Perşembe, Kasım 10, 2016

Amatör Milli Karma Regions Cup'a hazırlanıyor

2016-2017 UEFA Bölgeler Kupası'nda ülkemizi temsil eden İstanbul Bölge Karması, 7 Kasım 2016 tarihinden bu yana hazırlıklarını Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi'nde sürdürüyor.

İstanbul Bölge Karması, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 78. yıldönümünde kendisini saat 09:05'te saygı duruşunda bulunarak ve İstiklal Marşımızı okuyarak andı.

Millerimiz, 2016-2017 UEFA Bölgeler Karması Eleme Turu 5. Grup'ta 14-18 Kasım 2016 tarihleri arasında Moldova'nın ARF Soroca, İsviçre'nin Cenevre ve Kuzey İrlanda'nın Batı Bölgesi (Western Region) karmalarıyla mücadele edecek. Eleme Turu 5. Grup maçlarına, Moldova ev sahipliği yapacak.

Kamil Doygun: 32 takım mücadele edecek
İstanbul Bölge Karması'nın Teknik Direktörü Kamil Doygun, Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesine açıklamalarda bulundu. 

Moldova'daki turnuvayı ilk sırada bitiren takımın finallere katılacağını belirten Doygun, "32 takımla oynanan organizasyonda 8 grup var. 7 grubun maçları tamamlandı ve 7 takım finallere yükseldi. Sadece bizim grup kaldı. 5. Grup maçlarımız 14 Kasım 2016 tarihinde başlıyor. O tarihte ilk maçımızı Kuzey İrlanda'nın Western Region takımıyla Orhei Spor Kompleksi'nde yapacağız. Ardından 2. karşılaşmamız 16 Kasım 2016'da Zimbru 2 Stadı'nda Moldova'nın ARF Soroca takımıyla olacak. Son mücadelemizi ise 18 Kasım 2016'da Borispol'de bulunan Kolos Stadı'nda İsviçre'den Cenevre ekibiyle oynayacağız. Türkiye daha önce 2 kez finallere kaldı. İnşallah biz de orada birinci olup, bu başarıyı tekrarlayacağız" diye konuştu.

'Yaş ortalamamız 23,5'
Son 8'e kalan takımların 2017 Haziran ayında UEFA Bölgeler Kupası Finalleri'nde mücadele edeceğini belirten tecrübeli teknik adam, "Biz takımımızı Süper Amatör ve BAL Ligi'nden seçiyoruz. Statü gereği bir oyuncunun hiç profesyonel olmaması ve en az 2 yıl aynı ilde lisansının vize görmesi gerekiyor. 19-39 yaş arası oyuncular oynayabiliyor ancak bizim takımımız hep genç oyunculardan kurulu. Takımımızın yaş ortalaması 23.5. Takımımızın yüzde 80'i üniversite öğrencisi. Yetenekli bir takımız. Afyon'da yapılan Türkiye Bölge Karmaları Şampiyonası'nda 4 maç oynadık, 4 galibiyetle birinci olduk ve Türkiye'yi temsil etme hakkını kazandık. Afyon'a 20 kişilik kadroyla gitmiştik. Oradaki başarımız sebebiyle 9 oyuncumuzu profesyonel liglerdeki takımlar transfer etti. 9 futbolcumuz şu an 2. Ve 3. Liglerimizde forma giyiyor. Kendilerini Türk futboluna kazandırdık. Genç oyuncu tercihimizin en büyük nedeni budur. Gençleri profesyonel liglere kazandırıp, milli takımlara yeniden kendilerinin dönmesini amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

'80 kişilik havuzum var'
Amatör liglerde futbolcu tarama işinin büyük özveri gerektirdiğinin altını çizen Kamil Doygun, "Benim 80 kişilik bir oyuncu havuzum var. Böyle bir liste çıkardım. Genç oyunculara yatırım yaptık. B Planımız, C Planımız hazır. Umarım bu oyuncuların içerisinden bir çoğu transfer olarak profesyonel liglere giderler. Yeni aldığımız oyuncular da çok kaliteli. Orada çok başarılı olacağımıza inanıyorum. Çünkü o ışığı görüyorum bu çocuklarda" dedi.

'Tüm amatör maçları taradık'
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun ve özellikle İcra Kurulu Üyesi ve Amatör Kurul Başkanı Ali Düşmez'in kendilerine büyük destek verdiğini belirten İstanbul Bölge Karması Teknik Direktörü Doygun, "Amatör İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Adnan Ersan, Konya ASKF Başkanımız Sayın Remzi Ay, Sayın Cemal Kabil, Sayın Fikret Benli ve Sayın Mustafa Özküçük'ün büyük katkıları var. Bu insanlara çok teşekkür ediyorum. Başta Bölgeler Sorumlumuz olarak Sayın Rasim Kara hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Yardımcım Bülent Akyıldız kardeşimle bize duydukları güvene layık olmaya çalışıyoruz. Sayın Burak Tugal'ın da kadromuz içerisinde çok büyük emeği var. Bu yapıyı kurabilmek için bütün amatör maçları taradık, tespitler yaptık. Tespit ettiğimiz oyuncular için MHK'den hakem istedik ve her hafta pazartesi günü Beylerbeyi Stadı'nda maç oynattık. Beylerbeyi Kulübü'ne de çok teşekkür ediyoruz yardımları için… 80 kişilik kadroyu önce 44'e, sonra 30 kişiye indirdik ve UEFA'ya bildirdik. O çalışmalarda yanılgı payımızı en asgari düzeye indirdik. O maçlar hem oyuncuların birbirini tanıması açısından çok önemliydi; hem de biz teknik ekip olarak oyuncuları daha iyi tanıma fırsatı bulduk. Çünkü izlediğimiz oyuncuyu kendi takımında beğeniyoruz. Ancak kendi aramızda yaptığımız maçta karakterini de tahlil ediyoruz ve kıyas yapıyoruz. Oynayacağımız sisteme göre de oyuncu tercihlerini belirliyoruz. Benim bir üzüntüm var. Bu çocukları izliyoruz. Bugüne kadar 9 oyuncu profesyonel oldu ancak bu sayının artması lazım. Kulüpler gelip bizim bu çalışmalarımızı takip etsinler. Oradaki çok yetenekli oyuncuları uygun şartlar altında transfer edebilirler ve böylece kazanan Türk futbolu olur" şeklinde konuştu.

'Çok beğendiğim oyuncular da oldu'
Bir detayın daha altını çizen Kamil Doygun, "Çok beğendiğim oyuncular oldu. Yaşları da uygun. Ancak saha içi davranışları uygun olmadığı için kendilerini almadık. Bizim için önemli olan kişilikli, karakterli, ahlaklı oyuncu… Şu anki şansımız da takımımızdaki çocukların hepsinin iyi eğitimli olması… Bu çok önemli bir şey. İyi bir örnek teşkil etmiş oluyor. Türk futbolu kişilikli, karakterli ve ahlaklı oyuncularla yükselecektir. 49 yıldır futbolun içindeyim. 37 yıldır teknik adamlık yapıyorum. Türkiye Futbol Federasyonu'nun Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde çalışıyor olmak; hepimiz için çok büyük bir motive kaynağı. Görev bizim için kutsaldır. Nerede görev verirlerse orada devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Tüm amatör maçları taradın ve kulübeden çıkmayan Ekrem'i mi aldın :)

Çok iyi oturuyordu galiba.Kulübeye böyle adam gerekiyor dedin heralde :)

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...