizin yetkilileri kurulumuza gelerek bu bilgileri bizden talep edebilirler ve oyun sistemleri ile eğitim şekillerine doğru yön verebilirler.

Biz yaptığımız görevde yılmayacağız, yıkılmayacağız aksine dahada çok iyi çalışıp en iyi şekilde futbol oynanmasını sağlamaya ve çalışmalara devam edeceğiz.

YerelFutbol.com

1 yorum:

İstanbul barış spor dedi ki...

Aydın başkanım çok doğru bir iş olur bu hakemlerin kesinlikle futbolun içinden gelmesi gerekir diye düşünüyorum. İnşallah bu yenilik bence futbolumuza renk getirecek ve kalite katacaktır. Hayırlısı olsun saygılar.

Silivri cezayı Bornova'ya kesti

TFF 3. Lig 3. Grupta zirve için mücadelede eden Silivrispor evinde oynadığı Bornova 1977 maçını Arda Yumurtacı’nın attığı iki golle 2-0 kaza...